در بازه قیمتی ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومانی میتوان گوشیهای هوشمند خوشساخت و بسیار خوبی را پیدا کرد. درصد بالایی از کاربران ترجیح میدهند برای خرید یک گوشی هوشمند حداکثر ۱۵-۱۶ میلیون تومان هزینه کنند. گوشیهایی که در این بازه قیمتی عرضه میشوند معمولا سطح مناسب و رضایتبخشی از امکانات را ارائه میدهند و به قول معروف همه فن حریف هستند.
دو گوشی موتورولا اج ۲۰ پرو و ردمی نوت ۱۲ پرو دو گزینه خوشقیمت بازار هستند که ممکن است در لیست انتخاب بسیاری از کاربران قرار داشته باشند. در حال حاضر، نسخه ۲۵۶/۱۲ گیگابایتی Motorola Edge 20 Pro با قیمت حدودی ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و نسخه ۲۵۶/۱۲ گیگابایتی Redmi Note 12 Pro با قیمت تقریبا ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در بازار قابل خرید است.
در این مقاله این دو گوشی هوشمند میانرده اقتصادی را از جنبههای مختلف با یکدیگر مقایسه کنیم تا ببینیم کدام یک ارزش خرید بالاتری را ارائه میدهد.
مقایسه طراحی Motorola Edge 20 Pro و Redmi Note 12 Pro
اگر از طراحی زرق و برقدار خوشتان میآید، ردمی نوت ۱۲ پرو دارای یک گزینه یاسی رنگ است که جلوه خاصی دارد. اما به غیر این، رنگبندی رایج و جذابی برای این گوشی در نظر گرفته شده است. ضخامت ۸ میلیمتری این گوشی به همراه وزن ۱۸۷ گرمی و پنل شیشهای در قسمت پشتی باعث شده است تا گوشی خوشدست و با کیفیت باشد. البته فریم دور گوشی از پلاستیک ساخته شده است اما خوشبختانه ردمی نوت ۱۲ پرو از استاندارد IP53 بهره میبرد و در برابر پاشش قطرات آب و گرد و غبار مقاوم است.
موتورولا اج ۲۰ پرو از بدنهای مینیمالتر با رنگبندی گرادینتی و بسیار جذاب بهره میبرد. از نظر ابعادی دو گوشی بسیار به یکدیگر نزدیک هستند، اما ضخامت ۷ میلیمتری Motorola Edge 20 Pro به همراه وزن سبکتر ۱۶۳ گرمی باعث شده است تا بسیار خوشدست باشد. پنل پشتی در این گوشی از شیشه گوریلا گلس ۳ ساخته شده و فریم آلومینیومی دور گوشی حس استفاده از یک دستگاه با کیفیت را به کاربر منتقل میکند.
موتورولا اج ۲۰ پرو نیز در برابر پاشش قطرات آب مقاوم است اما این شرکت به هیچ استانداردی اشاره نکرده است. در مجموع میتوان گفت هر دو گوشی از طراحی بسیار خوبی برخوردارند، اما طراحی ردمی نوت ۱۲ پرو کمی جدیدتر به نظر میرسد. اما وزن سبک و ضخامت کمتر Motorola Edge 20 Pro به همراه فریم آلومینیومی نیز برای برخی از کاربران نقطه قوت قابل توجهی به حساب میآید.
مقایسه نمایشگر موتورولا Edge 20 Pro و ردمی Note 12 Pro
موتورلا در اج ۲۰ پرو از یک نمایشگر ۶.۷ اینچی با پنل OLED و وضوح ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسلی استفاده کرده است که در این بازه قیمتی استاندارد محسوب میشود. این نمایشگر از نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی، نمایش یک میلیارد رنگ و فناوری +HDR10 پشتیبانی میکند و توسط شیشه گوریلا گلس ۵ محافظت میشود.
در نقطه مقابل، ردمی نوت ۱۲ پرو با یک نمایشگر ۶.۶۷ اینچی با پنل OLED عرضه شده است. این نمایشگر وضوح ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسلی، قابلیت نمایش یک میلیارد رنگ و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی را ارائه میدهد و از دو فناوری بهبوددهنده تصویر +HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی میکند. برای محافظت از این نمایشگر از گوریلا گلس ۵ استفاده شده است.
در مجموع هر دو نمایشگر روشنایی و شفافیت خوبی دارند و رنگهای درخشان و جذابی را به نمایش میگذارند. اما اگر یک گیمر دو آتشه هستید احتمالا به دلیل نرخ نوسازی بالاتر در نمایشگر Motorola Edge 20 Pro، این گوشی انتخاب مناسبتری برای شماست. اما به غیر از این، هر دو نمایشگر رضایت شما را جلب خواهند کرد.
مقایسه سختافزار پردازشی
ردمی در Note 12 Pro از چیپست ۶ نانومتری دایمنسیتی ۱۰۸۰ استفاده کرده است. این چیپست در بسیاری از میانردههای اقتصادی به کار رفته است و از یک پردازنده هشت هستهای و تراشه گرافیکی Mali-G68 MC4 بهره میبرد. عملکرد این چیپست در مجموع کاملا قابل قبول است و همچنین نسبت به رقبای خود گرمای کمتری تولید میکند و مصرف باتری بهتری دارد.
اما در موتورولا Edge 20 Pro شاهد یک چیپست اسنپدراگون ۷۷۸G هستیم که یک چیپست کاملا استاندارد دیگر در این بازه قیمتی محسوب میشود. این چیپست از یک پردازنده هشت هستهای و تراشه گرافیکی Adreno 642L بهره میبرد و عملکردی کمی بهتر از دایمنسیتی ۱۰۸۰ را ارائه میدهد.
به طور کلی با توجه به اینکه میتوانید ردمی نوت ۱۲ پرو را با رم ۱۲ گیگابایتی (در مقابل رم ۸ گیگابایتی موتورولا اج ۲۰ پرو) بخرید، برای کاربرانی که به طور همزمان از چند اپلیکیشن استفاده میکنند گزینه مناسبتری است.
مقایسه دوربین موتورولا اج ۲۰ پرو و ردمی نوت ۱۲ پرو
Redmi Note 12 Pro به یک سیستم دوربین سهتایی شامل دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لنز واید و قابلیت PDAF و لرزشگیر اپتیکال، دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۲۰ درجهای و دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی مجهز شده است. این سیستم دوربین تقریبا به یک استاندارد تبدیل شده است و در بسیاری از گزینههای میانرده اقتصادی میتوان مشابه آن را دید.
سیستم دوربین ردمی نوت ۱۲ پرو قابلیت فیلمبرداری ۴K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را ارائه میدهد و همچنین امکان فیلمبرداری صحنه آهسته با وضوح ۷۲۰p و نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیهای میسر شده است. دوربین سلفی در این میانرده از یک حسگر ۱۶ مگاپیکسلی و لنز واید بهره میبرد و قابلیت فیلمبرداری ۱۰۸۰p با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را در دسترس قرار میدهد.
در مقابل، موتورولا با یک سیستم دوربین جذابتر وارد میدان شده است. دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی این گوشی به لنز واید و قابلیت PDAF مجهز است. دوربین تلهفوتوی ۸ مگاپیکسلی در این گوشی از بزرگنمایی اپتیکال ۳ برابر، قابلیت PDAF و لرزشگیر اپتیکال بهره میبرد. در نهایت، دوربین اولترا واید ۱۶ مگاپیکسلی گوشی با لنز ۱۷ میلیمتری خود، زاویه دید ۱۱۹ درجهای را پوشش میدهد و از فوکوس خودکار بهره میبرد.
امکان فیلمبرداری با حداکثر وضوح ۴K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه میسر شده است و قابلیت فیلمبرداری صحنه آهسته ۲۴۰ فریم بر ثانیه در وضوح ۱۰۸۰p و ۹۶۰ فریم بر ثانیه در وضوح ۷۲۰p نیز ارائه شده است. دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی موتورولا اج ۲۰ پرو نیز از لنز واید بهره میبرد و قابلیت فیلمبرداری ۱۰۸۰p با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را فراهم میکند.
به طور کلی سیستم دوربین موتورولا اج ۲۰ پرو کاملتر است و تجربه بهتری را برای کاربر فراهم میکند. اما عملکرد دوربین اصلی ردمی نوت ۱۲ پرو نیز کاملا رضایتبخش است.
شارژدهی باتری
در بخش باتری، Redmi Note 12 Pro یک باتری بزرگتر ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی را ارائه میدهد و از شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی میکند.در مقابل، Motorola Edge 20 Pro از یک باتری ۴۰۰۰ میلیآمپرساعتی بهره میبرد و از فناوری شارژ ۳۰ واتی پشتیبانی میکند. همانطور که انتظار میرود، عملکرد ردمی نوت ۱۲ پرو چه در بحث شارژدهی و چه سرعت شارژ، در سطح بالاتری قرار دارد و با استفاده معمول احتمالا ۳-۴ ساعت شارژدهی بیشتری را ارائه میدهد.
جمعبندی
هر دو گوشی Redmi Note 12 Pro و Motorola Edge 20 Pro عملکرد خوبی را در این بازه قیمتی ارائه میدهند، هر چند که Galaxy A54 سامسونگ یک گزینه جذاب دیگر در این بازه قیمتی (تقریبا ۱۵ میلیون تومان) است اگر میخواهید بین دو گوشی موبایل بررسی شده در این مقاله یکی را انتخاب کنید، موتورولا Edge 20 Pro گزینه کاملتری است اما اختلاف بین دو گوشی به اندازه ۳ میلیون تومان نیست.
به هرحال، اگر از رابط کاربری MIUI خوشتان نمیآید تنها راه انتخاب موتورولا اج ۲۰ پرو یا گلکسی A54 است.