از مهمترین مزیتهای محصولات اپل، امکان بکاپ گیری را برای کاربران گوشی آیفون و همچنین آیپد در پلتفرمهای مختلف فراهم کرده است. پرطرفدارترین این پلتفرمها همانطور که میدانید فضای آیکلود است که نیاز به خرید اشتراک سالانه دارد. به همین دلیل استفاده از آن برای کاربران ایرانی با این قیمت دلار کمی غیر معقول است. خبر خوب این است که میتوان از گوشی آیفون خود در ویندوز و مک او اس نیز نسخه پشتیبان یا بکاپ تهیه کرد. در ادامه با آموزش بکاپ گیری از آیفون در ویندوز و مک او اس همراه ما باشید.
آموزش بکاپ گیری از آیفون در مک او اس
اگر از سیستمهای مکبوک و آیمک جدید استفاده میکنید، بکاپ گرفتن از آیفون خیلی ساده خواهد بود. همچنین مراحل بکاپ گیری از گوشی آیفون با بکاپ گیری از آیپد تفاوتی ندارد. برای انتقال فایلها و اطلاعات از گوشی موبایل به مک کافی است مراحل بعد را دنبال کنید. در ابتدا با کابل اصل لایتنینگ اپل (یا برندهای معتبر و تایید شده اپل) آیفون را به مک متصل کنید. بعد از اتصال مطمئن شوید قفل گوشی باز است.
اگر آیفون به آخرین نسخه iOS آپدیت نشده باشد، پنجرهای به صورت پاپآپ ظاهر میشود و از شما میخواهد گوشی را بهروزرسانی کنید. اگر نمیخواهید آپدیت کنید، پنجره را ببندید. در صفحه اصلی مکبوک یا آیمک روی Finder کلیک کنید. در قسمت Locations روی نام آیفون خود کلیک کنید و منتظر بمانید تا همهچیز لود شود.
بعد از لود شدن روی زبانه General منوی Backup را پیدا کنید. گزینه Back up all of the data on your iPhone to this Mac را انتخاب کنید. در آخر نیز روی دکمه Back Up Now کلیک کنید. میتوانید پنجره را کوچک کنید تا به مرور فایلهای گوشی روی مک ذخیره شود.
آموزش بکاپ گیری از آیفون در ویندوز
روند بکاپ گیری از آیفون در ویندوز دقیقا مشابه آن در سیستم Mac OS در مدلهای قدیمیتر مک است. به همین دلیل اگر سیستمهای قدیمیتر مک او اس استفاده میکنید، میتوانید مراحلی را که در ادامه جهت بکاپ گرفتن در ویندوز آمده است، دنبال کنید. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که برای مکهایی با مک او اس قدیمیتر از Catalina باید نسخه مناسب را از iTunes Download Page دانلود کنید.
در ابتدا آیتونز مناسب سیستم عامل خود را دانلود و نصب کنید. اگر اولین بار است از آیتونز استفاده میکنید، اطلاعات اپل آیدی را وارد کنید تا همهچیز به درستی راهاندازی شود. با استفاده از کابل لایتنینگ اپل یا کابل قابل اعتماد دیگر، آیفون را به کامپیوتر یا لپتاپ خود متصل کنید. بعد از اتصال آیفون، پنجره پاپآپ ظاهر میشود و از شما میخواهد اتصال به سیستم را تایید کنید. گزینه Trust را انتخاب کنید و در صورت لزوم رمز گوشی را وارد کنید.
این نکته را در نظر بگیرید که در بعضی موارد ممکن است پیش از این مرحله، پیامی باز شود و از شما بخواهد به گوشی دسترسی بدهید. روی Allow کلیک کنید و سپس مرحله ۴ را طی کنید. آیتونز از شما میپرسد میخواهید کامپیوتر یا مک به اطلاعات آیفون شما دسترسی داشته باشد یا نه. گزینه Continue را انتخاب کنید. روی اسم آیفون خود در منوی سمت چپ آیتونز کلیک کنید یا روی آیکون گوشی در بالای صفحه کلیک کنید. در قسمت Backups روی گزینه This Computer کلیک کنید. روی Back Up Now کلیک کنید. صبر کنید فرآیند کامل شود. روی Done در پایین صفحه سمت راست کلیک کنید.
