هدست واقعیت مجازی اپل ویژن پرو اخیرا معرفی شد که با رونمایی از امکانات فوقالعاده در کنار قیمت بسیار بالا، نقدهای مثبت و منفی زیادی به همراه داشت. ویژگیها و قابلیتهای هدست Apple Vision Pro حرفهای زیادی برای گفتن دارد. در این مقاله قصد داریم علاوه بر تجربه اینفلوئنسرها و کاربران اپل ویژن، نظرات کارشناسان دنیای تک را مورد بررسی قرار دهیم.
هدست Apple Vision Pro
هدست اپل ویژن پرو یک هدست ترکیبی AR & VR است که به آن MR یا واقعیت ترکیبی هم گفته میشود. دلیل آن این است که وقتی این هدست را روی چشمانتان قرار میدهید، علاوه بر دنیای واقعی یک سری واقعیتهای افزوده و مجازی هم به آن اضافه میشود و میتوانید تمام کارهایی که با لپ تاپ، گوشی و تبلت انجام میدادید با زدن این عینک پیشرفته انجام دهید.
هدست Vision Pro اپل با دوربینهایی که دارد محیط را به زیبایی به شما نشان میدهد، اجزای صورت و نوع حرکت آنها را شناسایی میکند و باعث میشود هنگام مکالمه تصویری یا بازی آنلاین، تصویری دقیق از شما به همکاران یا همبازیهایتان نشان داده شود. این دستگاه با سنسورهایی که دارد به شما اجازه میدهد بتوانید به راحتی با آن کار کنید و بدون استفاده از دسته یا دستهایتان آیکونها و گزینهها را انتخاب کنید، اسکرول کنید و در محیط رابط کاربری اپل به کارهایتان برسید.
تجربه اینفلونسرها و خبرنگاران از هدست ویژن پرو اپل
طبق نظر ۴ کاربری که اپل آنها را برای استفاده از هدست Vision Pro انتخاب کرده، به نتایجی میرسیم که ما را بیشتر با این هدست آشنا میکند. تمام این چهار نفر، که شامل خبرنگار، یوتوبر و بلاگر میشوند، روی چند ویژگی مشترک، اتفاق نظر داشتند که این محصول اپل را بسیار جذابتر از قبل میکند.
اولین ویژگی، قابلیتی به اسم Pass Through Video است. این قابلیت به کمک دوربینهایی که داخل عینکهای واقعیت مجازی قرار میگیرد، تصویر بیرون را به چشمها مخابره میکند. اپل در هدست جدید خود طبق معمول این قابلیت را دهها برابر بهبود بخشیده و باعث شده تصویری که از محیط بیرون دریافت میکنید، بسیار خارقالعاده و طبیعی باشد. به طوری که واقعا حس میکنید در محیط بیرون حضور دارید.
ویژگی دیگر تشخیص ژستهای حرکتی است که با استفاده از سنسورها خیلی راحت انواع حرکت ها را تشخیص خواهد داد. این حرکتها تنها مختص به صورت و چشمها نبوده و حرکت دست نیز توسط هدست اپل ویژن پرو به طور دقیقی قابل شناسایی است. به طوری که هنگام استفاده از عینک یا هدست اپل، وقتی به یک آیکون نگاه میکنید، این آیکون برای شما بولد و بزرگنمایی میشود. این قابلیت اولین بار برای فیزیکدان برجسته بریتانیایی، یعنی استیون هاکینگ که به بیماری ALS مبتلا بود، به کار رفت تا با کمک آن بتواند بهتر ارتباط برقرار کند.
ویژگی بعدی که توسط هر ۴ کاربر تایید شده، این است که تمام دیتایی که توسط Vision Pro به واقعیت اطراف ما اضافه میشود، بسیار طبیعی و واقعی بوده و انگار واقعا در محیط پیرامون قرار دارند. برای مثال هنگام تماشای فیلم انگار در سینما حضور دارید و در یک سالن بزرگ غرق در تصویر خواهید شد. حتی این جزئیات هنگام کار در محیط کاربری و استفاده از اپلیکیشنها لحاظ شده به طوری که با باز کردن آیکونها سایه آن در محیط نیز مشاهده میشود که حس ترکیب شدن واقعیت افزوده با واقعیتی پیرامون کاربر را بیشتر القا میکند.
تمام این ویژگیها در توییت یکی از کاربران توییتر به نام MkbHD جمعآوری شده که ایشان در یک توییت دیگر، به نکات منفی هدست ترکیبی اپل ویژن پرو نیز اشاره کرده است. از جمله این معایب میتوان به وزن زیاد و سنگینی عینک اپل اشاره کرد که حتی با جدا شدن باتری نیز همچنان وزن بالایی دارد و استفاده تمام وقت از آن کاربر را خسته و اذیت خواهد کرد. این هدست همچنین قابلیت هپتیک نداره، یعنی هیچ لرزش، لمس و بازخوردی توسط آن برای شما ایجاد نمیشود و از این بابت هیچ حسی دریافت نمیکنید. نکته منفی دیگر شارژدهی بسیار کوتاه و ۲ ساعتی است که با وجود جدا بودن باتری و اتصال سیمی، این مورد آزاردهندهتر خواهد شد.
از دیگر نکات منفی که با رونمایی از Apple Vision Pro بیشتر از هر چیزی به آن توجه شده، قیمت بالای ۳۵۰۰ دلاری این هدست است. همانطور که مشخص است این قیمت رقابتی تنها برای شرکتهای بزرگ و افراد متخصص میتواند رقم معقولی باشد و افراد عادی جامعه به راحتی از این رقابت حذف میشوند. البته این شروع ماجرا است و بیشک اپل برای آینده برنامههای بینظیری دارد.
نظر کارشناسان دنیای تک در مورد هدست Vision Pro اپل
به گفته مارک زاکربرگ، هدست ترکیبی ویژن پرو اپل با وجود قیمت بسیار بالایی که دارد، کیفیت بالایی از تصویر را نیز فراهم کرده که در هدستهای دیگر علاوه بر پایین بودن قیمت، کیفیت تصویر نیز آنچنان تعریفی ندارد. مارک زاکربرگ همچنین اضافه کرده اپل آنقدرها هم خارقالعاده به نظر نمیرسد و کمپانی متا در زمینه VR خیلی جلوتر از کمپانی اپل است. طبق گزارشهای دیگر از نشست کارکنان متا، به نظر میرسد هدست واقعیت مجازی این کمپانی در زمینه تمرینهای ورزشی و حرکتی و همچنین بازی پلهها از اپل جلو بوده و اپل راه زیادی تا بهینه کردن این موارد و برطرف کردن مشکل باتری خواهد داشت.
شخص بعدی تونی فادل طراح و ایدهپرداز محصول جنجالی iPod بوده که قبلا در کمپانی در کمپانی اپل حضور داشت. تونی فادل راجع به هدست Vision Pro اپل نظر خوب و مثبتی ندارد. به گفته فادل این هدست یک افتضاح به تمام معناست و حتی اگر با باتری ۲۴ ساعته هم عرضه شود، اوج چندانی نمیگیرد. این جمله همچنین از فادل است؛ ”پلتفرمها به محصولات کاربردی تبدیل نمیشوند، این محصولات کاربردی هستند که به پلتفرمها تبدیل میشوند”. یعنی حتی با وجود سیستم عامل اپل و محیط کاربری فوقالعاده جذاب، نمیتواند ایرادات بنیادی خود را رفع کند و به زودی افول خواهد کرد.
جمعبندی
با وجود همه جذابیتها و ویژگیهای خارقالعاده هدست Apple Vision Pro، چند ایراد اساسی میتوان به آن گرفت. باتری جداگانه، شارژدهی بسیار کوتاه، وزن زیاد و عدم وجود قابلیت هپتیک در اپل ویژن پرو عواملی هستنند که کاربر را دل زده میکنند، اما حتی اگر این موارد برطرف شود قیمت ۳۵۰۰ دلاری این محصول همچنان ایراد بسیار بزرگی است که یک شبه برطرف نخواهد شد. در مجموع شروع تکنولوژی این چنینی در اپل امیدوار کننده و هیجانانگیز است و امیدواریم در آینده محصولات و گجتهای بسیار بهتری از کمپانیهای بزرگ دنیا ببینیم.