گوشی هوشمند سامسونگ Galaxy A14 در تاریخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ روانه بازار شده است. نسخه ۴/۱۲۸ گیگابایتی این گوشی با قیمتی در حدود ۶ میلیون تومان قابل خرید است. یکی از گزینههای رقیب گلکسی A14، گوشی آنر ایکس ۶ است که نسخه ۴/۱۲۸ گیگابایتی آن در حدود ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان فروخته میشود.
گوشی آنر X6 تقریبا شش ماه زودتر از گلکسی A14 روانه بازار شده است و به همین دلیل، گزینه سامسونگ جدیدتر محسوب میشود. اما آیا این جدید بودن به معنی بهتر بودن گلکسی ای ۱۴ است؟ در این مقاله قصد داریم Galaxy A14 و Honor X6 را با هم مقایسه کنیم تا ببینیم هر کدام چه مزایا و معایبی دارند.
طراحی
گوشی ارزانقیمت سامسونگ با طراحی جذابی در این بازه قیمتی ظاهر شده است. سامسونگ در این گوشی از زبان طراحی خانواده گلکسی اس ۲۳ الهام گرفته است. ابعاد گوشی ۱۶۷.۷ در ۷۸ در ۹.۱ میلیمتر است و تقریبا ۲۰۰ گرم وزن دارد.
پنل پشتی و فریم گوشی از پلاستیک ساخته شده است و حاشیههای اطراف نمایشگر ضخیم هستند. البته این موضوع در اکثر گوشیهایی که در این بازه قیمتی عرضه میشوند صادق است.
از نظر طراحی، آنر ایکس ۶ اما شرایط دلچسبتری را ارائه میدهد. بدنهای با پوشش رنگی خاص که نسبت به زاویه تابش نور تغییر میکند. ابعاد گوشی ۱۶۳.۷ در ۷۵.۱ در ۸.۷ میلیمتر و وزن آن ۱۹۴ گرم است.
از نظر ضخامت، ابعاد کلی و وزن، آنر ایکس ۶ در مجموع خوشدستتر است و احساس بهتری را به کاربر منتقل میکند. از نظر متریال استفاده شده در قسمت پنل پشتی و فریم دور گوشی، تفاوتی مشاهده نمیشود و آنر نیز از پلاستیک استفاده کرده است.
نمایشگر
سامسونگ در گوشی Galaxy A14 از یک نمایشر ۶.۶ اینچی با پنل السیدی از نوع PLS استفاده کرده است. این نمایشگر از رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۸ پیکسلی بهره میبرد که تراکم ۴۰۰ پیکسل در هر اینچ را ارائه میدهد.
در طرف مقابل، Honor X6 به یک نمایشگر ۶.۵ اینچی با رزولوشن ۷۲۰ در ۱۶۰۰ پیکسلی مجهز است. این نمایشگر نیز از پنل السیدی اما از نوع TFT بهره میبرد. تراکم پیکسلی در این نمایشگر معادل ۲۷۰ پیکسل در هر اینچ است. بهطور کلی، نمایشگر گلکسی A14 عملکرد بهتری دارد.
عملکرد سختافزاری
از نظر قدرت پردازشی، با توجه به محدودیت قیمت در گوشیهای اقتصادی، نمیتوان عملکرد خیلی خوبی را انتظار داشت. گلکسی ای ۱۴ از یک چیپست مدیاتک Helio G80 بهره میبرد که با فناوری ساخت ۱۲ نانومتری تولید شده است. البته این گوشی هوشمند در دو نسخه عرضه میشود که در نسخه دیگر، چیپست اگزینوس ۸۵۰ (Exynos 850) با فناوری ساخت ۸ نانومتری بهکار رفته است.
این چیپست از یک پردازنده هشت هستهای با هستههای Cortex A75 و Cortex A55 و یک تراشه گرافیکی Mali-G52 MC2 بهره میبرد. عملکرد پردازشی این چیپست قابل قبول است و برای استفاده روزمره، وبگردی و بازیهای سبک رضایت کاربر را جلب خواهد کرد.
آنر نیز در مدل Honor X6 از یک چیپست پایینرده Helio G25 مدیاتک استفاده کرده است. این چیپست با فناوری ساخت ۱۲ نانومتری تولید شده است. پردازنده هشت هستهای این چیپست از هستههای ضعیفتر Cortex A53 برخوردار است و پردازش گرافیکی برعهده تراشه PowerVR GE8320 قرار دارد.
هم از نظر پردازنده و هم پردازشگر گرافیکی، آنر ایکس ۶ عملکرد ضعیفتری را در مقایسه با گلکسی ای ۱۴ ارائه میدهد. البته این تفاوت عملکردی احتمالا در استفاده روزمره مانند چک کردن اینستاگرام، وبگردی و کمی بازی چندان محسوس نخواهد بود.
گلکسی ای ۱۴ در سه نسخه ۴/۶۴، ۴/۱۲۸ و ۶/۱۲۸ گیگابایتی به بازار عرضه شده است و از کارتهای حافظه microSD پشتیبانی میکند. در طرف مقابل، آنر ایکس ۶ در دو نسخه ۴/۶۴ و ۴/۱۲۸ گیگابایتی عرضه شده است. این گوشی نیز از کارتهای حافظه میکرو اسدی پشتیبانی میکند و به راحتی میتوانید حافظه داخلی گوشی را افزایش دهید.
دوربین
در بخش دوربین، هر دو گوشی به یک سیستم دوربین سهتایی تقریبا مشابه مجهز شدهاند، اما در عین حال تفاوتهایی با هم دارند. سیستم دوربین در سامسونگ A14 شامل یک دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لنز واید، دوربین ۵ مگاپیکسلی با لنز اولترا واید و یک دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو است. این سیستم دوربین از قابلیت عکاسی HDR و فناوری فوکوس خودکار با تشخیص تغییر فاز (PDAF) بهره میبرد.
گوشی آنر مدل X6 نیز از یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی واید برخوردار است. اما به جای دوربین اولترا واید، از یک دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو بهره میبرد. در نهایت یک دوربین عمقسنجی با حسگر ۲ مگاپیکسلی تکمیل کننده این سیستم دوربین است.
بهطور کلی میتوان گفت سیستم دوربین سامسونگ Galaxy A14 شرایط بهتری را برای کاربر رقم میزند.
دوربین هر دو گوشی قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن ۱۰۸۰p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را ارائه میدهد. در بخش جلویی گلکسی A14 شاهد یک دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی با لنز واید هستیم که درون ناچ قطرهای قرار گرفته است.
در Honor X6 نیز دوربین سلفی درون ناچ قطرهای تعبیه شده است، با این تفاوت که به یک حسگر ۵ مگاپیکسلی و لنز واید مجهز است. هر دو دوربین سلفی قابلیت فیلمبرداری ۱۰۸۰p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را ارائه میدهند.
باتری
سامسونگ در گوشی گلکسی ای ۱۴ از یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده کرده است. این گوشی از فناوری شارژ سریع ۱۵ واتی بهصورت سیمی پشتیبانی میکند و بهلطف مصرف پایین چیپست و رزولوشن بهینه نمایشگر، شارژدهی بسیار خوبی دارد و تا یک روز کامل کاربر را همراهی خواهد کرد.
آنر ایکس ۶ نیز از یک باتری مشابه برخوردار است با این تفاوت که از فناوری شارژ سریع ۱۰ وات بهصورت سیمی پشتیبانی میکند. باتری آنر ایکس ۶ نیز عملکرد بسیار خوبی دارد و تا یک روز دوام میآورد.
جمعبندی
بهطور کلی با دو گوشی اقتصادی خوش ساخت با سطحی قابل قبول از امکانات روبهرو هستیم. اما بین گلکسی ای ۱۴ و آنر ایکس ۶، گزینه ارائهشده توسط سامسونگ انتخاب بهتری بهنظر میرسد. پشتیبانی بهتر، اندروید جدیدتر با امکان دریافت بهروزرسانیهای بیشتر، سیستم دوربین کارآمدتر و نمایشگر باکیفیتتر از جمله برتریهای Galaxy A14 محسوب میشود.
علاوه بر این، اگر اهل بازی هستید و یا میخواهید بهطور همزمان چند از چند اپلیکیشن استفاده کنید، قدرت پردازشی بهتر چیپست گلکسی ای ۱۴ و همینطور نسخه ۶ گیگابایت رم این گوشی انتخاب بهمراتب بهتری خواهد بود.