گلکسی A54 سامسونگ و ردمی نوت ۱۳ پرو شیائومی دو گوشی میانرده عالی هستند که در حال حاضر با قیمتی در حدود ۱۵ میلیون میتوانید آنها را خریداری کنید. نسخه ۸/۲۵۶ گیگابایتی گلکسی آ ۵۴ با قیمت حدودی ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و نسخه ۱۲/۵۱۲ گیگابایتی ردمی نوت ۱۳ پرو با قیمت ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قابل خرید است.
بر روی کاغذ، با این مبلغ، خرید Redmi Note 13 Pro کاملا واضح به نظر میرسد. اما در این مقایسه قصد داریم این دو گوشی را با یکدیگر مقایسه کنیم تا ببینیم کدام یک در عمل ارزش خرید بالاتری را ارائه میدهد.
مقایسه طراحی گلکسی A54 و ردمی Note 13 Pro
در بخش طراحی، هر دو گوشی طراحی جذابی را ارائه میدهند. طراحی گلکسی A54 مینیمالتر است اما شیائومی در ردمی نوت ۱۳ پرو از طراحی نسبتا متفاوتی استفاده کرده است. حاشیههای باریک اطراف نمایشگر در ردمی نوت ۱۳ پرو به همراه ضخامت کمتر (۸ میلیمتر در برابر ۸.۲ میلیمتر) باعث شده است که این گوشی خوشدستتر از Galaxy A54 باشد.
علاوه بر این، ردمی نوت ۱۳ پرو از وزن سبکتر (۱۸۷ در برابر ۲۰۲ گرم) بهره میبرد. پنل پشتی گلکسی آ ۵۴ از شیشه گوریلا گلس ۵ ساخته شده و فریم میانی آن از جنس پلاستیک است. در مقابل، ردمی نوت ۱۳ پرو نیز شرایط مشابهی را ارائه میدهد اما مشخص نیست از چه شیشهای در پنل پشتی آن استفاده شده است.
هر دو گوشی هوشمند در برابر قطرات آب و گرد و خاک مقاومت دارند. اگر این قابلیت برایتان اهمیت دارد، خرید گلکسی آ ۵۴ به دلیل پشتیبانی از استاندارد IP67 و مقاومت بیشتر نسبت به Redmi Note 13 Pro با استاندارد IP54 ارجحیت دارد.
اما به طور کلی میتوان گفت شیائومی طراحی مدرنتر و بهتری را در ردمی نوت ۱۳ پرو ارائه کرده است و حس استفاده از یک گوشی حرفهای را به کاربر القا میکند.
نمایشگر
سامسونگ در Galaxy A54 از یک نمایشگر ۶.۴ اینچی با پنل سوپر امولد و وضوح ۱۰۸۰ در ۲۳۴۰ پیکسلی استفاده کرده است. این نمایشگر از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و حداکثر روشنایی ۱۰۰۰ نیت پشتیبانی میکند و توسط شیشه گوریلا گلس ۵ محافظت میشود. همچنین این نمایشگر قابلیت همواره روشن (Always-On) را ارائه میدهد.
در مقابل، نماینده شیائومی نیز در بخش نمایشگر با دست پر به میدان آمده است. یک نمایشگر بزرگتر ۶.۶۷ اینچی با پنل امولد و وضوح بالاتر ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسلی که از نمایش ۶۸ میلیارد رنگ پشتیبانی میکند. این نمایشگر نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، قابلیت دالبی ویژن و حداکثر روشنایی ۱۲۰۰ نیت را ارائه میدهد.
محافظت از نمایشگر توسط گوریلا گلس ویکتوس انجام میشود که کمی مقاومتر از گوریلا گلس ۵ است. این نمایشگر نیز از قابلیت همواره روشن پشتیبانی میکند.
در مجموع، اگرچه عملکرد نمایشگر گلکسی آ ۵۴ واقعا در این بازه قیمتی بسیار خوب ارزیابی میشود، اما ردمی نوت ۱۳ پرو عملکرد بهتری را به نمایش میگذارد.
سختافزار پردازشی
اگر برای خرید گوشی موبایل خود به عملکرد دستگاه در اجرای بازیها اولویت میدهید، باید به چیپست استفاده شده در گوشی دقت ویژهای داشته باشید.
گلکسی A54 از یک چیپست اگزینوس ۱۳۸۰ بهره میبرد که معماری مدرن و بهینهای دارد. این چیپست با پردازنده هشت هستهای و تراشه گرافیکی Mali-G68 MP5 خود در اجرای بازیها عملکرد خوبی دارد و اکثر بازیهای سنگین با تنظیمات گرافیکی متوسط قابل انجام است.
شیائومی در ردمی Note 13 Pro از یک چیپست جدید Snapdragon 7s Gen 2 استفاده کرده است که بسیار بهینه است. این چیپست نیز به یک پردازنده هشت هستهای مجهز است که به همراه تراشه گرافیکی Adreno 710 عملکرد بسیار خوبی را در اجرای بازیهای جدید به نمایش میگذارد.
