آموزش

نحوه گرفتن مدرک فنی و حرفه ای تعمیرات موبایل

در سال های اخیر؛ با توجه به نفوذ روز افزون فناوری تلفن همراه در زندگی روزمره و افزایش تقاضا برای خدمات تخصصی و ماهرانه تعمیر موبایل، کسب مدرک فنی و حرفه ای، گامی اساسی برای رشد و پیشرفت شغلی تکنسین ها، مهندسان و علاقه مندان این حوزه به شمار می رود. این مدرک نه تنها به عنوان یک گواهی و مهر تایید بر توانایی های فردی (در زمینه تعمیر انواع گوشی های هوشمند و تبلت ها با مدل ها و برندهای متفاوت) و گذراندن موفقیت آمیز دوره های آموزش تعمیرات موبایل عمل می کند، بلکه به متخصصان امکان می دهد تا با اطمینان و آسودگی خاطر بیشتری در بازار کار رقابتی و پر چالش داخلی و جهانی حضور یابند و خدمات بهتر و با کیفیت تری را به مشتریان ارائه دهند.

در این مقاله، به تشریح کامل مراحل و روش های اخذ مدرک فنی و حرفه ای تعمیرات موبایل و انواع مدارک ارائه شده به دانش آموختگان و فعالان این حوزه پرداخته شده و اطلاعات مفیدی در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت. اما پیش از ورود به بحث اصلی؛ بیایید با هم بررسی نماییم، این مدرک معتبر و ارزشمند؛ چه مزیت ها و امتیازاتی را برای دریافت کنندگان آن به همراه دارد و چرا این روز ها افراد مبتدی و یا حتی با تجربه و مجرب به دنبال گرفتن این گواهی نامه هستند.

مزایای مدرک رسمی فنی و حرفه ای تعمیرات موبایل

اخذ مدرک رسمی تعمیرکار گوشی از سوی سازمان فنی و حرفه ای کشور، به ویژه با ثبت نام و شرکت در دوره های تخصصی ارائه شده توسط آموزشگاه های خوش نام و مطرح (و قبولی در آزمون های تئوری و عملی)، علاوه بر ارتقای سطح دانش فنی فرد و فراهم کردن فرصت تعامل با اساتید برجسته و فعالان این صنعت، مزایای دیگری نیز به همراه دارد. از جمله شاخص ترین این مزیت ها و نتایج مثبت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش سرعت، دقت، دانش، مهارت و اعتماد به نفس در تشخیص و رفع عیوب متعدد و پیچیده گوشی های موبایل و تبلت ها
  • آشنایی با آخرین فناوری های روز دنیا در حوزه تولید، تعمیر و نگهداری دیوایس های الکترونیکی و ابزارهای تعمیری
  • دسترسی به فرصت های شغلی و استخدامی بهتر در شرکت های ارائه دهنده خدمات تعمیر تخصصی گوشی
  • کسب توانایی ها و مهارت ها و همچنین مدارک لازم به منظور کار و درآمدزایی به صورت مستقل و فریلنسر
  • مهاجرت آسان تر به کشورهای مدرن و توسعه یافته، به دلیل قابل ترجمه بودن این مدرک به دیگر زبان ها و به رسمیت شناخته شدن آن در اکثر نقاط جهان
  • امکان دریافت وام خود اشتغالی و پروانه کسب و در ادامه آن، راه اندازی کسب و کار شخصی و کارآفرینی و رسیدن به درآمد مطلوب و ایده آل
  • فرصت اشتغال در آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای و تدریس دانش و مهارت های تخصصی تعمیر گوشی به علاقه مندان
  • و بسیاری مزیت ها و امتیازات دیگر که صحبت بیشتر در مورد آن ها در این مقاله نمی گنجد

انواع مدرک فنی و حرفه ای تعمیرات موبایل

مدارک فنی و حرفه ای ارائه شده به متخصصان و فعالان عرصه تعمیر گوشی بر اساس سطح مهارت و دانش و اطلاعاتی که در اختیار دارند و همچنین با توجه به نوع دوره آموزشی یا ورکشاپی که در آن شرکت کرده اند؛ به چند دسته تقسیم می شوند:

  • مدرک گذر مهارتی: به افرادی که مهارت های اولیه تعمیر تلفن های همراه هوشمند و امروزی را فرا گرفته اند و تا حد زیادی، آمادگی لازم برای ورود به بازار کار را دارند، اعطا می شود. معمولا دوره های گذر مهارتی کوتاه مدت و مختصر بوده و بر آموزش عملی مهارت های کاربردی و پر استفاده تمرکز دارند.
  • مدرک مورد تایید فنی و حرفه ای: این گواهی نامه، پس از گذراندن دوره های آموزشی جامع و تخصصی (و قبولی در آزمون های تئوری و عملی در صورت نیاز) از سوی سازمان های خصوصی و یا آموزشگاه های آزاد به داوطلبان اعطا می شود. این مدرک، نسبت به مدرک گذر مهارتی از اعتبار بیشتری برخوردار بوده و نشان دهنده تسلط فرد بر مباحث تخصصی مربوط به تعمیرات گوشی های موبایل است.
  • مدرک رسمی فنی و حرفه ای: این مدرک، بالاترین سطح مدرک فنی و حرفه ای در حوزه تعمیرات گوشی بوده و به افرادی که دوره های پیشرفته و تخصصی و آزمون های تئوری و عملی را با موفقیت پشت سر گذاشته اند (از طرف همین سازمان) اعطا می شود. دارندگان این مدرک، صلاحیت لازم برای تدریس، انجام تحقیقات و فعالیت در مراکز آموزشی و پژوهشی را دارا می باشند.

