نقد و بررسی

نقد و بررسی گوشی گلکسی A54 سامسونگ

نقد و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A54

گوشی گلکسی A54 سامسونگ در زمستان سال قبل توسط سامسونگ رونمایی شد که مشخصات بهتری از سری قبلی گوشی های سامسونگ، یعنی گوشی ای ۵۳، از خود نشان می‌دهد. با این وجود از نظر بسیاری از کاربران گوشی سامسونگ گلکسی  A54با وجود طراحی جذاب، عملکرد مشابهی با گوشی گلکسی A52s ارائه می‌دهد و با قیمت پرچم‌داران اقتصادی به‌فروش می‌رسد. در ادامه این مطلب به نقد و بررسی گوشی ای ۵۴ سامسونگ و ارزش خرید آن می‌پردازیم.

 

بررسی طراحی و کیفیت ساخت گوشی A54

نقد و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A54

طراحی گلکسی A54 با گوشی گلکسی S23 شباهت زیادی دارد؛ به‌طوری که از دور به‌سختی می‌توان گلکسی A54  و گوشی S23 پلاس را از هم تشخیص داد. ترکیب پنل پشتی شیشه‌ای و دوربین‌های جزیره‌ای زیبایی در عین اینکه بیش از اندازه‌ای به این گوشی بخشیده، تمیز نگه داشتن ان را نیز مشکل کرده است.

گوشی سامسونگ A54 با ابعاد ۷۶٫۷ در ۱۵۸٫۲ میلی‌متری بدنه شباهت زیادی با گلکسی S23 پلاس دارد؛ اما ضخامت ۸٫۲ میلی‌متری شبیه به گوشی A53 است. همانند مدل‌های پیشین، سامسونگ ویژگی مقاومت دربرابر مایعات و گرد و غبار را برای گلکسی ای ۵۴ حفظ کرده است. طبق گواهی IP67 که سامسونگ برای این مدل دریافت کرده می‌توان انتظار مقاومت دستگاه تا عمق یک متری آب به‌مدت ۳۰ دقیقه را داشت.

 

بررسی صفحه‌نمایش گوشی A54 سامسونگ

نقد و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A54

پنل به کار رفته در نمایشگر گوشی A54 سامسونگ، از نوع AMOLED است. صفحه‌نمایش ۶٫۴ اینچی گوشی A54 دارای وضوح ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل درکنار نرخ‌نوسازی ۱۲۰ هرتز است. این نمایشگر درمقایسه با نسل پیشین ۰٫۱ اینچ کوچک‌تر شده؛ اما ۲۵ درصد روشنایی بیشتری تولید می‌کند. روشنایی پنل تا ۱۳۰۰ نیت افزایش پیدا می‌کند که ۳۰ درصد بیشتر از عدد اعلامی از سوی سامسونگ یعنی ۱۰۰۰ نیت است.

سامسونگ برای تفکیک و شخصی‌سازی رنگ‌های به نمایش درآمده، در تنظیمات نمایشگر دو پروفایل Vivid و Natural  را ارائه می‌دهد که به‌ترتیب رنگ‌ها را تا فضای رنگی DCI-P3 و sRGB پوشش می‌دهند. همچنین سامسونگ در این میان‌رده‌ی خود از پنل LTPO استفاده کرده و هنگام فعال بودن پروفایل Adaptive تنها میان دو نرخ‌نوسازی ۶۰ و ۱۲۰ هرتز جابه‌جا خواهد شد که این کار نیز بسته به محتوا انجام می‌شود.

 

بررسی سیستم عامل و عملکرد گلکسی ای ۵۴

نقد و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A54

گوشی سامسونگ A54 به‌همراه رابط‌کاربری اختصاصی One UI 5.1 که برپایه اندروید ۱۳ توسعه یافته، عرضه می‌کند. سامسونگ در گوشی‌های جدید خود از پشتیبانی نرم‌افزاری چهارساله‌ بهره برده که طولانی‌ترین پشتیبانی در دنیای اندروید است.

رابط کاربری One UI 5 ویژگی‌های نرم‌افزاری جذابی دارد و محیطی عاری از هرگونه تاخیر، کندی یا لگ را با آن تجربه خواهید کرد. البته باید گفت سامسونگ در اجرای درست انیمیشن‌های بسته و باز کردن برنامه‌ها چندان خبره نیست.

متاسفانه در گوشی A54 سامسونگ همانند گلکسی A52s شاهد تراشه‌ای قدرتمند از کوالکام نیستیم. سامسونگ از تراشه Exynos 1380 به‌عنوان پردازنده اصلی A54 استفاده کرده‌اند؛ اشتباهی که سال قبل نیز در گوشی سامسونگ a53 رخ داد. تراشه اگزینوس را کاربران به داغی، افت عملکرد و قدرت پایین آن می‌شناسند و این امر کاملا در آمار فروش بالای A52s نسبت به آمار پایین‌تر A53 مشخص شد.

