نقد و بررسی

مقایسه ردمی نوت ۱۲ پرو ۵G با داریا Bond

مقایسه ردمی نوت 12 پرو 5G با داریا Bond

دو گوشی هوشمند ردمی نوت ۱۲ پرو ۵G و داریا Bond اگرچه با اختلاف قیمت قابل توجهی به بازار عرضه شده‌اند، اما از نظر مشخصات و حداقل روی کاغذ شباهت زیادی به یکدیگر دارند. در حال حاضر نسخه ۸/۲۵۶ گیگابایتی Redmi Note 12 Pro با قیمت حدودی ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و نسخه مشابه از Daria Bond با قیمت تقریبی ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

اگر قصد خرید گوشی شیائومی را دارید و یا کنجکاوید بدانید داریا باند چه عملکردی را از خود نشان می‌دهد، مطالعه این مقاله می‌تواند برای شما مفید باشد. در این مقاله دو گوشی ردمی Note 12 Pro و داریا Bond را با هم مقایسه کردیم تا ببینیم از جنبه‌های مختلف چه وضعیتی نسبت به یکدیگر دارند.

مقایسه طراحی ردمی نوت ۱۲ پرو ۵G با داریا Bond

مقایسه ردمی نوت 12 پرو 5G با داریا Bond

شیائومی در گوشی Redmi Note 12 Pro از طراحی استاندارد این روزها با لبه‌های تخت و پوشش رنگی گرادینتی در پنل پشتیبانی استفاده کرده است. این طراحی را این روزها در بسیاری از گوشی‌های میان‌رده اقتصادی بازار شاهد هستیم که البته به هیچ عنوان به معنای بد بودن آن نیست.

این گوشی به یک پنل شیشه‌ای و فریم پلاستیکی مجهز است و وزن ۱۸۷ گرمی و ابعاد مناسب آن باعث می‌شود تا یک محصول خوش‌دست به حساب آید. ردمی نوت ۱۲ پرو ۵G همچنین از استاندارد IP53 پشتیبانی می‌کند و بنابراین در برابر نفوذ قطرات آب و گرد و خاک نسبتا مقاوم است.

در مقابل، داریا از یک طراحی نسبتا متفاوت (به خصوص در قسمت پشتی) بهره می‌برد و اگر حاشیه باریک اطراف نمایشگر را در نظر بگیریم واقعا نمونه مشابه دیگری را در این بازه قیمتی نمی‌توان پیدا کرد. لبه‌های گوشی خمیده است و پنل شیشه‌ای پشت از نوع SCHOTT و فریم آلومینیومی نشان‌دهنده کیفیت ساخت بالای Bond است.

مقایسه ردمی نوت 12 پرو 5G با داریا Bond

وزن این گوشی اگرچه بالاتر (۲۱۰ گرم) است اما از نظر ابعاد هر دو گوشی وضعیت مشابهی دارند. چیدمان دوربین‌ها در قسمت عقبی نیز کاملا با چیزی که این روزها می‌بینیم متفاوت است و شاید بتوان آن را الهام گرفته از سری گلکسی اس ۱۰ دانست. در مجموع، ردمی نوت ۱۲ پرو از طراحی کاملا جدیدتری بهره می‌برد و شاید مهم‌ترین نقطه قوت (البته برای برخی نقظه ضعف) منحنی بودن لبه‌های Daria Bond باشد که خوش‌دستی محصول را افزایش می‌دهد.

مقایسه نمایشگر

مقایسه ردمی نوت 12 پرو 5G با داریا Bond

در بخش نمایشگر، ردمی نوت ۱۲ پرو ۵G با یک پنل ۶.۶۷ اینچی از نوع AMOLED و وضوح تصویر ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسلی از شما استقبال می‌کند. این پنل از قابلیت نمایش یک میلیارد رنگ، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، دالبی ویژن، +HDR10 و حداکثر روشنایی ۹۰۰ نیت پشتیبانی می‌کند و توسط یک لایه شیشه گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شود.

مقایسه ردمی نوت 12 پرو 5G با داریا Bond

در مقابل، اگر قیمت گوشی داریا Bond را در نظر بگیریم متوجه می‌شویم که پنل ۶.۷۸ اینچی از نوع سوپر امولد و رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسلی چیزی نیست که در هر گوشی ارزان‌تر از ۸ میلیون تومان پیدا کنید. این نمایشگر همچنین از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می‌کند و حداکثر روشنایی آن به ۶۵۰ نیت می‌رسد.

در مجموع اگرچه نمایشگر ردمی نوت ۱۲ پرو واقعا خوب است، اما داریا باند نیز عملکردی کاملا رضایت‌بخش را ارائه می‌دهد که تقریبا در این بازه قیمتی بی‌نظیر است.

مقایسه مشخصات فنی

در بخش سخت‌افزار پردازشی نیز دو گوشی شیائومی Redmi Note 12 Pro و داریا Bond وضعیت نسبتا مشابهی دارند. نماینده ردمی از یک چیپست استاندارد دایمنسیتی ۱۰۸۰ مدیاتک بهره می‌برد که در بسیاری از گوشی‌های در محدوده ۱۰ میلیون تومانی به کار رفته است.

این چیپست ۶ نانومتری عملکرد مناسبی دارد و اگرچه یک چیپست گیمینگ به حساب نمی‌آید اما تراشه گرافیکی Mali-G68 MC4 از پس تنظیمات متوسط و بالا در بسیاری از بازی‌های جدید بر می‌آید. علاوه بر این، حافظه داخلی ردمی نوت ۱۲ پرو از نوع UFS 2.2 است که سرعت خوبی را ارائه می‌دهد. در صورت تمایل امکان خرید نسخه ۱۲/۲۵۶ گیگابایتی این گوشی نیز وجود دارد.

در مقابل، داریا باند از یک چیپست کمتر استفاده شده‌ی دایمنسیتی ۷۰۵۰ مدیاتک بهره می‌برد. این چیپست نیز از لیتوگرافی ۶ نانومتری برخوردار است و از نظر معماری هسته‌ها دقیقا مشابه دایمنسیتی ۱۰۸۰ است. همچنین تراشه گرافیکی به کار رفته در این چیپست Mali-G68 MC4 است که عملکرد دقیقا یکسانی را نوید می‌دهد.

در واقع دو گوشی از نظر مشخصات پردازشی و عملکرد در شرایط بسیار مشابهی قرار دارند و شاید مهم‌ترین تفاوت بین آنها رم ۱۲ گیگابایتی در ردمی نوت ۱۲ پرو باشد. این در حالی است که داریا باند فقط با رم ۸ گیگابایتی عرضه می‌شود.

مقایسه دوربین

مقایسه ردمی نوت 12 پرو 5G با داریا Bond

ردمی نوت ۱۲ پرو ۵G مانند اکثر گوشی‌های شیائومی در این رده قیمتی به یک سیستم دوربین سه‌تایی مجهز است. دوربین اصلی از یک حسگر ۵۰ مگاپیکسلی و لنز واید بهره می‌برد و از قابلیت PDAF و لرزشگیر اپتیکال پشتیبانی می‌کند. دوربین ۸ مگاپیکسلی اولترا واید و دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی تکمیل کننده سیستم دوربین این گوشی هستند.

ردمی نوت ۱۲ پرو قابلیت فیلم‌برداری ۴K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه و ۱۰۸۰p با حداکثر سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه را دارد. این گوشی همچنین از فیلم‌برداری صحنه آهسته با سرعت ۹۶۰ فریم بر ثانیه و رزولوشن ۷۲۰p پشتیبانی می‌کند. در بخش جلویی یک دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی با لنز واید و قابلیت فیلم‌برداری ۱۰۸۰p و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه درون حفره نمایشگر تعبیه شده است.

مقایسه ردمی نوت 12 پرو 5G با داریا Bond

داریا باند نیز با یک سیستم دوربین نسبتا مشابه به میدان وارد شده است. این گوشی هوشمند ایرانی از یک دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لنز واید بهره می‌برد که قابلیت PDAF و لرزشگیر اپتیکال را هم ارائه می‌دهد. دوربین اولترا واید گوشی از حسگر ۸ مگاپیکسلی بهره می‌برد و در نهایت دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر از فاصله‌های نزدیک در دسترس قرار دارد.

داریا Bond قابلیت فیلم‌برداری ۴K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد و از لرزشگیر الکترونیکی یا EIS هنگام فیلم‌برداری برخوردار است. دوربین سلفی در این گوشی نیز یک نمونه ۱۶ مگاپیکسلی با لنز واید است که قابلیت فیلم‌برداری ۱۰۸۰p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را ارائه می‌دهد.

به طور کلی می‌توان گفت سیستم دوربین Redmi نوت ۱۲ پرو ۵G کامل‌تر و بالغ‌تر است و تجربه بهتری را به کاربر ارائه می‌دهد. اما وقتی اختلاف قیمتی بین دو گوشی را در نظر بگیریم، ارزش خرید داریا باند حسابی توجه را به سمت خود جلب می‌کند.

مقایسه شارژدهی باتری

باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی به کار رفته در ردمی نوت ۱۲ پرو ۵G عملکرد قابل قبولی دارد. این گوشی از شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی می‌کند که تقریبا در عرض ۴۵ دقیقه باتری را به طور کامل شارژ می‌کند. خوشبختانه درون جعبه گوشی آداپتور شارژ نیز وجود دارد.

در مقابل، داریا باند به یک باتری کوچکتر ۴۷۰۰ میلی‌آمپرساعتی مجهز است که شارژدهی کمتری را ارائه می‌دهد. این گوشی از شارژ سریع ۶۶ واتی پشتیبانی می‌کند و می‌توان در ۵۰ دقیقه ۱۰۰ درصد ظرفیت باتری را شارژ کرد. متاسفانه مانند بسیاری از گوشی‌های جدید دیگر، در جعبه‌ی داریا باند نیز هیچ اثری از آداپتور شارژ پیدا نخواهید کرد!

جمع‌بندی

هر دو گوشی ارزش خرید مناسبی را ارائه می‌دهند، هر چند که توصیه می‌کنیم اگر قصد خرید ردمی نوت ۱۲ پرو را دارید، به ردمی نوت ۱۳ پرو ۴G و Poco X6 نیز فکر کنید.

به هر حال، با توجه به اختلاف قیمت قابل توجهی که بین ردمی نوت ۱۲ پرو ۵G و داریا باند وجود دارد، ارزش خرید داریا باند به مراتب بالاتر است و اگر گیمر نیستید و یا قرار نیست خیلی از دوربین گوشی استفاده کنید، گوشی Bond از داریا انتخاب بسیار خوبی است؛ البته به این شرط که با طراحی و نمایشگر خمیده آن مشکلی نداشته باشید.

مصطفی طبری

مطالعه در مورد تازه‌های فناوری و گجت‌هایی که عجیب اما کاربردی هستن من رو به وجد میاره. موسیقی بی‌کلام و الکترونیک رو تقریبا روزی 6-7 ساعت گوش میدم و به همراه تماشای فیلم و سریال دو تا از تفریحات اصلی من رو تشکیل میدن.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا