سامسونگ با عرضه دو گوشی گلکسی A54 و گلکسی A34 در ماه مارس ۲۰۲۳، سری گلکسی A خود را بهروز کرد. گوشی سامسونگ A54 جانشین یکی از بهترین میانردههای سامسونگ یعنی گلکسی A53 شد و A34 نیز برای جایگزینی گلکسی A33 روانه بازار شد.
در حال حاضر کانفیگ ۱۲۸/۸ گیگابایتی گلکسی A54 و سامسونگ گلکسی A34 سامسونگ به ترتیب با قیمت حدودی ۱۲.۵ و ۱۰.۵ میلیون تومان قابل خرید هستند. در این مقاله قصد داریم این دو گوشی میانرده از سامسونگ را با یکدیگر مقایسه کنیم و ببینیم آیا این اختلاف قیمت تقریبا ۲ میلیون تومانی ارزش دارد یا خیر.
طراحی و ساخت
دو گوشی سری گلکسی A به وضوح از یک زبان طراحی مشابه بهره میبرند. سامسونگ امسال تصمیم گرفت هر دو گوشی را پس از سری گلکسی اس ۲۳ و با طراحی مشابه روانه بازار کند. در بحث شباهت، یکی از بارزترین نکاتی که در نگاه اول متوجه آن میشوید سه حلقه مجزای دوربین با چینش عمودی در پنل پشتی دو گوشی است.
بهغیر از تفاوت در طول و عرض دو گوشی که بیشتر بهعلت نمایشگر بزرگتر در galaxy A34 بهوجود آمده است، هر دو گوشی ساختار کاملا مشابهی دارند. گلکسی A54 با وزن ۲۰۲ گرم تنها ۳ گرم سنگینتر از گلکسی A34 محسوب میشود.
هر دو گوشی از فریم پلاستیکی بهره میبرند اما در گلکسی A54 شاهد پنل پشتی شیشهای از نوع گوریلا گلس ۵ (Gorilla Glass 5) هستیم که اتفاق خیلی خوبی است.
اما در مجموع، هر دو گوشی بسیار محکم و خوش ساخت هستند و عملا هیچ خمش یا فضای توخالی در آنها احساس نمیشود. نکته مهم دیگر این است که هر دو دستگاه از استاندارد حفاظتی IP67 پشتیبانی میکنند. این استاندارد نشان میدهد که گوشی در برابر نفوذ گرد و غبار و آب مقاوم است. در واقع شما میتوانید از گوشی در عمق ۱ متری آب تا ۳۰ دقیقه استفاده کنید.
شباهتها با کنترلها و چیدمان کلی عناصر ادامه پیدا میکند. هیچیک از دو گوشی جک ۳.۵ میلیمتری را ارائه نمیدهند اما در عوض به بلندگوی استریوی هیبریدی مجهز هستند. علاوه بر این، گلکسی A54 و A34 از یک حسگر اثر انگشت اپتیکال مشابه در زیر نمایشگر برخوردارند که قابل اعتماد و بسیار سریع هستند.
هر دو گوشی یک اسلات توسعه microSD را در دسترستان قرار میدهند که در صورت عدم نیاز به سیمکارت دوم میتوانید از آن استفاده کنید.
نمایشگر
همانطور که قبلا اشاره کردیم، گلکسی A34 از یک نمایشگر بزرگتر ۶.۶ اینچی بهره میبرد. این نمایشگر بهطور قابل توجهی از نمایشگر ۶.۴ اینچی A54 بزرگتر است. اما به غیر از این، سایر موارد مثل رزولوشن و نسبت تصویر در دو گوشی یکسان است.
سامسونگ امسال تصمیم گرفت بهجای نسبت تصویر ۲۰:۹ از نسبت ۱۹.۵:۹ استفاده کند که باعث میشود نمایشگر کمی عریضتر شود. این موضوع در نمایشگر دو گوشی گلکسی A54 و گلکسی A34 نیز دیده میشود.
پنل سوپر امولد (Super AMOLED) بهکار رفته در هر دو نمایشگر از رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی میکند. اما در گلکسی A34 از تغییر خودکار رفرش ریت خبری نیست. رزولوشن هر دو پنل ۱۰۸۰ در ۲۳۴۰ پیکسل است که تراکم پیکسلی مناسبی را ارائه میدهد. نمایشگر هر دو گوشی از روشنایی بسیار خوبی برخوردارند و حداکثر روشنایی آنها از ۱۰۰۰ نیت عبور میکند.
اما گلکسی A54 به دلیل پشتیبانی از فناوری HDR10+ تجربه بصری بهتری را فراهم میکند. گلکسی A34 از این فناوری بیبهره است و حتی سختافزار لازم برای رمزگشایی ویدیوهای HDR را ندارد. خوشبختانه هر دو نمایشگر توسط گوریلا گلس ۵ محافظت میشوند و در برابر خراش مقاوم هستند.
رابط کاربری
هر دو گوشی از سیستم عامل اندروید ۱۳ و رابط کاربری One UI 5.1 بهره میبرند و در مجموع ویژگیهای یکسانی را ارائه میدهند. خوشبختانه سامسونگ در نسخه جدید One UI بیشتر ویژگیهای انحصاری سری پرچمدار گلکسی اس را برای کاربران سری گلکسی A ارائه کرده است.
سامسونگ همچنین انتشار چهار بهروزرسانی سیستم عامل و پنج بهروزرسانی امنیتی را برای هر دو گوشی گلکسی A54 و گلکسی A34 وعده داده است. اگر این وعده محقق شود، کاربران تا چند سال میتوانند از پشتیبانی نرمافزاری بسیار خوب لذت ببرند.
عملکرد سختافزاری
سامسونگ در هیچکدام از این دو گوشی هوشمند از چیپست کوالکام استفاده نکرده است. در واقع گوشیهای میانرده با چیپستهای دیگر نرخ کارایی به هزینه بهتری را ارائه میدهند. گلکسی A54 از چیپست اگزینوس ۱۳۸۰ (Exynos 1380) سامسونگ بهره میبرد و در گلکسی A34 یک چیپست مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۸۰ (Mediatek Dimensity 1080) عملیات پردازشی را انجام میدهد.
هر دو چیپست از فناوری ارتباطی نسل پنجم یا ۵G پشتیبانی میکنند و از فناوری ساخت جدید ۵ نانومتری بهره میبرند.
هستههای بهکار رفته در پردازنده اگزینوس ۱۳۸۰ از چینش ۴+۴ بهره میبرند و در چیپست دایمنسیتی چینش ۲+۶ را شاهد هستیم. چهار هستهی قدرتمند Cortex-A78 در پردازنده گلکسی A54 از سرعت ۲.۴ گیگاهرتزی برخوردارند. اما این هستهها در گلکسی A34 سرعت کمی بالاتر ۲.۶ گیگاهرتزی را ارائه میدهند.
پردازش گرافیکی از چیپست اگزینوس ۱۲۸۰ برعهده یک تراشه Mali-G68 MP5 قرار دارد. در گلکسی A34 این وظیفه به تراشه Mali-G68 MC4 محول شده است. بهطور کلی در تست چندهستهای پردازنده گلکسی A54 با اختلاف ۱۵ تا ۲۰ درصدی گلکسی A34 را شکست میدهد.
همچنین از نظر قدرت پردازشی، گلکسی A54 تقریبا کمی بهتر است و برای کاربرانی که به بازی علاقهمند هستند، یک انتخاب بهتر بهحساب میآید. اما بهطور کلی هیچیک از دو گوشی قدرت پردازشی بالایی را ندارند که البته در این بازه قیمتی چندان عجیب نیست!
دوربین
سامسونگ در Galaxy A54 و Galaxy A34 از سیستم دوربین مشابهی استفاده کرده است. دوربین اصلی در هر دو گوشی از لرزشگیر اپتیکال یا OIS بهره میبرد و سایر دوربینها شامل یک دوربین اولترا واید و یک دوربین ماکرو در پایین دوربین اصلی و یک دوربین سلفی با فوکوس ثابت در قسمت جلو میشود.
حسگرهای بهکار رفته در دوربین اصلی و اولترا واید در galaxy A54 دقت بالاتری را ارائه میدهند. این حسگرها بهترتیب ۵۰ مگاپیکسلی و ۱۲ مگاپیکسلی هستند. حسگر دوربین اصلی و اولترا واید گلکسی A34 بهترتیب ۴۸ و ۸ مگاپیکسلی هستند.
تفاوت بعدی در حسگر دوربین سلفی دیده میشود؛ جایی که در دوربین گلکسی A54 یک حسگر ۳۲ مگاپیکسلی (در مقایسه با حسگر ۱۳ مگاپیکسلی گلکسی A34) را شاهد هستیم.
از نظر کیفیت، هر دو گوشی در نور روز عکسهایی عالی با کنتراست و محدوده دینامیکی بالا را ثبت میکنند. مثل همیشه، پردازش تصاویر گوشیهای سامسونگ با کمی افزایش غلظت و درخشندگی رنگها همراه است که البته در بسیاری از مواقع جذابیت را افزایش میدهد. بهطور کلی از نظر عکاسی، گلکسی A54 به مقدار بسیار کمی تجربه بهتری را برایتان فراهم میکند.
در بخش فیلمبرداری هر دو گوشی از رزولوشن ۴K پشتیبانی میکنند، اما متاسفانه در این رزولوشن از لرزشگیری خبری نیست؛ اگر به این قابلیت نیاز دارید باید با رزولوشن ۱۰۸۰p فیلمبرداری کنید. دوربین بهکار رفته در این دو گوشی قابلیت فیلمبرداری ۶۰ فریم بر ثانیه در رزولوشن ۱۰۸۰p را فراهم میکند.
کیفیت سلفیها در دو گوشی شرایط تقریبا مشابهی دارد اما اگر بخواهیم در این زمینه یک گوشی را بهتر اعلام کنیم، آن گوشی باز هم گلکسی A54 خواهد بود. دوربین سلفی این دو گوشی همچنین قابلیت فیلمبرداری ۴K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را ارائه میدهد.
باتری
گلکسی A54 و گلکسی A34 از یک باتری بزرگ با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی بهره میبرند. هر دو گوشی بهخوبی قادرند یک روز کامل را تقریبا تحت هر شرایطی با شما همراه باشند. بهطور کلی باتری گلکسی A34 از نظر شارژدهی وضعیت بهتری دارد و دلیل آن بهینه بودن چیپست دایمنسیتی ۱۰۸۰ است که واقعا عالیست.
هر دو گوشی میانرده سامسونگ در سری گلکسی A از فناوری شارژ سریع PD و PPS با توان ۲۵ وات پشتیبانی میکنند. البته این روزها این سرعت شارژ دیگر چندان سریع بهحساب نمیآید، اما باز هم قابل قبول است.
باتری سامسونگ گلکسی A54 در ۳۰ دقیقه ۵۶ درصد شارژ میشود و شارژ کامل ۶۳ دقیقه زمان میبرد. باتری گلکسی A34 نیز در ۳۰ دقیقه ۵۱ درصد و در ۸۴ دقیقه بهصورت کامل شارژ میشود. هر دو عدد با استفاده از یک شارژر ۲۵ واتی بهدست آمده است و همانطور که میتوان دید، سرعت شارژ گلکسی A54 نسبت به گلکسی A34 واقعا بالاتر است.
متاسفانه در جعبه هیچکدام از این دو گوشی آداپتور شارژ وجود ندارد که البته در مورد گوشیهای سامسونگ رفته رفته در حال تبدیل شدن به یک سنت است.
جمعبندی
بهطور کلی گلکسی A54 از نظر فنی یک انتخاب بهتر است و میتوان گفت اختلاف قیمت ۲ میلیون تومانی بابت خرید این گوشی ارزشمند است. پنل پشتی شیشهای از نوع گوریلا گلس، نمایشگر سوپر امولد با رفرش ریت متغیر، عملکرد بهتر چیپست اگزینوس ۱۳۸۰، دوربینهای بهتر و سرعت شارژ بالاتر از جمله مزایایی هستند که با خرید گلکسی A54 بهدست خواهید آورد.