پردازنده Exynos 1380 در کنار پردازنده‌ی گرافیکی پنج‌هسته‌ای Mali-G68 MP5 قرار گرفته و عملکردی مشابه Snapdragon 778G دارد که در گلکسی A73 مورد استفاده قرار گرفته بود. باتوجه به تفاوت قیمت ۳ میلیون تومانی دو گوشی، به‌نظر می‌رسد حداقل از نظر سخت‌افزاری، گلکسی A73 ارزش خرید بیشتری درمقایسه با A54 داشته باشد.

سامسونگ میان‌رده‌ی A54 را در پیکربندی‌های ۱۲۸/۶ گیگابایت، ۱۲۸/۸ گیگابایت و ۲۵۶/۸ گیگابایت عرضه می‌کند و به عنوان استاندارد حافظه‌ی ذخیره‌سازی، از ماژول UFS 2.2 استفاده کرده است. این گوشی از نظر عملکرد حافظه هیچ‌تفاوتی با نسل پیشین ندارد.

 

بررسی دوربین گوشی گلکسی A54 سامسونگ

نقد و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A54

پنل پشتی دوربین گوشی سامسونگ ای ۵۴، شامل ۳ لنز با کیفیت است که به لرزشگیر سخت‌افزاری (OIS) مجهز شده‌اند. دوربین اصلی گلکسی A54 یک لنز ۵۰ مگاپیکسلی است که وضوح به مراتب بهتری از باقی لنزها از خود نشان می‌دهد. دوربین اولتراواید با نسل پیشین، یعنی گوشی سامسونگ A53 تفاوتی ندارد و برای دوربین سوم، سامسونگ با کنار گذاشتن دوربین تشخیص عمق، به دوربین ماکرو بسنده کرده است. دوربین سلفی نیز از حسگر و لنزی با وضوح ۳۲ مگاپیکسلی استفاده شده است.

دوربین اصلی گلکسی A54 از حسگر ۵۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8 و لرزش‌گیر اپتیکال بهره برده که ۲۲ درصد بزرگ‌تر از نسل گذشته است و این موضوع به جذب بیشتر نور کمک می‌کند. این دوربین حتی درصورت کافی بودن نور عکس‌هایی باکیفیت و رضایت‌بخش را ثبت می‌کند که از گستره دینامیکی قابل‌قبول و به‌همراه جزئیات مناسب بهره‌مند هستند.

دوربین اولتراواید A54 از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی با لنز f/2.2 با میدان دید ۱۲۳ درجه استفاده می‌کند. این دوربین در ثبت جزئیات به‌پای دوربین اصلی نمی‌رسد؛ اما در زمینه‌ی رنگ می‌توان خروجی مشابهی را انتظار داشت. البته در محیط‌هایی با کنتراست شدید نوری، گستره‌ی دینامیکی محدود دوربین اولتراواید به‌عنوان پاشنه آشیل آن عمل خواهد کرد.

دوربین ماکرو با حسگر ۵ مگاپیکسلی در نور کافی و درصورت حفظ فاصله مناسب سوژه از دوربین، عکس‌هایی شارپ و باکیفیت را ثبت می‌کند. به عبارتی نبود فوکوس خودکار در دوربین ماکرو به‌شدت احساس می‌شود و همین امر پیدا کردن فاصله مناسب با سوژه را کمی دشوار می‌کند.

دوربین سلفی نیز همانند دوربین ماکرو، درصورت مناسب بودن فاصله عکس‌های باکیفیتی را ثبت می‌کند و به‌خوبی می‌تواند با ثبت طبیعی بافت پوست، عکس‌هایی باکیفیت، پرجزئیات و عاری از پردازش‌های سنگین نرم‌افزاری را دراختیار کاربر قرار دهد.

 

قیمت گوشی گلکسی A54 سامسونگ

نقد و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A54

گلکسی A54  ارزش خرید نسبتا خوبی دارد. برچسب قیمتی ۱۶ میلیون تومانی میان‌رده سامسونگ کمی نا امید کننده است اما بخش دوربین، نمایشگر و پشتیبانی ۴ ساله رابط کاربر سامسونگ طرفداران خاص خودش را دارد. باید اضافه کرد با این قیمت می‌توان گزینه‌های دیگری مانند گوشی شیائومی ۱۲، گلکسی A73 سامسونگ و شیائومی ۱۳ لایت را خریداری کرد که همگی از نظر سخت‌افزاری عملکرد بسیار بهتری دارند.

نازنین قیاسی

من نازنین قیاسی هستم، فارغ التحصیل ارشد بیوتکنولوژی از دانشگاه تهران که از نوجوانی به کتاب‌خوانی و نوشتن داستان‌های کوتاه علاقه داشتم. احتمالا راحت‌ترین کار در این دنیا برایم نوشتن است به همین دلیل سال‌های زیادی است که در زمینه ترجمه متون انگلیسی و تولید محتوای سئو فعالیت دارم. از دیگر علاقه‌مندی‌هایم تماشای فیلم و انیمه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا