در طی روزهای گذشته بسیاری از کاربران شبکه اجتماعی اینستاگرام، از رفع فیلترینگ این اپلیکیشن محبوب در نقاط مختلفی از ایران خبر دادهاند. همچنین در هفتههای اخیر زمزمههایی درباره رفع محدودیت دسترسی و فیلترینگ اینستاگرام از سوی برخی مسئولان نیز شنیده شده است.
بر این اساس، ممکن است اینستاگرام که محصول پرمخاطب شرکت Meta است، پس از نزدیک به یک سال فیلترینگ، رفع فیلتر شده و کاربران ایرانی میتوانند بدون استفاده از فیلترشکن به این برنامه دسترسی داشته باشند.
اخبار حاکی از فیلترینگ
در نشستی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد، رفع محدودیتها برای برخی از پلتفرمها را مشروط به پذیرش قواعد جمهوری اسلامی دانست و گفت: درباره سایر محدودیتهایی که موجود است، بخشی از آن را میپذیریم، نمونه آن گوگل پلی است که در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در حال پیگیری هستیم.
عیسی زارع پور در حاشیه بازدید از نمایشگاه الکامپ در جمع خبرنگاران در خصوص رفع کندی اینترنت با تاکید بر اینکه این روند رو به بهبود است، افزود: در این نمایشگاه سرعتهای اینترنتی که برای مردم فراهم کردیم، سرعتهای چندصد مگابایت بر ثانیه در گوشی های موبایل است. چنان که حدود ۱۰ تا ۱۵ سال در ارتباطات ثابت سرمایهگذاری نشده و در رده ۱۴۰ جدول در بین ۱۸۰ کشور دنیا هستیم و با اجرای این پروژه وضعیت ما بهتر خواهد شد.
وی همچنین افزود: البته نسبت به آنچه که باید باشیم، عقب هستیم و شبانهروزی تلاش میکنیم تا بهترینها را برای مردم فراهم کنیم. در این نمایشگاه شرکتهای مختلفی هستند که بر روی پروژه فیبر نوری و نسل پنجم فعال هستند و این مسیری است که وزارت ارتباطات آن را دنبال میکند تا سرعتهای خوب را برای مردم فراهم کند.
سرانجام زارعپور به برخی از شبکههای مجازی از جمله اینستاگرام اشاره کرده و اذعان داشت: آنچه که یکسری از آن گلایه دارند، موضوع محدودیتهایی است که در برخی از پلتفرمها اعمال شده است و ما اعلام کردیم مانند عرفی که در همه جا دنبال وجود دارد، هر پلتفرمی که قوانین جمهوری اسلامی را بپذیرد، میتواند در ایران فعالیت کند، ولی برخی از پلتفرمها نپذیرفتند.
وی تاکید کرد: همه کشورهای دنیا برای فضای مجازی خود اهمیت قائل هستند و پلتفرمها مکلفند قواعد کشورها را رعایت کنند. درباره سایر محدودیتهایی که موجود است، آنهایی را میپذیریم که میشود درباره آن تجدید نظر کرد. به عنوان مثال در این نمایشگاه برخی از شرکتها درباره گوگل پلی گله کردند و ما در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در حال پیگیری هستیم. این کارگروه مرجع تصمیمگیری در این خصوص است و دارای ۱۳ عضو بوده که تنها یکی از اعضای آن وزارت ارتباطات است.
زمان خداحافظی با فیلترشکن
همانطور که مشاهده شد، هنوز نهادهای رسمی و مسئول در این باره موضعگیری رسمی نکردهاند و تنها گزارشهای میدانی از برخی کاربران نشان دهنده رفع فیلتر برای شماری از فعالان اینستاگرامی است. احتمالا همچنان این روند ادامه دارد و استفاده از فیلترشکن برای باز کردن و فعالیت در اینستاگرام ضروری خواهد ماند.
فیلترینگ اینستاگرام چه فایده ای داره
وقتی که همه کاربران این شبکه اجتماعی بسیار محبوب همچنان با فشارشکن فعال هستن،اینستاگرام یک شبکه اجتماعی جهانیه هیچ وقت
شبکه های اجتماعی مثل روبیکا که داخلیه نمیتونه جایگزینش بشه مگه اینم جهانی بشه و از تمام جهان کاربر داشته باشه.
خاک توسرتون که فقط بلدین فیلترکنین ..این طالبان ازشما شعورش بیشتره والا.لااقل همه میدونن اینا جیه ولی شما آب زیرکاه هستین توروی مردم یه جور میحرفین پشت سرشون یه جور دیگه😒