اخبار

تاریخچه برند اپل

تاریخچه برند اپل

 

اپل، یکی از قدرتمندترین و نام‌آشناترین برندهایی است که نزدیک به نیم قرن است که تکنولوژی جهان را دچار تغییر و تحول کرده است. برند اپل در ابتدا با نام Apple Computer شناخته می‌شد و یک کمپانی چند ملیتی فعال در زمینه‌ تولید لوازم الکترونیکی، رایانه شخصی و نرم‌افزارهای رایانه‌ای بود. با شروع قرن ۲۱، شرکت اپل با معرفی مولتی پلیر اپل، موسوم به آی‌پاد و ایجاد فروشگاه موزیک آیتیونز، خود را به‌عنوان یکی از کمپانی‌های برتر کالای دیجیتال به جهان شناساند. همین امر سبب شد تا نام این شرکت در سال ۲۰۰۷ به اپل تغییر کند. امروزه محصولات اصلی این شرکت، گوشی هوشمند آیفون، آیپد، آی‌مک و مک‌بوک است.

تاریخچه اپل به ۴۶ سال تلاش مداوم و بی وقفه برمی‌گردد و نام استیو جابز همواره در کنار تمامی محصولات اپل می‌درخشد. جابز مهمترین شخص در شکل‌گیری و توسعه شرکت اپل است. داستان این برند عظیم با ملاقات استیو جابز و وزنیاک شروع می‌شود. این داستان در دل خود نکات ریزی دارد که برای علاقمندان به دنیای تکنولوژی بسیار جذاب است. همراه ما باشید تا این داستان جذاب را بشنویم.

 

تاریخچه برند اپل

شروع همکاری دو استیو 

داستان از آنجا شروع شد که استیو جابز به دنبال کاهش چیپ‌های لازم برای ساخت برد خود به کمک نیاز داشت، وازنیک برای حل این مشکل، جابز را حمایت کرد و این آغاز یک همکاری پرآوازه در جهان بود. استیو جابز و استیو وازنیاک در تاریخ یکم آوریل سال ۱۹۷۶ اقدام به تاسیس یک کمپانی در زمینه‌ توسعه و فروش کامپیوترهای شخصی کرده و آن را اپل کامپیوتر نامیدند. این شرکت با شراکت یک نفر سوم با نام رونالد وین شکل گرفت که استیو جابز ۱۰ درصد از سهام اپل را به او بخشید تا میان جابز و شریکش به عنوان داور عمل کند. وین پس از مدتی سهام خود را به قیمت ۵۰۰ دلار فروخت. این سهام اکنون چیزی حدود ۷۲ میلیار دلار ارزش دارد.

به مدت سه دهه، عمده‌ی فعالیت این شرکت تولید رایانه‌های شخصی بود. در این بین، محصولاتی از جمله رایانه‌ اپل ۲، مکینتاش و پاور مک تولید شد. در آن زمان فروش این دستگاه‌ها چندان مطلوب نبود و تا دهه‌ ۹۰ میلادی، سهم بازار اپل در فروش رایانه‌های شخصی بسیار کم بود. با وجود اینکه استیو جابز یکی از مؤسسان اپل بود، اما در فاصله‌ بین سال‌های ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۶ از این کمپانی اخراج شد. وی در مدتی که در اپل مشغول نبود، شرکت دیگری به نام نکست (NeXT) را بنا نهاد که این شرکت نهایتا توسط اپل خریداری شد. پس از این اتفاق، یعنی یک دهه بعد، جابز بار دیگر به‌عنوان مدیرعامل اپل انتخاب شد.

عمده‌ترین تغییراتی که بازگشت جابز به دنبال داشت، این بود که از طریق یک برنامه‌ریزی بلند‌مدت روند نزولی سهام این شرکت کاهش پیدا کند. در واقع خریداری NeXT برای رفع مشکلات فعلی اپل در آن زمان کافی نبود. جابز اینطور تشخیص داد که اگر اپل می‌خواهد زنده بماند باید روی محصولات محدودتری متمرکز شود و بر این اساس، دامنه کامپیوترهای این برند را به ۴ مورد کاهش داد، دو مورد برای مصرف‌کنندگان و دو مورد برای مشاغل.

