به لطف شیائومی و برندهای زیرمجموعهاش، رقابت در بازار میانردههای اقتصادی همیشه داغ است. گوشی هوشمند ردمی نوت ۱۱ پرو یکی از محصولات خوش ساخت این شرکت است که سطح امکانات خوبی را با قیمتی قابل قبول ارائه میدهد. از سوی دیگر، آنر نیز فعالیت نسبتا خوبی در این بخش از بازار دارد و Honor X8a که تقریبا یکسال بعد از این گوشی به بازار آمد، میتواند یکی از رقبای خوب Redmi Note 11 Pro باشد.
دو گوشی هوشمند Redmi Note 11 Pro و Honor X8A در حال حاضر به ترتیب با قیمت حدودی ۱۰ میلیون تومان و ۸.۵ میلیون تومان در بازار به فروش میرسند. در این مقاله قصد داریم این دو گوشی میانرده اقتصادی را از جنبههای مختلف با یکدیگر مقایسه کنیم تا ببینیم کدام یک ارزش خرید بالاتری را ارائه میدهد.
طراحی
در بخش طراحی با دو گوشی زیبا روبهرو هستیم. شیائومی در پنل پشتی Redmi Note 11 Pro از شیشه استفاده کرده است که بهخصوص رنگ سرمهای آن طرح بسیار زیبایی دارد. فریم دور گوشی از پلاستیک ساخته شده و نمایشگر نیز توسط شیشه گوریلا گلس ۵ محافظت میشود. ابعاد ردمی نوت ۱۱ پرو معادل ۱۶۴.۲ در ۷۶.۱ در ۸.۱ میلیمتر است و ۲۰۲ گرم وزن دارد. این گوشی هوشمند از گواهی IP53 بهره میبرد که آن را در برابر نفوذ گرد و خاک و پاشش قطرات آب مقاوم میکند.
در طرف مقابل، آنر از یک طراحی جذاب استفاده کرده است که شاید در نگاه اول تا حدودی شبیه آیفون ۱۴ پرو بهنظر برسد. بدنه گوشی بهطور کامل از پلاستیک ساخته شده و از این نظر نسبت به ردمی نوت ۱۱ پرو در سطح پایینتری قرار میگیرد.
ابعاد این گوشی معادل ۱۶۲.۹ در ۷۴.۵ در ۷.۵ میلیمتر و وزن آن فقط ۱۷۹ گرم است که کاملا رضایتبخش محسوب میشود. در واقع آنر ایکس ۸ ای از نظر خوشدستی وضعیت بهتری دارد اما متاسفانه از گواهی محافظتی خبری نیست.
نمایشگر
در بخش نمایشگر، باز هم ردمی نوت ۱۱ پرو شرایط بهتری را برای کاربر فراهم میکند. این گوشی هوشمند به یک نمایشگر ۶.۶۷ اینچی با پنل سوپر امولد (Super AMOLED) مجهز است که از رزولوشن استاندارد ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسلی و نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی میکند. همچنین حداکثر روشنایی این نمایشگر به عدد ۱۲۰۰ نیت میرسد که برای این بازه قیمت عالیست.
در آنر X8A با یک نمایشگر هم اندازه اما با پنل IPS LCD روبهرو هستیم که رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۳۸۸ پیکسلی را ارائه میدهد. این نمایشگر از نرخ تازهسازی ۹۰ هرتزی پشتیبانی میکند و در مجموع در سطح پایینتری از ردمی Note 11 Pro قرار میگیرد.
نمایشگر ردمی نوت ۱۱ پرو در مجموع بهتر است و هم از نظر روشنایی و هم نرخ تازهسازی عملکرد بسیار خوبی را ارائه میکند. اما مزیت نمایشگر آنر ایکس ۸ ای، حاشیههای باریکتر آن است که از نظر طراحی حس بهتری را به کاربر منتقل میکند.
سختافزار
آنر در Honor X8A چیپست ۱۲ نانومتری مدیاتک Helio G88 استفاده کرده است که در بسیاری از گوشیهای میانرده اقتصادی دیگر نیز شاهد آن بودهایم. این چیپست از یک پردازنده هشت هستهای با هستههای Cortex-A75 و Cortex-A55 بهره میبرد و پردازش گرافیکی برعهده تراشه Mali-G52 MC2 قرار دارد.
آنر ایکس ۸ ای در دو نسخه ۶/۱۲۸ و ۸/۱۲۸ گیگابایتی به بازار عرضه شده است و از کارتهای حافظه پشتیبانی نمیکند.
ردمی در گوشی Note 11 Pro از یک چیپست کوالکام Snapdragon 695 5G استفاده کرده است. این چیپست با فناوری ساخت پیشرفتهتر ۶ نانومتری ساخته شده و از یک پردازنده هشت هستهای و تراشه گرافیکی Adreno 619 بهره میبرد.
ردمی نوت ۱۱ پرو در چهار نسخه ۶/۶۴، ۴/۱۲۸، ۶/۱۲۸ و ۸/۱۲۸ گیگابایتی به بازار عرضه شده است. این گوشی از حافظه داخلی UFS 2.2 بهره میبرد و از کارتهای حافظه میکرو اسدی پشتیبانی میکند.
از نظر عملکرد، هر دو گوشی تقریبا در یک سطح قرار میگیرند و ممکن است در برخی بازیها عملکرد اسنپدراگون ۶۹۵ بهتر باشد. اما فناوری ساخت بهتر چیپست کوالکام باعث میشود تا گرمای کمتری تولید کند و بهطور کلی عملکرد کمی بهتری را به نمایش بگذارد. همچنین از امکان ارتقای حافظه داخلی و کانفیگهای بیشتر برای خرید نباید غافل شد.
اما در مجموع هر دو گوشی در استفاده روزمره و بازیهای تفننی عالی هستند و اگر یک گیمر دوآتشه هستید شاید بهتر است به دنبال گوشیهایی با چیپستهای قویتر باشید.
دوربین
شیائومی برای گوشی ردمی نوت ۱۱ پرو یک سیستم دوربین سهتایی را در نظر گرفته است. این سیستم شامل یک دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی با لنز واید ۲۶ میلیمتری، دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی و دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی است که در بسیاری از گوشیهای این رده قیمتی میبینیم.
این سیستم دوربین قابلیت فیلمبرداری ۱۰۸۰p با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیهای را دارد که کاملا معمولی محسوب میشود. در نقطه مقابل، Honor X8a نیز به یک سیستم دوربین سهتایی شامل دوربین اصلی ۱۰۰ مگاپیکسلی با لنز واید، دوربین اولترا واید ۵ مگاپیکسلی و دوربین ماکرو با حسگر ۲ مگاپیکسلی مجهز شده است.
دوربین آنر ایکس ۸ ای نیز قابلیت فیلمبرداری با حداکثر رزولوشن ۱۰۸۰p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را در دسترس کاربر قرار میدهد. در بخش دوربین سلفی، شیائومی Redmi Note 11 Pro از یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی واید بهره میبرد که درون حفره نمایشگر تعبیه شده است. این دوربین قابلیت فیلمبرداری ۱۰۸۰p با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را ارائه میدهد.
آنر X8a نیز از یک دوربین مشابه بهره میبرد و توانایی فیلمبرداری ۱۰۸۰p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد.
در شرایط واقعی، دوربین دو گوشی از نظر عملکرد در سطح مشابهی ارزیابی میشوند و عکسهای قابل قبولی را برای اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی ثبت میکنند. اما در برخی شرایط دوربین ردمی نوت ۱۱ پرو عملکرد بهتری را از خود نشان میدهد.
باتری
ردمی نوت ۱۱ پرو به یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی مجهز شده است. این گوشی از شارژ سریع سیمی با توان ۶۷ واتی پشتیبانی میکند که بهلطف آن، شارژ کامل باتری ۴۲ دقیقه طول میکشد. شارژدهی باتری این گوشی بسیار خوب است و اگر بهصورت معمول از گوشی خود استفاده کنید در پایان شب نیازی به شارژ مجدد نخواهید داشت.
آنر ایکس ۸ ای به یک باتری کوچکتر ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی مجهز است. این گوشی از فناوری شارژ سریع سیمی با توان ۲۲.۵ واتی پشتیبانی میکند و طبق ادعای آنر، در عرض ۳۰ دقیقه ۵۰ درصد از ظرفیت باتری را شارژ میکند. بنابراین، شارژ کامل باتری تقریبا یک ساعت زمان میبرد.
هر دو گوشی شارژدهی بسیار خوبی را ارائه میدهند و رضایت اکثر کاربران را جلب خواهند کرد. اما در مجموع عملکرد ردمی نوت ۱۱ پرو از این نظر بهتر است.