تذکر: تنها کسانی که مدرک رسمی فنی و حرفه ای را دریافت کنند؛ از مزیت های متعددی که در بخش های قبلی مقاله به آن ها اشاره شد، برخوردار می شوند.

انواع مدرک فنی و حرفه ای تعمیرات موبایل

روش های دریافت مدرک فنی و حرفه ای تعمیرات موبایل

برای اخذ مدرک رسمی و بین المللی فنی و حرفه ای در حوزه تعمیر گوشی، روش های مختلفی وجود دارد که هر یک از آن ها مزایا و معایب خاص خود را دارند و قصد داریم آن ها را در بخش بعدی به طور مختصر بررسی کنیم.

۱)      شرکت در دوره های حضوری و آنلاین

شرکت در دوره های حضوری و ثبت نام در آزمون فنی و حرفه ای: در این روش، فرد پس از گذراندن دوره های آموزشی حضوری در یک آموزشگاه معتبر با مجوز رسمی فنی و حرفه ای، می تواند در آزمون های تئوری و عملی مربوطه شرکت کند. این روش، یکی از متداول ترین روش های اخذ مدرک بوده و امکان یادگیری عملی مهارت ها را در محیطی استاندارد و مجهز مهیا می سازد.

تهیه دوره های آنلاین و ثبت نام در آزمون ها: در این شیوه، علاقه مندان می توانند آموزش های اختصاصی تعمیر گوشی را به صورت آنلاین و در هر زمان و مکانی که مایل اند، فرا بگیرند و پس از گذراندن دوره در آزمون های فنی و حرفه ای شرکت نموده و در صورت قبولی، مدرک خود را دریافت کنند.

روش های دریافت مدرک فنی و حرفه ای تعمیرات موبایل

نکته : سرفصل های آموزشی دوره های تعمیرات تلفن همراه، چه به صورت حضوری و چه آنلاین، باید به گونه ای طراحی شوند که دانشجو را برای قبولی در آزمون های تئوری و عملی فنی و حرفه ای کاملا آماده کنند. برخی از مهمترین این سرفصل ها عبارت اند از:

سرفصل های دوره تعمیر گوشی توضیحات بیشتر
آشنایی با اجزای داخلی تلفن همراه شناخت کامل سخت افزار و نرم افزار تلفن های همراه، انواع بردها، چیپست ها، سنسورها و…
عیب یابی سخت افزاری روش های مختلف عیب یابی، استفاده از ابزارهای اندازه گیری، تعمیر بردهای آسیب دیده، تعویض قطعات و …
عیب یابی نرم افزاری فلش کردن دستگاه، رفع مشکلات نرم افزاری، بازیابی اطلاعات، روت کردن دستگاه و …
تعمیرات تخصصی تعمیر انواع مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری، تعمیرات تخصصی آی سی ها، تعویض نمایشگر، باتری و سایر قطعات
ایمنی در محل کار رعایت نکات ایمنی در حین کار با ابزارهای الکتریکی، مواد شیمیایی و قطعات کوچک
آشنایی با نرم افزارهای تخصصی استفاده از نرم افزارهای تعمیری، برنامه نویسی برای دستگاه های هوشمند و …
اصول مشتری مداری ارتباط موثر با مشتری، ارائه خدمات پس از فروش، تضمین کیفیت خدمات و …

 

۲)      شرکت در آزمون با معرفی آموزشگاه

برخی افراد ترجیح می دهند به جای شرکت در دوره های آموزشی، هزینه معرفی به آزمون را به یک آموزشگاه دارای مجوز و معتبر پرداخت کنند و بدون گذراندن دوره های مربوطه، در آزمون فنی و حرفه ای شرکت نمایند. بدیهی است تنها کسانی می توانند از این روش استفاده نمایند که دانش و مهارت لازم برای تعمیر گوشی های هوشمند و قبولی در آزمون های تئوری و عملی را داشته باشند.

۳)      شرکت در آزمون های ادواری

آزمون های ادواری برای افرادی طراحی شده است که قبلا به صورت تجربی یا در آموزشگاه های خصوصی و آزاد، مهارت های تعمیرات موبایل را فرا گرفته اند. این افراد می توانند بدون شرکت در دوره های آموزشی جدید، در آزمون های ادواری (دوره ای) فنی و حرفه ای در شهر و محل سکونت خود شرکت کنند. مهمترین تفاوت آزمون های ادواری با آزمون های آموزشی در این است که در آزمون های دوره ای، معمولا تعداد ساعت آموزش در مدرک ذکر نمی شود.

انتخاب روش مناسب برای اخذ مدرک فنی حرفه ای تعمیرات گوشی موبایل، به عوامل مختلفی از جمله زمان، بودجه، سطح دانش قبلی و هدف فرد بستگی دارد. ولی ما به تمامی افراد مبتدی و حتی ماهر و با تجربه که به دنبال کسب دانش و مهارت های روز دنیا در حوزه تعمیرات تلفن همراه هستند، توصیه می کنیم تا در دوره های تخصصی تعمیرات نرم افزار و سخت افزار موبایل که توسط آموزشگاه های معتبر و شناخته شده برگزار می شود، شرکت نمایند. این دوره ها فرصت بی نظیری را فراهم می کنند تا دانشجویان با جدیدترین تکنولوژی ها و ابزارهای تعمیر گوشی آشنا شده و به صورت عملی به تعمیر انواع مختلف تلفن های همراه بپردازند. بدون شک، با شرکت در این دوره ها، افراد می توانند آمادگی لازم برای قبولی در آزمون های فنی حرفه ای و اخذ مدرک معتبر را کسب نمایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا