آموزش

فرق قیمت اکتیو و نات اکتیو در گوشی‌های آیفون

فرق قیمت اکتیو و نات اکتیو در گوشی‌های آیفون

شاید یکی از مهم‌ترین سوالاتی که اکثر کاربران قبل از خرید گوشی موبایل آیفون با آن مواجه می‌شوند این است که آیفون اکتیو بخریم یا نات اکتیو؟ اصلا چه تفاوتی بین این دو نوع وجود دارد که اختلاف قیمت چند میلیون تومانی را توجیه می‌کند؟ البته این تنها دردسری نیست که خریداران آیفون با آن مواجه می‌شوند. آیفون استوک، ریفر، پارت نامبرهای مختلف و اصرار برخی فروشندگان که هیچ تفاوتی بین این آیفون‌ها وجود ندارد.

در این مقاله توضیح می‌دهیم که آیفون Active و Note Active یعنی چه و چرا قیمت آنها با هم متفاوت است.

آیفون اکتیو چیست؟

فرق قیمت اکتیو و نات اکتیو در گوشی‌های آیفون

هر دستگاه گوشی iPhone با یک شماره سریال منحصربه‌فرد در بازار عرضه می‌شود. زمانی که آیفون برای اولین بار روشن و به اینترنت متصل می‌شود، اپل به طور خودکار این دستگاه را شناسایی و آن را به عنوان یک آیفون فعال یا Active در نظر می‌گیرد. این کار به دلایل مختلفی انجام می‌شود، برای مثال اپل از این طریق قادر است مدت زمان دقیق گارانتی دستگاه را محاسبه کند.

بنابراین، وقتی یک آیفون به صورت نات اکتیو به فروش می‌رسد، یعنی تا به حال از پلمپ خارج نشده، روشن نشده و به اینترنت نیز متصل نشده است. اما اینکه برخی کاربران تصور می‌کنند آیفون‌های اکتیو کارکرده هستند چندان درست نیست، چون این گوشی‌ها فقط قبل از ورود به بازار ایران و در کشور مبدا (مثلا امارات یا عراق) یکبار روشن می‌شوند تا فعال‌سازی انجام شود و سپس مجددا داخل جعبه گذاشته می‌شود.

اصطلاح اکتیو و نات اکتیو در واقع با سری iPhone 13 بر سر زبان‌ها افتاد و پیش از این به طور معدود در بازار دیده می‌شد. این موضوع در خصوص آیفون‌های سری ۱۴ و ۱۵ نیز دیده می‌شود.

اما چرا هم آیفون‌های اکتیو و هم نات اکتیو در بازار وجود دارد؟ عرضه‌کنندگان آیفون در کشورهای خارجی دارای سهمیه‌ مشخصی هستند و نباید بیشتر از آن را به یک واردکننده ثالث (مثلا واردکننده ایرانی) بفروشند. از طرف دیگر، این محدودیت با میزان تقاضایی که در بازاری مانند ایران وجود دارد متناسب نیست.

به همین دلیل، فروشنده اصلی ابتدا تعدادی از آیفون‌ها را از حالت پلمپ خارج و روشن می‌کند تا با IP همان کشور فعال‌سازی شود. پس از آن، واردکننده ایرانی می‌تواند این گوشی‌ها را به بازار داخل بیاورد و فروشنده اصلی نیز از سمت اپل دچار مشکل نمی‌شود. علاوه بر ظرفیت محدود فروش به مصرف‌کنندگان خارجی، بحث تحریم‌ها نیز مطرح است و واردکنندگان ایرانی و فروشندگان در خارج از کشور باید تا حد امکان تلاش کنند تا مشخص نباشد آیفون‌ها به مقصد ایران بارگیری شده‌اند.

چطور اکتیو یا نات اکتیو بودن آیفون را بررسی کنیم؟

فرق قیمت اکتیو و نات اکتیو در گوشی‌های آیفون

اگر حتما می‌خواهید آیفون خود را به صورت نات اکتیو خریداری کنید، باید قبل از باز کردن جعبه گوشی، سریال یا شناسه (IMEI) گوشی که بر روی جعبه نوشته شده است از طریق سایت اپل چک کنید. به این منظور باید به این وب‌سایت بروید و شماره سریالی که در کنار کد IMEI درج شده است را در کادر مربوطه وارد کنید.

اگر پس از فشردن دکمه Continue پیامی تحت عنوان «Please activate your iPhone» را مشاهده کردید، یعنی آیفون شما هنوز اکتیو نشده و اصطلاحا نات اکتیو است. پس از این، باید آیفون را روشن کنید و مطمئن شوید که IMEI گوشی خریداری شده با کدی که بر روی جعبه درج شده است مطابقت دارد.

برای به دست آوردن IMEI، به قسمت Settings و سپس General بروید و در قسمت About شناسه نوشته شده در بخش IMEI را کپی کنید. با شماره‌گیری کد دستور #۰۶#* باید کد در صفحه نمایش ظاهر شود. در غیر‌این‌صورت گوشی آیفون شما اکتیو است و اطلاعاتی در مورد پشتیبانی گوشی، تاریخ گارانتی و غیره نمایش داده می‌شود.

همچنین در قسمت «Repairs and Service Coverage» که عبارت Active نیز روبه‌روی آن نوشته شده است، می‌توانید تاریخ اتمام گارانتی رسمی (بین‌المللی) اپل را ببینید. از آنجایی که گوشی‌های آیفون از زمانی خرید از اپ استور یا اولین اتصال به اینترنت (در صورتی که از یک خرده فروش آیفون بخرید) به مدت یکسال تحت پوشش گارانتی سرویس یا تعویض قطعات این شرکت قرار می‌گیرد.

فرق قیمت اکتیو و نات اکتیو در گوشی‌های آیفون

بنابراین، با مشاهده تاریخی که در جلوی بخش «Repairs and Service Coverage» نمایش داده شده است می‌توانید زمان فعال‌سازی تخمینی آیفون خود را محاسبه کنید.

آیفون اکتیو بخریم یا نات اکتیو؟

خب تا اینجای مقاله متوجه شدیم که تفاوت اصلی بین اکتیو و نات اکتیو بودن گوشی‌های آیفون چیست. با اینکه اختلاف چند میلیون تومانی بین این دو نوع آیفون ممکن است وسوسه‌کننده باشد اما خوب است بدانید که خرید آیفون اکتیو می‌تواند ریسک‌هایی را به همراه داشته باشد. حتی اگر شناسه IMEI گوشی را از طریق سایت رسمی اپل چک کنید، نمی‌توانید به طور دقیق بفهمید از این دستگاه چه مدتی استفاده شده است.

هنگام خرید یک آیفون اکتیو که طبیعتا یکبار از جعبه بیرون آمده است، باید مراقب خط و خش‌ها روی بدنه و نمایشگر، تکمیل بودن لوازم جانبی و حتی اصل بودن خود گوشی باشید. این موارد به مهارت‌هایی نیاز دارد که ممکن است برخی کاربران از آن بی‌بهره باشند.

بنابراین، اگر بودجه کافی را دارید توصیه می‌کنیم ریسک نکنید و آیفون‌های نات اکتیو یا پلمپ را تهیه کنید تا هم لذت جعبه‌گشایی را تجربه کنید و هم خیالتان از هر لحاظ راحت باشد.

مصطفی طبری

مطالعه در مورد تازه‌های فناوری و گجت‌هایی که عجیب اما کاربردی هستن من رو به وجد میاره. موسیقی بی‌کلام و الکترونیک رو تقریبا روزی 6-7 ساعت گوش میدم و به همراه تماشای فیلم و سریال دو تا از تفریحات اصلی من رو تشکیل میدن.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا