نقد و بررسی

بررسی گوشی پوکو ایکس ۶ پرو

بررسی قیمت خرید و مشخصات گوشی پوکو ایکس 6 پرو

کمپانی چینی پوکو با عرضه جدیدترین گوشی موبایل، یعنی گوشی Poco X6 Pro سر و صدای زیادی به راه انداخته و انتظار می‌رود این گوشی موبایل با عملکرد خوب خود در زمینه گیمینگ و عکاسی سهم زیادی از بازار میان‌رده را به خود اختصاص دهد. گوشی پوکو ایکس ۶ پرو با مشخصاتی همچون پردازنده خوب، باتری قدرتمند و صفحه نمایش ۱.۵K با نرخ به روزرسانی تطبیق پذیر برای نمایش محتوا و لذت بردن از انواع بازی‌ها کارایی بالایی داشته باشد. در ادامه این مقاله به نقد و بررسی گوشی پوکو ایکس ۶ پرو خواهیم پرداخت.

 

بررسی طراحی گوشی Poco X6 Pro

بررسی قیمت خرید و مشخصات گوشی پوکو ایکس 6 پرو

در گوشی پوکوX6 Pro  از همان زبان طراحی همیشگی مخصوص گوشی‌های پوکو استفاده شده است. در دست گرفتن این گوشی شیائومی به لطف خمیدگی و انحنای جزئی پنل پشتی و ضخامت کمِ ۸.۳ میلی‌متری، بسیار خوش‌دست و راحت است. همچنین گوشی پوکو ایکس ۶ پرو به‌دلیل داشتن بدنه تماما پلاستیکی، سبک بوده و دستان کاربر با استفاده طولانی‌مدت از این گوشی احساس خستگی نخواهد کرد.

پوکو برای محافظت از پنل جلویی Poco X6 Pro، پوشش Corning Gorilla Glass 5 را در نظر گرفته است. در قسمت پشتی نیز، مجموعه دوربین سه‌گانه به همراه فلش LED به چشم می‌خورد که در ماژول مستطیل‌شکلی قرار گرفته‌اند. این گوشی با دارا بودن گواهی IP54 در برابر پاشش قطرات آب مقاومت می‌کند.

نسخه پیشرفته پوکو X6 یا همان مدل پرو، در سه رنگ مشکی، خاکستری و زرد عرضه شده است. در رنگ زرد، قاب پشتی از چرم گیاهی ساخته شده است و وزنی معادل ۱۹۰ گرم دارد، اما در رنگ‌های مشکی و خاکستری وزن این گوشی به ۱۸۶ گرم می‌رسد.

 

بررسی صفحه نمایش گوشی پوکو  X6 Pro

بررسی قیمت خرید و مشخصات گوشی پوکو ایکس 6 پرو

پوکو قسمت بزرگی (حدود ۹۰.۱ درصد) از پنل جلویی گوشی پوکو ایکس ۶ پرو را به صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی از نوع AMOLED اختصاص داده که حاشیه‌های بسیار کمی دارد. این صفحه نمایش ۱۲ بیتی با پشتیبانی از نمایش ۶۸ میلیارد رنگ، توانایی نمایش محتوا در فرمت‌های +HDR10 و Dolby Vision را داراست. بدین ترتیب، محتوا با دقت رنگ زیاد، نزدیک به حالت طبیعی و کنتراست بالا نمایش داده می‌شود.

رزولوشن صفحه نمایش X6 Pro از حالت Full HD به کار رفته در نسل قبل به ۱.۵K یا ۲۷۱۲ در ۱۲۲۰ پیکسل ارتقا یافته است. این میزان از رزولوشن با روشنایی حداکثری ۱۸۰۰ نیت ترکیب شده و خوانایی بیشتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

نرخ به‌روزرسانی (Refresh Rate) تطبیقی گوشی جدید پوکو دارای دو مقدار ۱۲۰ و ۶۰ هرتز است که به صورت خودکار با توجه به محتوای در حال نمایش بین این دو مقدار نوسان می‌کند؛ البته در حالت صفحه نمایش همیشه روشن (AOD)، نرخ به‌روزرسانی به ۳۰ هرتز کاهش می‌یابد. با توجه به تمامی این نکات با خرید Poco X6 Pro تجربه‌ای خوشایند و جذاب از تماشای محتوا خواهید داشت.

 

بررسی نرم افزار و سخت افزار گوشی Poco X6 Pro

بررسی قیمت خرید و مشخصات گوشی پوکو ایکس 6 پرو

گوشی پوکو X6 Pro جزو اولین گوشی‌های شیائومی محسوب می‌شود که با اندروید ۱۴ و پوسته HyperOS عرضه می‌گردد. در این پوسته علاوه بر مرتفع شدن باگ‌های موجود در رابط کاربری MIUI قابلیت‌های شخصی‌سازی فراوانی در اختیار کاربران قرار داده می‌شود که استفاده از گوشی Poco X6 Pro را به شدت جذاب می‌کند. خوشبختانه کمپانی پوکو متعهد شده است که X6 Pro تا سه سال به‌روزرسانی‌ سیستم‌عامل و چهار سال به‌روزرسانی امنیتی را دریافت خواهد کرد.

مغز متفکر پوکو X6 Pro را تراشه جدید مدیاتک یعنی تراشه Dimensity 8300-Ultra تشکیل می‌دهد که با لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC ساخته شده است. تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا از هشت هسته پردازشی در سه کلاستر اصلی، پر قدرت و کم مصرف بهره می‌برد.

پوکو برای ایکس ۶ پرو فناوری Liquid Cool Technology 2.0 را در نظر گرفته که این سیستم، نه‌تنها با استفاده از یک محفظه بخار بزرگ که ۵۰۰۰ میلی‌متر مربع مساحت دارد گرما را در گوشی به خوبی پخش و دفع می‌کند، بلکه با پوششی از گرافیت از داغ شدن باتری و صفحه نمایش جلوگیری می‌کند.

در مجموع سخت‌افزار و تراشه Poco X6 Pro نسبت به نسل قبل خود یعنی X5 Pro ارتقا یافته و در زمینه گیمینگ بهبود قابل توجهی داشته است. همچنین پوکو ایکس ۶ پرو با این قیمت گوشی به‌راحتی میان رده‌های محبوب بازار، مانند گوشی Poco F5 و گوشی Galaxy A54 سامسونگ را به حاشیه می‌راند.

 

بررسی عملکرد دوربین گوشی پوکو ایکس ۶ پرو

بررسی قیمت خرید و مشخصات گوشی پوکو ایکس 6 پرو

پوکو X6 پرو از مجموعه دوربین‌های سه گانه واید، اولترا واید و ماکرو بهره می‌برد. دوربین اصلی از یک حسگر ۶۴ مگاپیکسلی با لنز عریض، دوربین دوم از یک حسگر ۸ مگاپیکسلی با لنز اولترا واید و سومین دوربین هم از یک حسگر ۲ مگاپیکسلی ماکرو بهره می‌برد.

دوربین اصلی این مجموعه دوربین علاوه‌بر اینکه دارای قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز است از لرزشگیر اپتیکال نیز بهره می‌برد تا لرزش‌های احتمالی حین عکاسی کیفیت عکس‌های خروجی را کاهش ندهد.  در شرایطی که نور محیط کافی باشد، دوربین اصلی واید عکس‌هایی با کیفیت قابل قبول را ثبت می‌کند که Dynamic Range وسیعی را پوشش می‌دهد و ثبت جزئیات در آن خوب و رضایت‌بخش است، اما شارپنس و دقت رنگ‌ در این عکس‌ها آنچنان بالا نیست.

در تصاویر پرتره سوژه به خوبی از پس‌زمینه جدا شده و جزئیات نسبتا بالایی را به نمایش می‌گذارد. دوربین اصلی در تاریکی کارآمد به‌نظر می‌رسد، چرا که عکس‌ها از وضوح قابل قبولی برخوردارند و با فعال کردن نایت مود کاهش نویز و از طرف دیگر افزایش وضوح را شاهد هستیم.

عکس‌های ثبت شده با دوربین اولترا واید نشان می‌دهد که این دوربین عملکرد خوبی در ثبت جزئیات دارد اما Dynamic Range آن محدودتر و دقت رنگ آن پایین‌تر است. امکان فعال کردن حالت Night Mode نیز در دوربین اولترا واید وجود دارد که جذب نور را افزایش و نویز را کاهش می‌دهد.

کیفیت دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی پوکو ایکس ۶ پرو قابل قبول است، اما کنتراست و جزئیات عکس‌های ثبت شده نسبتا کم هستند و عکس‌ها تا حدی آبرنگی به نظر می‌‌رسند. همچنین، در حالت پرتره جداسازی سوژه از پس‌زمینه آن‌چنان رضایت‌بخش نیست.

هنگام فیلمبرداری با دوربین اصلی لرزشگیر اپتیکال و لرزشگیر نرم‌افزاری (gyro-EIS) به کمک دوربین اصلی آمده تا ضبط فیلم با مشکل تاری و افت کیفیت مواجه نشود. همچنین، عکس‌برداری سلفی توسط یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی عریض انجام می‌گیرد که توانایی فیلمبرداری با کیفیت Full HD با حداکثر نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را دارد.

 

بررسی عملکرد باتری گوشیPoco X6 Pro

بررسی قیمت خرید و مشخصات گوشی پوکو ایکس 6 پرو

گوشی موبایل پوکو X6 پرو مجهز به چیپ شارژ سریع P2 و مدیریت باتری G1 است که موجب می‌شود بازدهی شارژ بالا رود و طول عمر باتری افزایش یابد. وظیفه تامین انرژی پوکو X6 Pro بر عهده یک باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی است که از شارژ سریع طریق ۶۷ وات پشتیبانی می‌کند. خوشبختانه در جعبه محصول آداپتور شارژ موجود است و کاربران نیازی به خرید جداگانه آن نخواهند داشت. طبق ادعای پوکو فرایند تامین شارژ این گوشی به مدت ۵۰ دقیقه طول خواهد انجامید.

نازنین قیاسی

من نازنین قیاسی هستم، فارغ التحصیل ارشد بیوتکنولوژی از دانشگاه تهران که از نوجوانی به کتاب‌خوانی و نوشتن داستان‌های کوتاه علاقه داشتم. احتمالا راحت‌ترین کار در این دنیا برایم نوشتن است به همین دلیل سال‌های زیادی است که در زمینه ترجمه متون انگلیسی و تولید محتوای سئو فعالیت دارم. از دیگر علاقه‌مندی‌هایم تماشای فیلم و انیمه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا