نقد و بررسی

مقایسه گوشی های ۱۲ لایت و ۱۲ تی پرو شیائومی

مقایسه گوشی های 12 لایت و 12 تی پرو شیائومی

سری جدید گوشی های شیائومی را با نام سری ۱۲ در مدل‌های گوناگونی عرضه کرده که قیمت هر کدام بسته به ویژگی‌هایی که ارائه می‌دهند، متفاوت است. در اینجا محصولات مورد نظر ما دو گوشی شیائومی ۱۲ تی پرو و ۱۲ لایت است که به تازگی وارد بازار شده‌اند. مدل ۱۲ تی پرو نقاط قوت خوبی را در بخش دوربین و باتری ارائه می‌دهد، در حالی که مدل ۱۲ لایت از صفحه نمایشی با کیفیت و سخت‌افزاری مناسب برای فعالیت‌های روزانه و بازی بهره می‌برد. در ادامه به بررسی کامل مشخصات شیائومی ۱۲تی پرو و ۱۲ لایت می‌پردازیم و آنها را از نظر ارزش خرید بررسی خواهیم کرد.

 

مقایسه طراحی گوشی ۱۲T Pro و Lite ۱۲ 

مقایسه گوشی های 12 لایت و 12 تی پرو شیائومی

گوشی شیائومی ۱۲ تی پرو با ابعاد ۸.۶×۷۵.۹×۱۶۳.۱ میلی‌متر، وزنی معادل ۲۰۵ گرم دارد که نه زیاد سنگین به نظر می‌رسد و نه زیاد سبک. این دستگاه در رنگ‌های آبی، مشکی و خاکستری عرضه شده که هر سه در بخش پنل پشتی از روکش مات بهره برده‌اند که به لطف آن اثر لکه‌های انگشت کمتر بر روی بدنه باقی می‌ماند.

شیائومی برای طراحی هر دو گوشی شیائومی ۱۲ تی پرو و ۱۲ لایت سعی کرده نیم‌نگاهی به گوشی‌های گران‌تری مانند شیائومی ۱۲، شیائومی ۱۲ ایکس و شیائومی ۱۲ پرو داشته باشد. ماژول دوربین در این دو گوشی نسبت به نسلی قبلی یعنی شیائومی ۱۱ تی پرو و ۱۱ تی لایت، از نو طراحی شده و دوربین‌ها به‌صورت جذاب‌تری در کنار هم قرار گرفته‌اند. هر دو گوشی شیائومی ۱۲ لایت و ۱۲T Pro دارای گواهی IP53 هستند که نشان دهنده مقاومت در برابر رطوبت هوا و تا حدی گرد و غبار مقاوم است.

 

بررسی نمایشگر گوشی ۱۲ Lite و ۱۲T Pro

شیائومی ۱۲تی پرو در بخش نمایشگر از پنل امولد بهره برده که توسط آن طیف وسیعی از رنگ‌ها ارائه می‌شود. کنتراست این نمایشگر فوق‌‌العاده است و محتواها در کیفیت بسیار خوبی پخش می‌شوند. نمایشگر ۱۲ تی پرو از محتوای دالبی ویژن و HDR10+ پشتیبانی می‌کند.

این نمایشگر ۶.۶۷ اینچی از نرخ نوسازی نمایشگر ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کند و حداکثر روشنایی آن به ۹۰۰ نیت می‌رسد، اگرچه این میزان نسبت به گوشی‌های دیگر چندان زیاد نیست، اما هم در محیط آفتابی و هم در محیط داخلی، روشنایی خوبی ارائه می‌دهد. لازم به ذکر است نرخ نوسازی ۱۲ تی پرو به ۳۰، ۶۰ و ۹۰ هرتز نیز تنظیم شده که کاربرد آن در مصرف بهینه‌تر باتری است.

صفحه‌نمایش شیائومی ۱۲ لایت هم پیشرفت‌های زیادی داشته و از یک نمایشگر OLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بهره‌مند شده است. صفحه نمایش ۱۲ بیتی این گوشی توانایی نمایش ۶۸ میلیارد رنگ را دارد. اندازه نمایشگر شیائومی ۱۲ لایت ۶٫۵۵ اینچ است که وضوح تصویر ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل را پیش روی کاربران قرار می‌دهد. از ویژگی‌های دیگری که باعث شده که کیفیت صفحه‌نمایش شیائومی ۱۲ لایت بالا برود، برخورداری از نرخ نمونه برداری لمسی ۲۴۰ هرتز است. این ویژگی به شکل خاص در زمان تجربه بازی‌ها خودش را نشان می‌دهد.

برای استفاده بهتر از صفحه‌نمایش گوشی ۱۲ لایت می‌توان نرخ نوسازی را تغییر داد. با این قابلیت نرخ نوسازی در بهترین حالت به ۱۲۰ هرتز می‌رسد و همه چیز نرم و روان اجرا می‌شود. البته برخی از اپلیکیشن‌ها در حالت ۱۲۰ هرتز هم همچنان با نرخ ۶۰ هرتز کار می‌کنند.

 

بررسی مشخصات پردازنده و نرم‌افزار شیائومی ۱۲ تی پرو و ۱۲ لایت

مقایسه گوشی های 12 لایت و 12 تی پرو شیائومی

شیائومی برای گوشی ۱۲ تی پرو از بهترین تراشه پرچمدار شرکت کوالکام، یعنی تراشه اسنپدراگون ۸+ Gen1 بهره برده که به لطف آن، در اکثر زمینه‌ها قدرتمند عمل می‌کند. شیائومی ۱۲ تی پرو نسبت به رقبای خود در رده‌ای بالاتر از متوسط قرار می‌گیرد. برنامه‌ها به صورت روان اجرا می‌شوند و در اجرای بازی‌های گرافیکی و انجام مولتی تسکینگ نیز متوجه کندی نخواهید شد.

شیائومی ۱۲T Pro با رابط کاربری MIUI 13 مبتنی بر اندروید ۱۲ اجرا می‌شود که مطمئناً از نسخه‌های بعدی نرم‌افزاری پشتیبانی خواهد کرد. کنترل‌پنل به دو قسمت تقسیم‌شده که یکی تنظیمات سریع و دیگری اعلان‌ها را شامل می‌شود. برای اینکه در منوی برنامه‌ها، اپلیکیشن مورد نظرتان را راحت‌تر پیدا کنید، می‌توانید نام آن را در بخش ذره‌بین تایپ کنید. تم‌های گوناگونی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها، استایل صفحه‌نمایش همیشه روشن و هوم‌اسکرین را تغییر دهید.

شیائومی ۱۲ لایت دقیقا با همان تراشه‌ای راهی بازار شده که گوشی شیائومی ۱۱ لایت NE 5G هم راهی بازار شده بود. این گوشی به تراشه اسنپ دراگون ۷۷۸G 5G مجهز شده است. تراشه‌ای که با فناوری ۶ نانومتری ساخته شده و مصرف انرژی قابل قبولی دارد و از قدرت خوبی بهره می‌برد. بازی Call of Duty Mobile و بسیاری از بازی‌های جدید با تنظیمات گرافیکی قابل قبول و نرخ فریم بالا اجرا می‌شوند. گوشی در زمان استفاده طولانی مدت در بازی‌ها گرمای زیادی تولید نمی‌کند و همه چیز از سطح استاندارد بالاتر نمی‌رود.

گوشی شیائومی ۱۲ لایت با اندروید ۱۲ و رابط کاربری MIUI 13 راهی بازار شده و ویژگی‌های نرم‌افزاری متعددی را پیش روی کاربران قرار می‌دهد. البته بسیاری از این ویژگی‌ها را روی دیگر گوشی‌های جدید شیائومی هم می‌بینید. مانند دیگر گوشی‌های شیائومی که از رابط کاربری MIUI 13 استفاده می‌کنند مشاهده می‌کنید که دو منوی Control Center و اعلان‌ها روی گوشی قرار گرفته است.

 

بررسی عملکرد باتری ۱۲ تی پرو و ۱۲ لایت

مقایسه گوشی های 12 لایت و 12 تی پرو شیائومی

یکی از نقاط قوت گوشی شیائومی ۱۲ تی پرو باتری ۵۰۰ میلی امپر ساعتی است. کامل شدن شارژ  باتری حجیم این گوشی حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و همچنین حدود دو روز ماندگاری شارژ را در اختیارتان قرار می‌دهد. بنابراین حتی با ده دقیقه شارژ کردن هم به لطف فست شارژ ۱۲۰ واتی، می‌توانید به مدت یک روز از امکانات خوب این محصول استفاده کنید.

گوشی شیائومی ۱۲ لایت باتری ۴۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی دارد. با توجه به ظرفیت باتری این گوشی هوشمند، رکوردهای مناسبی را در قسمت باتری مشاهده می‌کنیم. البته که از نظر عملکرد باتری گوشی‌های بهتری هم در بازی دیده می‌شود. در بررسی شیائومی ۱۲ lite باید به سرعت شارژ این گوشی هم اشاره کرد. این گوشی از شارژر ۶۷ وات Turbo Charge بهره برده که در مدت زمان ۳۰ دقیقه می‌توان ظرفیت باتری این محصول را از صفر تا ۸۴ درصد شارژ کرد. برای شارژ کامل باتری هم تنها به ۵۰ دقیقه زمان نیاز خواهد بود.

 

دوربین شیائومی ۱۲T Pro و ۱۲ لایت

همانطور که گفتیم یکی از نقاط قوت شیائومی ۱۲T Pro، لنز اصلی دوربین است. یک لنز ۲۰۰ مگاپیکسلی که از دیافراگم f/1.7 بهره می‌برد که می‌تواند نوری کافی را از خود عبور دهد که به لطف آن عکاسی در شب نیز کیفیت خوبی داشته و نویز آن نیز کم است. عکس‌های نور روز که با دوربین گوشی ۱۲تی پرو گرفته می‌شود بسیار واضح و با کیفیت است. عکس‌ها کاملاً طبیعی به نظر می‌رسند و نویزی در آنها دیده نمی‌شود.

دو لنز دیگر، سنسور ماکرو و اولتراواید را شامل می‌شود که اگرچه مانند لنز اصلی ۱۲ T Pro عالی عمل نمی‌کنند، اما باز هم کیفیت قابل قبولی ارائه می‌دهند، به‌خصوص اگر محیط‌های روشن را برای عکاسی انتخاب کنید. برای سلفی گرفتن، یک لنز ۲۰ مگاپیکسلی تعبیه شده که قادرست عکس‌های جذابی را به ثبت برساند.

دوربین اصلی گوشی شیائومی ۱۲ لایت به حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی ISOCELL HM2 مجهز شده است. این حسگر عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی در اختیار کاربران قرار می‌دهد و از تکنولوژی بینینگ ۹ به ۱ استفاده می‌کند. این دوربین در نور روز عکس‌های بسیار باکیفیتی ثبت می‌کند. عکس‌هایی که درخشندگی بسیار خوبی دارد و جزئیات بسیار خوبی را ثبت می‌کند. این عکس‌ها از دامنه داینامیکی مناسبی بهره می‌برند و نویز بسیار کمی دارند. البته نرم‌افزار دوربین رنگ‌ها را تقویت می‌کند به همین دلیل همه چیز زیبا به نظر می‌رسد.

دوربین اولتراواید شیائومی ۱۲ با مدل لایت هم از حسگر ۸ مگاپیکسلی استفاده می‌کند و می‌تواند با زاویه ۱۲۰ درجه عکاسی کند. دوربین ماکرو هم از حسگر ۲ مگاپیکسلی استفاده می‌کند. بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که شیائومی ۱۱ لایت از دوربین ماکرو با حسگر ۵ مگاپیکسلی بهره می‌برد. دوربین سلفی شیائومی ۱۲ لایت از حسگر ۳۲ مگاپیکسلی استفاده می‌کند که فوکوس خودکار هم دارد. دوربین سلفی با این حسگر عکس‌های باکیفیت‌تری ثبت می‌کند.

 

بررسی ارزش خرید شیائومی ۱۲T Pro و ۱۲ Lite

باتوجه به مشخصات شیائومی ۱۲ تی پرو، باید گفت این گوشی را می‌توان به عنوان یک موبایل پرچم‌دار در نظر گرفت. گوشی شیائومی ۱۲T Pro با قیمت ۲۱ میلیون تومان، نسبت به دیگر گوشی‌های پرچم‌دار بسیار کمتر است. لنز ۲۰۰ مگاپیکسلی و باتری بخش‌هایی هستند که سبب می‌شوند شیائومی ۱۲تی پرو از ارزش خرید بالایی بهره ببرد. از دیگر ویژگی‌های جذاب این گوشی هم باید به شارژ سریع ۱۲۰ وات اشاره کرد که هم در زمینه ماندگاری و هم مدت شارژ شدن خوب عمل می‌کند.

گوشی شیائومی ۱۲ لایت با قیمت ۱۲ میلیون تومانی خود از لحاظ قیمتی بسیار عالی عملکرده است. این گوشی برای آنهایی که نمی‌خواهند به اندازه یک پرچم‌دار هزینه کنند، انتخاب مناسبی است. صفحه‌نمایش OLED، کیفیت دوربین اصلی با حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی و عملکرد سخت‌افزاری و عمر بالای باتری ارزش خرید بسیار خوبی برای شیائومی ۱۲ لایت رقم زده است.

نازنین قیاسی

من نازنین قیاسی هستم، فارغ التحصیل ارشد بیوتکنولوژی از دانشگاه تهران که از نوجوانی به کتاب‌خوانی و نوشتن داستان‌های کوتاه علاقه داشتم. احتمالا راحت‌ترین کار در این دنیا برایم نوشتن است به همین دلیل سال‌های زیادی است که در زمینه ترجمه متون انگلیسی و تولید محتوای سئو فعالیت دارم. از دیگر علاقه‌مندی‌هایم تماشای فیلم و انیمه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا