یکی از مسائلی که حین کار با وسایل هوشمند نظیر گوشی موبایل، باید به آن توجه داشت، گرم شدن بیش از حد گوشی است که معمولا ناشی از استفاده زیاد از آن به صورت مداوم و فعالیت زیاد پردازنده است. از این رو روشهایی وجود دارد که به افزایش طول عمر باتری و جولگیری از داغ شدن گوشی شما کمک بسزایی خواهد کرد. گوشی موبایل درست مانند سایر وسایل الکترونی همچون لپتاپ، بعد از انجام کارهای سنگین گرم میشود. در ادامه این مطلب، روشهای خنک نگه داشتن و جلوگیری از داغ شدن گوشی موبایل را بررسی میکنیم.
شارژ موبایل به شکل صحیح
کاربران گوشی هوشمند معمولا به این نکته کمتر توجه میکنند و هنگام شارژ گوشی موبایل خود بخصوص گوشی آیفون، آن را پس از شارژ شدن، ساعتها بدون توجه به پر شدن باتری، به برق متصل نگه میدارند. در شارژ موبایل اول باید دقت داشته باشید که گوشی خود را در کنار وسایل گرمازا شارژ نکنید. به هر حال گرما بخشی از انرژی خود باتری را تلف میکند و علاوه بر تاثیرات جانبی روی قطعات آن، شارژدهی را کند میکند. همچنین دقت داشته باشید که گوشی خود را در طول روز که دمای هوا بیشتر است، تا ۷۰ الی ۸۰ درصد شارژ کنید و بگذارید فرآیند فول شارژ شدن باتری (تا ۱۰۰ درصد) در طول شب صورت گیرد.
قرار دادن گوشی در جای خنک و مطمئن
شرایط نگهداری از گوشی موبایل نیز مهم است. گوشی های هوشمند مانند گوشی سامسونگ، شیائومی و اپل نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گیرد. علاوه بر این که نور آفتاب به صفحه نمایش و سایر بخشها صدمه میزند، دمای خود گوشی را بالا میبرد. اگر موبایلتان را در جیب خود نگهداری میکنید، دقت داشته باشید که جیب شما بزرگ باشد و همچنین با تعریق پوست در تماس نباشد.
استفاده از محافظ صفحه و جلوگیری از ورود ذرات گرد و غبار
باید توجه داشته باشید هنگامی که به ساحل و طبیعت میروید، از گوشی خود غافل نشوید. جالب است بدانید که سه عامل مخرب برای گوشی موبایل آب، شن و گرد و خاک معرفی شده است. استفاده از محافظ صفحه و محافظت کلی ازگوشی، میتواند از نفوذ ذرات گرد و غبار و آب تا حد زیادی جلوگیری کرده و آسیب احتمالی به سخت افزار گوشی را نیز کاهش دهد.
استفاده از قاب مناسب برای گوشی
یکی از دلایل داغ شدن سریع گوشی میتواند ، استفاده از قابهای محافظتی و یا زینتی نامناسب گوشی است که در صورتی که گوشی شروع به داغ شدن کند و قاب شما بیش از حد زخیم باشد از رسیدن هوا به آن جلوگیری میکند و میتواند یک عامل مخفی برای بیشتر داغ شدن موبایل شود.
خودداری از قرار دادن گوشی خود در معرض آب و رطوبت
قبل از قرار دادن گوشی خود در هر مکان، از خشک بودن آن مطمئن شوید و دقت کنید لباستان نیز مرطوب نباشد. به این مسئله زمانی که به ساحل میروید نیز توجه داشته باشد. البته برخی از گوشیهایی که در چند سال اخیر معرفی شدند، خاصیت ضدآب دارند و برای این گوشیها جای نگرانی نیست.
استفاده از نرم افزار های خنک کننده گوشی
در صورتی که ترفندهای معرفی شده را به کار گرفتید و فایدهای نداشت، قطعا کار نکردن با موبایل برای مدتی و قرار دادن آن در محیط خنک ، به کاهش دمای آن کمک می کند. در صورتی که دستگاه شما به دلیل افزایش دما از نظر کارکرد با مشکل مواجه شد، مشکل از فریمور شماست.
یکی از اپهایی که در این زمینه میتواند کمک کند، برنامه Coolify است. این برنامه، دمای موبایل شما را به صورت مداوم چک میکند و از با هشدارهایی که نسبت به استفاده از برنامههای مختلف به شما میدهد، از افزایش بیش از حد دما جلوگیری میکند. برخی تصور میکنند که این برنامه تنها مموری موبایل را آزاد میکند و از این طریق تاثیر میگذارد. به طور کلی این برنامه برای افرادی که از رامهای شخصی استفاده میکنند، بسیار مفید است.
آموزش کار با برنامه Coolify
وقتی که برنامه را نصب کردید، کافی است گزینه Turn On Normal Temp Protection را انتخاب کنید. دمای فعلی گوشی شما همواره قابل مشاهده است و میتواند گزینههای دیگر را از طریق منو ببینید:
Cooling: دفعاتی است که برنامه به خنک کردن موبایل شما پرداخته و باعث جلوگیری از داغ شدن گوشی شده است.
Settings: در این بخش تعیین می کنید که در چه دمایی ، حال بر حسب درجه سانی گراد یا فارنهایت ، برنامه موبایل شما را خنک کند.
Background: بخشی برای تغییر تصویر پس زمینه از میان تصاویر از قبل آماده شده (بهینه شده از نظر مصرف باتری) است.