 

تاریخچه برند اپل

سازنده اپل

استیو جابز در سال ۱۹۵۵ در ۲۴ فوریه در سان فرانسیسکو به دنیا آمده است. پدر و مادر استیو جابز دو دانشجو از دانشگاه University of Wisconsin بودند. آنها سرپرستی استیو جابز را به زوج دیگری سپردند. استیو جابز با دارا بودن هوش بالا و البته بدون هدف در کنار استیو وزنیاک مشاغل مختلفی را امتحان کرده بود. محصولاتی که باعث انقلاب شرکت اپل شدند عبارت اند از iPhone ،iPod و iPad که امروزه این محصولات نمونه بی‌نظیری از رشد فناوری به حساب خواهند آمد.

 

علت نامگذاری شرکت اپل

ریشه نام‌گذاری اپل بسیار معصومانه به نظر می‌رسد. وزنیاک طی مصاحبه‌اش با مجله بایت در سال ۱۹۸۴ افزود؛ “پروژه اپل سال‌ها ذهن جابز را به خود مشغول کرده بود و بیشتر وقت خود را در طبیعت به طراحی و ساخت محصولات خود می‌گذراند. ایده اسم نیز کاملا اتفاقی به ذهن او خطور کرده بود و با الهام از داستان سقوط سیب بر سر نیوتون و قانون جاذبه، نام اپل را برای برند خود درنظر گرفتیم.”

 

تاریخچه برند اپل

سهم شرکت اپل از بازار دنیا

داستان اپل بعد از مرگ زودهنگام استیو جابز در سال ۲۰۱۱ ادامه پیدا کرد و این نام تجاری توانست در صدر بازار محصولات فناوری جهان قرار بگیرد، به طوری که سهم برند اپل از بازار جهان تقریبا در تمام محصولات این کمپانی، گوشی‌های هوشمند، کامپیوتر، اپل واچ و آی‌پد در صدر یا نزدیک به صدر بازارهای جهانی قرار دارد.

در سال ۲۰۱۹ سهم بازار گوشی‌های‌ آیفون، در یک رقابت تنگانگ با گوشی‌های هوآوی (Huawei) و گوشی‌های سامسونگ (Samsung) قرار داشته و تقریبا بین ۱۶ تا ۲۰ درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده است. این سهم، خصوصا در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۹ به بالاترین حد خود یعنی ۲۰ درصد و در سال بعد یعنی پایان ۲۰۲۰، به ۲۱ درصد رسید.

سهم بازار کامپیوترهای شخصی سه برند لنوو، اچ‌پی و دل، در صدر جدول بوده و برند اپل بعد از ایسوس در جایگاه پنجم جهان قرار گرفته است. این موضوع نشان دهنده آن است که این شرکت در بازار رایانه‌های شخصی رقبای قدرتمندتری دارد. میزان سهم اپل در این بازار، در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ بین ۶ تا ۷ درصد بوده است. سهم شرکت اپل از بازار کامپیوترهای شخصی نیز در یک سال اخیر از ۵.۸ درصد به ۸ درصد رسیده است.

سهام شرکت اپل در بازار ساعت‌های هوشمند، در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد. باید گفت که ساعت هوشمند اپل‌واچ، جایگاه قابل توجهی را در بازارهای جهانی به خود اختصاص داده و تقریبا نیمی از این بازار را از آن خود کرده است. طبیعتا این موفقیت در داستان اپل، یک نقطه عطف به شمار می‌رود که منجر به درآمدزایی بیشتری نیز برای این شرکت خواهد شد.

در رابطه با تبلت هوشمند اپل (iPad) نیز همه چیز عالی پیش می‌رود. برند اپل در کنار سایر رقبای قدرتمند خود، یعنی سامسونگ، آمازون، لنوو و هوآوی، صدرنشین بازار تبلت بوده و با فروش آیپدهای خود ۳۴.۶ درصد از سهم بازار را در سال ۲۰۱۹ به خود اختصاص داده و به عنوان یک شرکت قدرتمند ظاهر شده است.

نازنین قیاسی

من نازنین قیاسی هستم، فارغ التحصیل ارشد بیوتکنولوژی از دانشگاه تهران که از نوجوانی به کتاب‌خوانی و نوشتن داستان‌های کوتاه علاقه داشتم. احتمالا راحت‌ترین کار در این دنیا برایم نوشتن است به همین دلیل سال‌های زیادی است که در زمینه ترجمه متون انگلیسی و تولید محتوای سئو فعالیت دارم. از دیگر علاقه‌مندی‌هایم تماشای فیلم و انیمه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا