اگرچه توانایی ذخیره هزاران عکس بر روی یک کارت حافظه میکرو اسدی کوچک قابلیت بسیار کاربردی و جذابی محسوب میشود، اما ذخیرهسازی عکسهای شخصی یا کاری بر روی یک حافظه جانبی ظریف ممکن است فاجعهبار باشد. بسیاری از گوشیهای هوشمند جدید از کارت حافظه پشتیبانی نمیکنند. اما با این حال، هنوز هم میتوان مواردی را پیدا کرد که از کارت حافظه میکرو اسدی پشتیبانی کنند. برای مثال گوشی سامسونگ Galaxy A54 از کارت حافظه میکرو اسدی پشتیبانی میکند.
به دلایل مختلفی ممکن است کارت حافظه آسیب ببیند و دیگر نتوانید به عکسهای شخصی و مهم خود دسترسی داشته باشید. علاوه بر این، ممکن است برخی از عکسها را به اشتباه حذف کرده باشید. در این شرایط استفاده از یک نرمافزار بازیابی عکس از کارت حافظه microSD بهترین راهحل است. این کار هم با استفاده از کامپیوتر و هم مستقیما درون گوشی قابل انجام است.
در این مقاله قصد داریم روشهای برگرداندن عکسهای پاک شده از کارت حافظه را مستقیما درون گوشی آموزش بدهیم. نکته مهمی که باید به آن دقت کنید این است که اگر بهسرعت اقدام نکنید و قبل از نوشتن اطلاعات جدید بر روی کارت حافظه، بازیابی را شروع نکنید حتی بهترین اپلیکیشن بازیابی عکس هم قادر نیست به شما کمک کند.
دلایل رایج از دست دادن دادههای ذخیره شده روی کارت حافظه
کارتهای حافظه میکرو اسدی یک وسیله ذخیرهسازی محبوب برای نگهداری از دادهها هستند. کوچکی و قابل حمل بودن آنها باعث میشود تا در هر شرایطی بتوان از آنها استفاده کرد. اما این ویژگیهای مثبت در صورت سهلانگاری میتواند به گم شدن یا آسیب دیدن تبدیل شود! در این بخش به چند دلیل شایع از دست دادن اطلاعات کارت حافظه گوشی اشاره میکنیم.
- حذف ناخواسته تصاویر عکسها از کارت حافظه
- آسیب دیدن یا شکستن گوشی
- خرابی یا آسیبدیدگی کارت حافظه
- کارت حافظه بهدرستی از دستگاه خارج نشده
- فرمت کردن ناخواسته کارت حافظه
بازگردانی عکسها با اپلیکیشن DiskDigger
بهلطف ماهیت باز سیستم عامل اندروید، شما میتوانید با استفاده از اپلیکیشنی مانند DiskDigger تصاویر را مستقیما بر روی گوشی موبایل خود بازیابی کنید. برای اینکه بهترین نتایج را بهدست بیاورید، بهتر است دستگاه شما روت باشد تا اپلیکیشن حداکثر دسترسی را داشته باشد. اما اگر دستگاه شما روت نیست اشکالی ندارد و اپلیکیشن همچنان مفید خواهد بود.
برای بازیابی عکسهای حذف شده از کارت حافظه در اپلیکیشن DiskDigger کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:
- دانلود و نصب اپلیکیشن DiskDigger
- اگر کارت حافظه را جدا کردهاید مجددا آن را درون گوشی قرار دهید.
- اپلیکیشن DiskDigger را اجرا کنید و روی دکمه جستوجوی عکسهای از دست رفته ضربه بزنید.
- به اپلیکیشن DiskDigger اجازه دسترسی به فضای ذخیرهسازی گوشی را بدهید.
- تصاویری که قصد بازیابی آنها را دارید انتخاب کنید.
- روی دکمه Recover ضربه بزنید.
بازیابی عکسهای پاک شده با برنامه EaseUS MobiSaver
برای بازیابی عکسهای پاک شده از کارت حافظه گوشی میتوانید از اپلیکیشن EaseUS MobiSaver استفاده کنید. به این منظور کافیست اپلیکیشن را دانلود و در گوشی خود نصب کنید. این اپلیکیشن علاوه بر عکس، امکان بازیابی فیلمها، مخاطبین، گزارش تماسها، پیامکها و پیامهای واتساپ حذف شده در گوشیهای اندرویدی را ارائه میدهد.
برای اسکن و بازیابی تصاویر حذف شده از کارت حافظه گوشی با اپلیکیشن EaseUS MobiSaver نیازی نیست گوشی شما روت باشد. اما اگر میخواهید از این برنامه برای بازیابی مخاطبین، پیامها و موارد دیگر استفاده کنید، گوشی شما حتما باید روت شده باشد.
برای بازگردانی عکسهای پاک شده مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول) برنامه را اجرا کنید و کارت حافظه (SD Card) را انتخاب کنید. با ضربه زدن روی دکمه Start Scan، اسکن عکسها و فیلمهای پاک شده را شروع کنید. پس از چند لحظه عکسها و فیلمهایی که حذف شده بودند بهصورت یک لیست ظاهر میشود.
مرحله دوم) روی تنظیمات (Settings) ضربه بزنید. در بخش تنظیمات میتوانید به برنامه اجازه دهید تا اندازه فایلها، فرمتهای خاص و غیره را اسکن کند و نمایش دهد. برای مثال اگر عکسهای پاک شده فرمت PNG داشتهاند میتوانید به نرمافزار دستور دهید تا فقط به دنبال همین فرمت بگردد.
مرحله سوم) پس از اتمام فرایند اسکن، فایلهای نمایش داده شده را انتخاب کنید و روی دکمه Recover ضربه بزنید. روی نماد چشم ضربه بزنید تا تمام عکسها و فیلمهای بازیابی شده را مشاهده کنید.
همچنین، نسخه رایگان این اپلیکشن یعنی EaseUS Data Recovery Wizard نیز در دسترس است که به شما اجازه میدهد عکسها و فایلهای مختلف را تا حجم ۲ گیگابایت (در مجموع) بازیابی کنید.
اگر هیچکدام از دو اپلیکیشن معرفی شده نتوانستند همه تصاویر را بازیابی کنند، ناامید نشوید زیرا یک راهحل دیگر هم برای برگرداندن عکسهای پاک شده از کارت حافظه وجود دارد.
بازیابی عکسهای پاک شده با برنامه Google Photos
استفاده از سرویس بکاپگیری ابری برای بکاپگیری خودکار از همه عکسها به محض اضافه شدن به گالری بسیار مفید است. کاربران اندرویدی بهصورت پیشفرض به برنامه Google Photos دسترسی دارند. بنابراین، برای بهرهگیری از ویژگی بکاپگیری نیازی به نصب اپلیکیشنهای ثالث وجود ندارد. اگر گزینه پشتیبانگیری و همگامسازی را قبل از دست دادن تصاویر خود فعال کرده باشید، میتوانید همه آنها را تا ۶۰ روز بعد بازیابی کنید که عالی است.
برای بازیابی عکسهای حذف شده از طریق Google Photos کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:
- اپلیکیشن Google Photos را اجرا کنید.
- به تب Library بروید.
- گزینه Trash را انتخاب کنید.
- از گوشه بالا سمت راست گزینه Select را انتخاب کنید.
- حالا باید تصاویری که قصد بازگردانی آنها را دارید انتخاب کنید. برای این کار کافیست روی هر عکس لمس کنید تا انتخاب شود.
- بر روی دکمه Restore در قسمت پایینی ضربه بزنید تا بازگردانی عکسها شروع شود.
- به برنامه اجازه بدهید تا فرایند بازگردانی را انجام دهد.
نکته: حتی اگر از سرویس بکاپگیری ابری گوگل استفاده نکرده باشید باز هم میتوانید عکسهای پاک شده از کارت حافظه گوشی را بازگردانید. اما مدت زمان نگهداری عکسهای پاک شده در این حالت ۳۰ روز است نه ۶۰ روز.
جمعبندی
استفاده از کارتهای حافظه میکرو اسدی یک روش پرتابل و راحت برای افزایش ظرفیت ذخیرهسازی گوشیهای هوشمند محسوب میشود. اگر بهطور مرتب اطلاعات خود مخصوصا عکسها و فیلمها را در این حافظههای جانبی ذخیره میکنید، این احتمال وجود دارد به دلایل مختلفی که در این مقاله بررسی شد، اطلاعات خود را از دست بدهید.
به همین دلیل، آشنایی با روشهای برگرداندن عکسهای پاک شده از کارت حافظه گوشی یا اطلاعاتی که به علت حوادث مختلف از دسترس خارج شدهاند، ضروری است. در این مقاله سعی کردیم چند روش برای بازگردانی عکسهای پاک شده در گوشی را بررسی کنیم تا اگر این اتفاق برای شما افتاد برای برگرداندن اطلاعات مهم خود شانس بیشتری داشته باشید.
من عکس هام در رم فایل مخفی گوشیم گذاشتم الان دیدم پاک شدن چطور بیارمشون ؟ ممنون میشم بگید
سلام. تمام برنامههایی که گفتید رو امتحان کردم اما عکسهایی که توی رم گوشیم بود هیچکدوم نیومد. به نظر من هنوز برنامه کاربردی برای این کار وجود نداره و الکی نت هدر ندید.