دو گوشی هوشمند آنر مدل Honor X9a و سامسونگ مدل Galaxy A34 از نظر قیمت شرایط مشابهی دارند. در حال حاضر میتوان نسخه ۲۵۶/۸ این دو گوشی را با قیمتی نزدیک به ۱۳ میلیون تومان خریداری کرد. هر دو گوشی طراحی زیبا، نمایشگر با کیفیت و عملکرد سختافزاری قابل قبولی را ارائه میدهند.
در این مقاله این دو گوشی هوشمند جذاب در بازار میانردهها را با هم مقایسه میکنیم تا اگر برای خرید آنها دچار تردید هستید، انتخاب بهتری داشته باشید.
طراحی
سامسونگ در طراحی گلکسی A34 از زبان طراحی سری گلکسی اس ۲۳ استفاده کرده است؛ البته با این تفاوت که از فریم آلومینیومی و پنل شیشهای پشت خبری نیست. ابعاد این گوشی ۱۶۱.۳ در ۷۸.۱ در ۸.۲ میلیمتر است. بدنه گوشی از پلاستیک ساخته شده و وزن کلی گوشی ۱۹۹ گرم است.
در نقطه مقابل، آنر X9a نیز از بدنه و فریم پلاستیکی بهره میبرد و ابعاد ۱۶۱.۶ در ۷۳.۹ در ۷.۹ میلیمتری را ارائه میدهد. این گوشی تقریبا ۱۷۵ گرم وزن دارد و بهطور کلی از نظر ضخامت و وزن اندکی وضعیت بهتری را ارائه میدهد.
تفاوت مهم بعدی در قسمت جلویی دو گوشی است؛ جایی که Honor X9a از یک حاشیه نمایشگر باریکتری برخوردار است و همچنین دوربین سلفی درون حفره نمایشگر تعبیه شده است که ظاهر مدرنتر و حرفهایتری به گوشی میدهد.
سامسونگ در Galaxy A34 از ناچ قطرهای معمول در این بازه قیمتی استفاده کرده که دوربین سلفی درون آن جای گرفته است. همچنین حاشیه نمایشگر در این گوشی اندکی بیشتر از آنر X9a است.
اما سامسونگ یک برگ برنده دارد و آن استاندارد حفاظتی IP67 است که به این گوشی اجازه میدهد تا ۳۰ دقیقه در عمق ۱ متری کار کند. این در حالیست که آنر X9a هیچ قابلیتی برای ضدآب بودن را ارائه نمیدهد.
نمایشگر
در بخش نمایشگر دو مسیر متفاوت را شاهد هستیم؛ سامسونگ از یک نمایشگر تخت ۶.۶ اینچی با پنل سوپر امولد (Super AMOLED) استفاده کرده است. این نمایشگر ۱۲۰ هرتزی از حداکثر رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۳۴۰ پیکسل پشتیبانی میکند و تراکم پیکسلی ۳۹۰ پیکسل در اینچ را ارائه میدهد. نمایشگر توسط گوریلا گلس ۵ محافظت میشود و حداکثر روشنایی ۱۰۰۰ نیت را در دسترس قرار میدهد. علاوه بر این، مانند اکثر پنلهای امولد بازار، این نمایشگر نیز از قابلیت Always-On Display یا همواره روشن پشتیبانی میکند.
آنر در گوشی X9a از یک نمایشگر OLED خمیده ردهبالا با قطر ۶.۶۷ اینچ و رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسلی استفاده کرده است. این نمایشگر ۱۲۰ هرتزی حداکثر روشنایی ۸۰۰ نیت را ارائه میدهد و با نوعی شیشه حرارتدیدهی نامشخص محافظت میشود. مانند نمایشگر گلکسی A34، این نمایشگر نیز از قابلیت Always-On Display پشتیبانی میکند.
بهطور کلی داشتن نمایشگر خمیده در این بازه قیمتی میتواند یک ویژگی هیجانانگیز باشد که البته انتخاب آن سلیقهای است. هر دو نمایشگر عملکرد بسیار خوبی دارند اما از نظر روشنایی و محافظت، سامسونگ A34 بهتر عمل میکند.
عملکرد سختافزاری
سامسونگ در گلکسی ای ۳۴ از یک چیپست مدیاتک Dimensity 1080 استفاده کرده است. این چیپست به یک پردازنده هشت هستهای و تراشه گرافیکی Mali-G68 MC4 مجهز است و عملکرد پردازشی بسیار خوبی را در این بازه قیمتی ارائه میدهد.
در نقطه مقابل، آنر در X9a از یک چیپست کوالکام Snapdragon 695 5G استفاده کرده است. این چیپست از یک پردازنده هشت هستهای و تراشه گرافیکی Adreno 619 بهره میبرد. بهطور کلی در این بازه قیمتی، انتظار میرود چیپستی بهتر از Snapdragon 695 5G ارائه شود اما اگر خیلی اهل بازیهای سنگین نباشید این چیپست کاملا شما را راضی نگه میدارد.
هر دو چیپست با فناوری ساخت ۶ نانومتری تولید شدهاند، اما گرمای تولید شده توسط چیپست مدیاتک اندکی کمتر است. همچنین تراشه گرافیکی این چیپست در بازیهای گرافیکی تقریبا بهطور محسوسی عملکرد بهتری را ارائه میدهد.
سامسونگ گلکسی A34 را در دو نسخه ۱۲۸/۶، ۱۲۸/۸ و ۲۵۶/۸ گیگابایتی به بازار عرضه کرده است. آنر X9a نیز با کانفیگی مشابه روانه بازار شده است. همانطور که گفته شد از نظر قیمتی نیز دو گوشی وضعیت مشابهی دارند. نکته مثبت در مورد گلکسی ای ۳۴ پشتیبانی آن از کارت حافظه microSDXC است.
دوربین
در بخش دوربین هر کدام از گوشی مزایای خودش را ارائه میدهد. سیستم دوربین سهتایی گلکسی A34 شامل دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با لنز واید ۲۶ میلیمتری و لرزشگیر اپتیکال (OIS)، دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۲۳ درجهای و در نهایت دوربین ماکروی ۵ مگاپیکسلی است.
آنر X9a نیز به یک سیستم دوربین سهتایی مجهز است. این سیستم از یک دوربین ۶۴ مگاپیکسلی واید، دوربین اولترا واید ۵ مگاپیکسلی و دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی تشکیل شده است.
در بخش عکاسی، عملکرد هر دو گوشی قابل قبول است، اما سیستم دوربین سامسونگ نتایج بهتری را به ثبت میرساند. اگر عکاسی برای شما اولویت اصلی است، Galaxy A34 احتمالا گزینه بهتری خواهد بود.
اما در بخش فیلمبرداری تفاوت بین دو گوشی محسوستر است؛ جایی که آنر ایکس ۹ ای با قابلیت فیلمبرداری ۱۰۸۰ با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیهای خود در برابر فیلمبرداری ۴K با نرخ ۳۰ فریم و ۱۰۸۰p با نرخ ۶۰ فریم گلکسی ای ۳۴ عملا هیچ حرفی برای گفتن ندارد. گلکسی ای ۳۴ حتی امکان فیلمبرداری صحنه آهسته در رزولوشن ۷۲۰p و با نرخ ۴۸۰ فریم را در دسترس کاربر قرار میدهد.
دوربین سلفی در Galaxy A34 یک نمونه ۱۳ مگاپیکسلی با لنز واید است که تصاویر خوبی را ثبت میکند. این دوربین همچنین قابلیت فیلمبرداری ۴K با نرخ ۳۰ فریم را ارائه میدهد. در نقطه مقابل، آنر X9a یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی با لنز واید را ارائه میدهد که توانایی فیلمبرداری ۱۰۸۰p با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد.
باتری
در بحث باتری، آنر با باتری لیتیوم پلیمری ۵۱۰۰ میلیآمپرساعتی خود شرایط بهتری را برای کاربر فراهم میکند. این گوشی از فناوری شارژ سریع ۴۰ واتی پشتیبانی میکند و با شارژر مناسب میتوانید باتری گوشی را در عرض ۱ ساعت و ۱۳ دقیقه بهصورت کامل شارژ کنید.
سامسونگ در گلکسی A34 از یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده کرده است. این گوشی از فناوری شارژ ۲۵ واتی پشتیبانی میکند و شارژ کامل باتری ۱ ساعت و ۵۵ دقیقه طول میکشد.
از نظر شارژدهی، آنر X9a بهتر عمل میکند و اما این تفاوت آنقدر زیاد نیست که بگوییم گلکسی A34 خیلی ضعیف بهنظر میرسد. در واقع با استفاده معمول یا سنگین، باتری آنر X9a به شما اجازه میدهد ۱ تا ۲ ساعت بیشتر از گوشی استفاده کنید.