آموزش رمزنگاری فایل بکاپ
برای محافظت از نسخه بکاپ آیفون روی مک یا ویندوز، میتوانید آن را به یک فایل رمزنگاری شده تبدیل کنید. گزینه Encrypt local backup در Finder مک یا آیتونز ویندوز، اطلاعات شما را قفل و رمزنگاری میکند. نسخههای بکاپ رمزنگاری شده میتوانند شامل اطلاعاتی باشند که نسخههای عادی شامل آن نمیشوند. اطلاعاتی از جمله رمزهای عبور ذخیره شده توسط کاربر، تنظیمات وایفای و تاریخچه مرورگرها. لازم به ذکر است بکاپهای رمزنگاری شده شامل اطلاعات فیس آیدی، تاچ آیدی یا دادههای رمزعبور دستگاه نیستند.
در آموزش جامع بکاپ گرفتن از آیفون روی ویندوز و مک او اس باید به این نکته توجه داشته باشید که نسخه ایجاد شده به طور پیشفرض رمزنگاری شده نیست. برای فعال کردن این گزینه باید Encrypt Local Backup را انتخاب کنید. بعد از فعال کردن این گزینه، تمام نسخههای بکاپ به طور خودکار رمزنگاری میشوند. همچنین بکاپهایی که روی آیکلود گرفته میشوند به طور خودکار رمزنگاری خواهند شد.
برای فعال کردن قابلیت رمزنگاری بکاپها در ویندوز و مک او اس مراحل بعد را طی کنید. در مک او اس کاتالینا به بعد، لازم است Finder را باز کنید. در مک او اس Mojave به قبل و ویندوز نیز باید آیتونز را باز کنید. آیفون را به کامپیوتر یا مک متصل و صفحه مربوط به اطلاعات گوشی را باز کنید. در قسمت General، گزینه Encrypt local backup را انتخاب کنید. یک رمز عبور قوی و امن انتخاب و تایپ کنید. رمز عبور را جایی بنویسید یا جایی امن نگهداری کنید، چرا که بدون رمز عبور به نسخه بکاپ دسترسی نخواهید داشت.
در نهایت، بعد از اینکه رمز عبور خود را تأیید کردید، نسخه بکاپ به سرعت رمزنگاری میشود و نسخههای قبلی را هم رمزگذاری میکند. برای اینکه مطمئن شوید عملیات رمزنگاری با موفقیت انجام شده، در مک او اس کاتالینا به بعد ابتدا در قسمت General، روی Manage Backups کلیک کنید. فهرستی از نسخههای ثبت شده را خواهید دید. اگر کنار عنوان نسخه علامت قفل وجود داشت، یعنی رمزنگاری با موفقیت انجام شده است.
در مک او اس موهاوی و قدیمیتر و سیستمهای ویندوزی نیز آیتونز را باز کنید و از بالای صفحه، Edit و سپس Preferences را انتخاب کنید. در قسمت Devices باید فهرستی از نسخههای بکاپ موفقی که ثبت شدهاند را ببینید. اگر در کنار اسم دیوایس و بکاپ آن علامت قفل دیدید، یعنی رمزنگاری موفق بوده است.
نکته پایانی
در این مقاله به آموزش روشهای بکاپ گیری از آیفون در سیستمهای مختلف پرداختیم که میتوانید از آنها برای ایجاد یک نسخه پشتیبان از گوشی آیفون یا آیپد خود استفاده کنید. اگر می خواهید از روشهای دیگر برای بکاپ گیری از دستگاه اپل خود استفاده کنید، باید از برنامههای شخص ثالث کمک بگیرید. بکاپ گیری به این روش به اندازه استفاده از آیتونز راحت نیست، اما اگر انتخابتان این روش است، بهتر است از برنامههای قابل اعتماد مانند DearMob iPhone Manager و ابزار ۳uTools استفاده کنید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.