چه بخواهید در تعطیلات و مسافرتهای تفریجی خود فیلمبرداری کنید و چه به صورت حرفهای در زمینه تولید محتوای ویدیویی فعالیت میکنید و کسب درآمدتان از این راه است، داشتن یک گوشی هوشمند با قابلیت فیلمبرداری عالی ضروری است. ممکن است تصور کنید هر گوشی هوشمندی که از نظر عکاسی در سطح بالایی قرار دارد لزوما در بحث فیلمبرداری نیز عملکرد بالایی را از خود به نمایش میگذارد.
اما خوب است بدانید این موضوع همیشه صادق نیست. برای اینکه یک گوشی فیلمبرداری سطح بالایی را ارائه دهد، علاوه بر لنز و حسگر خوب، باید قدرت پردازشی بالایی داشته باشد و نرمافزار آن نیز کاملا بهینه باشد تا در نهایت ویدیو با کیفیت بالایی ذخیره شود.
اپل برای چندین سال متوالی در زمینه ارائه قابلیتهای پیشرفته و عملکرد عالی فیلمبرداری پیشرو بوده است. اما اخیرا سامسونگ، سونی، گوگل و چند برند دیگر نیز در زمینه پیشرفت زیادی را نشان دادهاند و اختلاف کیفیت را به طور قابل توجهی کم کردهاند. اگر جزو آن دسته از کاربرانی هستید که قابلیت فیلمبرداری گوشی اهمیت زیادی برایتان دارد، در این مقاله میتوانید با بهترین گوشیهای هوشمند موجود از نظر فیلمبرداری آشنا شوید.
اپل iPhone 15 Pro Max
از زمان عرضه iPhone 5S، گوشیهای پرچمدار اپل گزینهای عالی برای فیلمسازان موبایل به شمار میروند. هر نسل از آیفونهای اپل نسبت به قبل پیشرفت داشته و سری iPhone 15 بهترین پیشنهادی است که اپل برای این دسته از کاربران ارائه داده است. اگرچه آیفون ۱۵ پرو مکس مانند نسل قبلی خود امکان فیلمبرداری با حداکثر وضوح ۴K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را ارائه میدهد، اما بهبودهای زیادی صورت گرفته است.
بزرگنمایی دیجیتال تا ۳ برابر در حالت سینماتیک و قابلیت اکسپورت کردن فوتیجهای ProRes از طریق رابط USB-C به همراه فوکوس خودکار و نورسنجی دقیقتر و بهتر از جمله پیشرفتهایی است که در سری ۱۵ مشاهده کردیم.
علاوه بر این، یکی از مزایای گوشیهای آیفون طیف گسترده لوازم شخص ثالث است که به تولیدکنندگان محتوای ویدیویی آزادی عمل بالاتری میدهد. همچنین اپلیکیشنهای محبوبی مانند اینستاگرام و تیکتاک به طور بهینه بر روی سیستم عامل iOS اجرا میشود که فشردهسازی کمتری را بر روی ویدیوهای آپلود شده اعمال میکند.
سامسونگ Galaxy S23 Ultra
گوشیهای سری گلکسی اس سامسونگ از زمان عرضه Galaxy S9 Plus، پیشرفت قابل توجهی در زمینه فیلمبرداری داشتهاند. گلکسی اس ۲۳ اولترا در حال حاضر بهترین گزینه اندرویدی است که علاوه بر فیلمبرداری در تمام بخشهای دیگر نیز عملکردی عالی را ارائه میدهد. پرچمدار سال ۲۰۲۳ سامسونگ دارای یک سیستم لرزشگیر اپتیکال قدرتمند است و امکان فیلمبرداری ۸K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را در اختیار کاربر قرار میدهد.
Galaxy S23 Ultra همچنین از بزرگنمایی اپتیکال ۱۰ برابری، فیلمبرداری صحنه آهسته ۱۰۸۰p با نرخ ۴۸۰ فریم بر ثانیه و یک باتری بزرگ با شارژدهی عالی بهره میبرد. کیفیت ویدیوهای ثبت شده توسط گلکسی اس ۲۳ اولترا واقعا عالی است و میتواند با تمام گوشیهای موجود در بازار، از جمله آیفون ۱۵ پرو مکس رقابت کند.
گوگل Pixel 8 Pro
پیکسل ۸ پرو یکی از بهترین گوشیهای اندرویدی برای فیلمبرداری است که تا به امروز عرضه شده است. این پرچمدار امکان فیلمبرداری با وضوح ۴K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را در دسترس کاربر قرار میدهد. جدیدترین پرچمدار گوگل همچنین به یک ابزار فوقالعاده Audio Eraser مجهز است که تاثیر فوقالعادهای در کاهش نویز پسزمینه دارد. با این ابزار میتوانید صدای خود را به طور کامل جدا کنید یا کمی از نویز محیط را به آن اضافه کنید.
حالت Cinematic که اولین بار در Google Pixel 7 Pro معرفی شد، مانند حالت پرتره در عکاسی، پسزمینه را محو میکند تا تمام تمرکز بر روی سوژه باشد. هم در گوگل پیکسل ۷ پرو و هم پیکسل ۸ پرو، شما به یک سیستم لرزشگیر تصویر الکترونیکی دسترسی دارید که با استفاده از الگوریتمهای محاسباتی، شارپنس تصاویر را افزایش میدهد. اگر میخواهید بیشتر با مشخصات و قابلیتهای گوگل ۸ پرو آشنا شوید میتوانید مقاله نقد و بررسی پیکسل ۸ پرو را مطالعه کنید.
سونی Xperia Pro I
شاید چند سالی از عرضه Xperia Pro I گذشته باشد اما این پرچمدار اندرویدی هنوز هم در بحث فیلمبرداری یک قدرت به حساب میآید. Xperia Pro I از یک نمایشگر ۶.۵ اینچی OLED با وضوح ۴K و فناوری HDR بهره میبرد که دارای نسبت تصویر ۲۱:۹ است. یک دکمه اختصاصی برای باز کردن برنامه دوربین و یک دکمه دیگر برای فعال کردن یکی از سه مود فیلمبرداری بر روی فریم گوشی تعبیه شده است.
جک هدفون ۳.۵ میلیمتری و حافظه قابل ارتقاء تا ۱ ترابایت از دیگر مزایای این گوشی است. Xperia Pro I کنترلهای دستی کامل، لرزشگیر تصویر اپتیکال، ردیابی سوژه و فوکوس خودکار روی چشم و دیافراگم فیزیکی با قابلیت تغییر از f/2 به f/4 را در دسترس قرار میدهد. همچنین حالت Videography Pro این امکان را به شما میدهد تا تمام جنبههای نوردهی و فوکوس را کنترل کنید و حتی فوکوس دستی سینمایی را انجام دهید!
لوازم جانبی جالبی هم برای این گوشی ارائه شده است که از جمله میتوان به یک مانیتور مخصوص ولاگ گرفتن اشاره کرد که از طریق رابط USB-C به گوشی متصل میشود. این مانیتور امکان کنترل از راه دور با بلوتوث و کنترلهای فیزیکی را در اختیار کاربر قرار میدهد. امکان اتصال میکروفون اختصاصی و استفاده از دوربین عقب برای ضبط ولاگ نیز توسط این کیت میسر میشود.
شیائومی ۱۳T Pro
بله درست شنیدید، شیائومی ۱۳ تی پرو! شاید هنوز بسیاری از کاربران ذهنیت مثبتی نسبت به شیائومی نداشته باشند، اما خوب است بدانید که بسیاری از پرچمداران و حتی میانردههای پیشرفته این برند چینی در بحث عکاسی و فیلمبرداری قابلیتهای فوقالعاده خوبی دارند. در واقع Xiaomi 12s Ultra و Xiaomi 13 Ultra دو مورد از پرچمداران شگفتانگیز شیائومی در این زمینه به حساب میآیند که جوایز زیادی را هم کسب کردهاند.
Xiaomi 13T Pro نیز گوشی هوشمند قدرتمندی است که ارزش خرید بالایی دارد. شیائومی الگوریتمهای پردازشی پیشرفتهای را در سیستم دوربین این گوشی به کار برده تا در حالت خودکار همه چیز به بهترین شکل ثبت شود. دوربین اصلی گوشی به لطف حسگر بزرگ ۱.۲۸/۱ اینچی IMX 707 سونی با دقت ۵۰ مگاپیکسلی، لنز غیرکروی با فاصله کانونی ۲۴ میلیمتری و دیافراگام f/1.9 به همراه لرزشگیر اپتیکال، عملکردی فوقالعاده دارد.
نمایشگر عالی به همراه نرمافزار دوربین بهینه و شارژدهی عالی باتری از دیگر مزایایی است که هنگام فیلمبرداری با این گوشی به شما کمک میکنند. با این گوشی امکان فیلمبرداری با حداکثر وضوح ۸K با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه و ۴K با نرخ ۶۰ فریم در ثانیه را دارید.