همچنین، حافظه داخلی ردمی نوت ۱۳ پرو ۵۱۲ گیگابایت است که دو برابر گلکسی آ ۵۴ محسوب میشود و رم آن نیز ۱۲ گیگابایتی است که در اجرای همزمان اپلیکیشنها و برخی بازیها به کمک شما میآید. حافظه داخلی ردمی نوت ۱۳ پرو از نوع UFS 2.2 است که سرعت مناسبی را ارائه میدهد.
از نظر عملکرد، هر دو چیپست عملکرد نزدیکی را ارائه میدهند، اما در اجرای بازیها عملکرد چیپست بهینهی اسنپدراگون با کمی اختلاف بهتر است در مجموع اختلاف عملکردی بین دو چیپست زیاد نیست و برتری اصلی به حافظه داخلی و رم بیشتر Redmi Note 13 Pro برمیگردد.
مقایسه دوربین Galaxy A54 و Redmi Note 13 Pro
گلکسی A54 به یک سیستم دوربین سه تایی شامل دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لنز واید، قابلیت PDAF و لرزشگیر اپتیکال مجهز است. عملکرد دوربین اصلی به خصوص در شرایط نوری مطلوب بسیار خوب است و کاملا رضایت کاربر را در این رده قیمتی جلب میکند. در کنار این دوربین، یک دوربین اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی و یک دوربین ماکروی ۵ مگاپیکسلی در دسترس کاربر قرار دارد.
گلکسی آ ۵۴ قابلیت فیلمبرداری ۴K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه و همچنین ۱۰۸۰p با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را ارائه میدهد. این گوشی همچنین از فیلمبرداری صحنه آهسته ۴۸۰ فریم بر ثانیهای در وضوح ۷۲۰p پشتیبانی میکند.
ردمی نوت ۱۳ پرو نیز با یک سیستم دوربین سه تایی وارد رقابت شده است. دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی این گوشی از لنز واید، قابلیت PDAF چند جهته و لرزشگیر اپیتکال بهره میبرد. دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی و دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی تکمیل کننده این سیستم دوربین هستند.
این گوشی قابلیت فیلمبرداری ۴K با سرعت ۳۰ فریم و ۱۰۸۰p با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیهای را ارائه میدهد. همچنین هنگام فیلمبرداری لرزشگیر الکترونیکی وارد عمل میشود تا لرزشهای خفیف را خنثی کند.
از نظر عملکرد، دوربین اصلی ردمی نوت ۱۳ پرو تا حدودی بهتر ظاهر میشود و به خصوص در نور روز تصاویر واضحتر با جزئیات بیشتری را ثبت میکند. اما در تصاویر اولترا واید و ماکرو، Galaxy A54 برتری دارد. در بخش فیلمبرداری هر دو گوشی عملکرد نزدیکی دارند.
برای علاقهمندان به سلفی، گلکسی آ ۵۴ یک دوربین ۳۲ مگاپیکسلی واید را ارائه میدهد که عملکرد بسیار خوبی را ارائه میدهد. شیائومی نیز یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی با لنز واید را در دسترس قرار داده است که عملکرد رضایتبخشی را ارائه میدهد اما به Galaxy A54 نمیرسد. در بخش فیلمبرداری نیز نماینده سامسونگ با قابلیت فیلمبرداری ۴K با نرخ ۳۰ فریم برتری دارد.
در مجموع اگر عملکرد دوربین بیشترین اولویت را برایتان دارد، احتمالا گلکسی A54 انتخاب بهتری است.
شارژدهی باتری
در گلکسی A54 یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی و پشتیبانی از شارژ سریع ۲۵ واتی را شاهد هستیم. اما ردمی نوت ۱۳ پرو یک باتری بزرگتر ۵۱۰۰ میلیآمپرساعتی و فناوری شارژ سریعتر ۶۷ واتی را ارائه میدهد که تقریبا باتری گوشی را ۱۵ دقیقه سریعتر فوق شارژ میکند.
از نظر شارژدهی هر دو گوشی عالی هستند و با استفاده معمولا به راحتی تا یک روز و نیم دوام میآورند. اما گلکسی A54 به دلیل نمایشگر کوچکتر و تراکم پیکسلی پایینتر شارژدهی باتری را ارائه میدهد. در مجموع اختلاف خیلی زیادی از این نظر وجود ندارد و هر دو گوشی رضایتبخش هستند.
جمعبندی
با اینکه Galaxy A54 هنوز هم ارزش خرید بالایی را ارائه میدهد، اما ردمی نوت ۱۳ پرو کاملا نگاهها را به سمت خود بازگردانده است. شیائومی نیز مدت زمان پشتیبانی نرمافزاری از گوشیهای خود را افزایش داده است و حالا به یک گزینه مطمئنتر تبدیل شده است. بنابراین اگر به خرید گوشی های شیائومی علاقهمند هستید و بودجهای در حدود ۱۵ میلیون تومان دارید، ردمی نوت ۱۳ پرو قطعا یکی از بهترین گزینههای موجود است.