سامسونگ در ۲۶ جولای سال جاری از ساعت هوشمند گلکسی واچ ۶ رونمایی کرد. این ساعت هوشمند به عنوان بهترین محصول سامسونگ در این زمینه شناخته میشود که قابلیتهای بسیار خوبی را در دسترس کاربران قرار میدهد. در حال حاضر مدل ۴۴ میلیمتری Galaxy Watch 6 با قیمت حدودا ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
از سوی دیگر، نسل قبلی ساعت هوشمند سامسونگ از خانواده گلکسی واچ یعنی Galaxy Watch 5 نیز با قیمتی در حدود ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قابل خرید است. شباهت ظاهری بین دو ساعت و تفاوت کم در نگاه اول باعث میشود تا برخی از کاربران به خرید نسخه قبلی که حالا قیمت مناسبی پیدا کرده است تمایل بیشتری داشته باشند.
در این مقاله قصد داریم دو ساعت هوشمند گلکسی واچ ۶ و گلکسی واچ ۵ را با هم مقایسه کنیم تا ببینیم کدام یک میتواند انتخاب باارزشتری باشد.
طراحی و نمایشگر
از نظر طراحی، گلکسی واچ ۶ نسبت به نسل قبلی تغییرات زیادی را نشان نمیدهد. اما این لزوما چیز بدی نیست، زیرا ساعت طراحی جمع و جور، مینیمال و با پوشش رنگی براقی دارد که تقریبا برای هر شرایطی مناسب است. نمایشگر سوپر امولد به کار رفته در گلکسی Watch 6 روشنایی بالایی دارد و بدنه ساعت نیز مانند نسل قبلی از آلیاژ آلومینیوم ساخته شده است که علیرغم وزن سبک، استحکام بالایی دارد.
همچنین هر دو ساعت هوشمند سامسونگ از گواهی IP68 بهره میبرند و با استاندارد نظامی MIL-STD-810H سازگاری دارند. تفاوت اصلی در طراحی دو ساعت هوشمند به ضخامت آنها برمیگردد، جایی که گلکسی واچ ۶ ضخامت کمتر ۹ میلیمتری را ارائه میدهد. این در حالیست که در گلکسی واچ ۵ شاهد ضخامت ۹.۸ میلیمتری هستیم.
سامسونگ Galaxy Watch 6 گزینههای رنگی محدودتری را در دسترس کاربر قرار میدهد. این در حالیست که گلکسی واچ ۵ چند گزینه رنگی برای مدل ۴۴ میلیمتری و چند گزینه رنگی متفاوت را برای مدل ۴۰ میلیمتری ارائه کرده بود. البته از آنجایی که تولید گلکسی واچ ۵ متوقف شده است احتمالا پیدا کردن رنگ دلخواهتان دشوار است.
با این حال، بین دو ساعت هوشمند Galaxy Watch 5 و Galaxy Watch 6 یک تفاوت ظاهری وجود دارد. در حالی که هر دو نمایشگر توسط شیشه کریستالی یاقوت کبود محافظت میشوند، در گلکسی واچ ۶ یک نمایشگر بزرگتر با وضوح بیشتر در دسترس کاربر است. مدل ۴۰ میلیمتری گلکسی واچ ۶ از یک نمایشگر ۱.۳ اینچی سوپر امولد با وضوح ۴۳۲ در ۴۳۲ پیکسلی بهره میبرد. در مدل ۴۴ میلیمتری یک نمایشگر ۱.۵ اینچی سوپر امولد با وضوح ۴۸۰ در ۴۸۰ پیکسلی را شاهد هستیم.
در مدل ۴۰ میلیمتری گلکسی واچ ۵ سامسونگ از یک نمایشگر ۱.۱۹ اینچی سوپر امولد با وضوح ۳۹۶ در ۳۹۶ پیکسلی استفاده کرده بود. همچنین در مدل ۴۴ میلیمتری کاربران به یک نمایشگر ۱.۳۶ اینچی امولد با وضوح ۴۵۰ در ۴۵۰ پیکسلی دسترسی دارند.
اگرچه این تفاوت ممکن است زیاد به نظر نرسد اما وقتی از نمایشگر یک ساعت مچی صحبت میکنیم هر پیکسل اضافی نیز اهمیت پیدا میکند، به خصوص در شرایطی که ابعاد دو ساعت تفاوت خاصی با هم ندارند.
سختافزار
اینجاست که همه چیز جالبتر میشود، زیرا گلکسی واچ ۶ پردازنده قویتر و حافظه رم بیشتری را در دسترس کاربر قرار میدهد. سامسونگ در Galaxy Watch 6 از پردازنده Exynos W930 استفاده کرده است. این پردازنده از دو هسته با فرکانس ۱.۴ گیگاهرتزی بهره میبرد که نسبت به هستههای ۱.۱۸ گیگاهرتزی در چیپست Exynos W920 به کار رفته در گلکسی واچ ۵ عملکرد بهتری را ارائه میدهد. علاوه بر این، حافظه رم ۱.۵ گیگابایتی گلکسی واچ ۵ حالا به ۲ گیگابایت در گلکسی واچ ۶ ارتقا یافته است.
البته در گجت نسبتا سادهای مانند ساعت مچی نمیتوانید با این ارتقای سختافزاری انتظار معجزه داشته باشید. در واقع اگر کمی افزایش سرعت در اجرای دستورات و ناوبری در رابط کاربری را کنار بگذاریم، بیشترین تاثیر در بهینه بودن سختافزار در مصرف باتری خواهد بود. هر دو ساعت به ماژولهای بلوتوث، وایفای و جیپیاس مشابهی مجهز هستند و از این نظر نیز تفاوت خاصی بین دو محصول دیده نمیشود.
سنسورهای پایش سلامتی
هر دو ساعت هوشمند از یک حسگر ECG اپتیکال برای اندازهگیری دورهای ضربان قلب و ریتم قلب بهره میبرند. اگر ضربان قلب از محدوده ایمن خیلی بالاتر یا پایینتر باشد ساعت به شما هشدار میدهد. این حسگر از اندازهگیری فشار خون پشتیبانی میکند و در کل حسگر پایش سلامتی به کار رفته در گلکسی واچ ۵ و ۶ تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند.
هر دو ساعت هوشمند سامسونگ از قابلیت اندازهگیری ترکیب بدنی شامل درصد چربی بدن و ماهیچه اسکلتی را ارائه میدهند. مودهای ورزشی مختلفی برای علاقهمندان به رشتههای مختلف مانند دوچرخهسواری، دویدن، شنا، فوتبال و غیره در نظر گرفته شده است که با انتخاب آنها میتوانند شاخصهایی مانند مدت زمان فعالیت، کالری مصرفی، ضربان قلب و موارد دیگر را اندازهگیری کنند.
باتری
مدل ۴۰ و ۴۴ میلیمتری گلکسی واچ ۶ به ترتیب با باتری لیتیومیونی با ظرفیت ۳۰۰ و ۴۲۵ میلیآمپرساعتی عرضه شده است. این ساعت هوشمند از فناوری شارژ سریع ۱۰ واتی بیسیم مبتنی بر استاندارد Qi پشتیبانی میکند. این در حالی است که سامسونگ در مدل ۴۰ و ۴۴ میلیمتری گلکسی واچ ۵ از یک باتری ۲۸۴ و ۴۱۰ میلیآمپرساعتی استفاده کرده بود.
گلکسی واچ ۵ نیز از فناوری شارژ سریع مشابهی پشتیبانی میکند و امکان شارژ سریع و راحت باتری را در دسترس کابران قرار میدهد. بر اساس ادعای سامسونگ، باتری هر دو مدل گلکسی واچ ۶ با یک بار شارژ کامل در صورت خاموش بودن ویژگی همواره روشن نمایشگر (Always On) تا ۴۰ ساعت و با روشن بودن این ویژگی تا ۳۰ ساعت شارژدهی خواهد داشت.
با استفاده معمول به راحتی میتوانید یک روز کامل با ساعت هوشمند خود کار کنید و قبل از خواب ۵۰ یا ۶۰ درصد از شارژ باتری باقی مانده باشد. با فعال کردن حالت Sleep Mode مصرف باتری به طور محسوسی کاهش مییابد و شب تا صبح فقط ۱۰ الی ۱۵ درصد از شارژ باتری مصرف میشود.
اگر بخواهیم مقایسه کنیم، باتری گلکسی واچ ۶ به دلیل بزرگتر بودن باتری و کارایی بهتر پردازنده، شارژدهی بیشتری را ارائه میدهد و تقریبا میتواند تا ۴۰ ساعت شارژدهی داشته باشد.
جمعبندی
گلکسی واچ ۶ و گلکسی واچ ۵ هر دو جزو بهترین ساعتهای هوشمند بازار هستند. تفاوت بین این دو اسمارت واچ آنقدر زیاد نیست و با خرید مدل جدیدتر فقط پیشرفتهای جزئی را در نمایشگر و پردازنده شاهد خواهید بود. به طور کلی اگر بودجه محدودی دارید ساعت هوشمند Galaxy Watch 5 ارزش خرید بالاتری را ارائه میدهد.