گوشیهای ساخت شیائومی امروزه محبوبیت زیادی در بازار گوشی موبایل به دست آوردهاند. برند شیائومی هرساله مدلهای جدیدی از گوشیهای خود را روانه بازار میکند که با هر بودجهای متناسب است. گوشیهای شیائومی در سالهای اخیر رشد بسیار خوبی در ارتقای کیفیت ماژول دوربینهای خود را محقق کردند، بهطوریکه انتخاب بهترین گوشی شیائومی از نظر دوربین کار چندان سادهای نیست. دراین مقاله همراه ما باشید تا به معرفی و بررسی جدیدترین و بهترین گوشی های شیائومی از نظر دوربین بپردازیم.
گوشی شیائومی ۱۳ Ultra
شیائومی ۱۳ اولترا که در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ عرضه شد، بهترین گوشی شیائومی است. نام گذاری این گوشی به شیائومی ۱۳ اولترا بیانگر پیشرفتهترین مشخصات در بین گوشی های شیائومی است. با یک نگاه به ماژول دوربین متمایز در پشت آن، مشخص میشود که گوشی آن برای عکاسی استثنایی طراحی شده است.
گوشی Xiaomi 13 Ultra در یک همکاری قابل توجه با برند LEICA تولیدکننده دوربین عکاسی در امریکا، یک مجموعه دوربین چهارگانه را در پشت خود به نمایش میگذارد: یک دوربین اصلی، یک پریسکوپ تلهفوتو، یک تلهفوتو معمولی و یک لنز فوق عریض. جالب اینجاست که هر چهار دوربین دارای وضوح یکسان ۵۰ مگاپیکسلی هستند. همگی لنزها به جز دوربین اولتراواید، از قابلیت IOS بهرهمند شدهاند.
گوشی Xiaomi 13 Ultra بهطور ویژه در هنگام ثبت سوژههای دور با وضوح، خوش میدرخشد. این قابلیت به لنزهای دوگانه آن نسبت داده میشود که برای زوم اپتیکال قابل توجه طراحی شدهاند. لنز پریسکوپ تلهفوتو امکان زوم تا ۵ برابر را فراهم میکند، در حالی که لنز تله فوتو زوم ۳.۲ برابری را ارائه میدهد. در بخش ویدیو نیز گوشی شیائومی ۱۳ اولترا از قابلیت فیلمبرداری ۸K با سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه و ۴K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه پشتیبانی میکند. کیفیت تصویر بالا با ویژگیهایی مانند gyro-EIS و ۱۰ بیت Dolby Vision HDR برای ضبط ۴K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه تضمین میشود
گوشی شیائومی ۱۳T Pro
شیائومی ۱۳ تی پرو مجموعاً از چهار دوربین استفاده میکند که سهتای آنها در قاب پشتی و یکی هم به عنوان سلفی عمل میکنند. ماژول سهگانه دوربینهای اصلی از سه دوربین واید، تلهفوتو و اولتراواید در کنار یک فلاش LED تشکیل شده است. دوربین اصلی به حسگر ۵۰ مگاپیکسلی سونی IMX 707 و لرزشگیر اپتیکال تصویر مجهز شده است.
دوربین تلهفوتو در گوشی شیائومی ۱۳ تی پرو از حسگر ۵۰ مگاپیکسل OV50D بهره برده و دوربین اولتراواید نیز به حسگر ۱۳ مگاپیکسل OV13B مجهز شده است. دوربین تلهفوتو ۲ برابر زوم اپتیکال را با فوکوس خودکار تشخیص فازی ارائه میدهد و فوکوس دوربین فوقعریض نیز روی بینهایت ثابت خواهد بود. احتمالا ضعیفترین دوربین گوشی شیائومی ۱۳ تی پرو، دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی باشد. این لنز با حسگر IMX596 سونی همراه شده است که خروجیهایی ۵ مگاپیکسلی ارائه میدهد و بازهم خبری از ضبط ویدئو ۴K توسط دوربین سلفی نیست.
گوشی شیائومی ۱۲S Ultra
گوشی شیائومی ۱۲ اس اولترا با اینکه سال گذشته معرفی شده است اما همچنان در صف قدرتمندها قرار دارد. با نگاه به ماژول پشتی این گوشی متوجه خواهیم شد که با دوربینهایی بسیار قوی روبهرو هستیم. دوربین اصلی مانند یک دوربین عکاسی به نظر میآید و اندازه کاملا بزرگی دارد.
دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی گوشی پرچمدارِ ۱۲S Ultra شیائومی از نوع عریض بوده و دارای دریچه دیافراگم f/1.9 و فاصلهی کانونی ۲۳ میلیمتر است. همچنین درون این دوربین از اتوفوکوس لیزی و Dual-Pixel PDAF استفاده شده است. دوربین عریض یک اینچ ۵۰ مگاپیکسلی Angel که در این گوشی به کار رفته، عکسهایی بسیار طبیعی و با تمام جزئیات را به ثبت میرساند.
دو دوربین ۴۸ مگاپیکسلی دیگر هم در ماژول پشتی شیائومی۱۲S Ultra به چشم میخورد؛ یک دوربین تلهفوتو که قابلیت زوم تا ۵ برابر را دارد و به کمک آن میتوانید از مناظر و سوژههای خیلی دور عکسبرداری کنید. همچنین یک دوربین فوق عریض با رزولوشن فوقالعادهی ۴۸ مگاپیکسل که مناسب عکاسی از مناظر است و جزئیات را به بهترین نحو ثبت میکند، در این گوشی وجود دارد. دوربین سلفی هم رزولوشن بسیار بالای ۳۲ مگاپیکسل دارد و علاوهبر عکاسی خیلی خوب، قادر به فیلمبرداری عالی نیز است. لازم به ذکر است که تمامی لنزها به حسگرهایی نظیر شتابسنج، HDR و تثبیتکننده مجهز هستند.
گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس
ارزانترین گوشی در بازار که به دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی مجهز شده گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس شیائومی است. در قاب پشتی میانرده جذاب شیائومی سه دوربین دیده میشود. همانطور که گفته شد دوربین اصلی از حسگر ۲۰۰ مگاپیکسل HPX سامسونگ بهره میبرد. در این حسگر هر ۱۶ پیکسل مجاور به یک پیکسل بزرگ تبدیل میشوند و نهایتاً یک عکس ۱۲ مگاپیکسلی در اختیار کاربر قرار میگیرد؛ البته باید توجه داشت حسگر HPX کوچکترین حسگر ۲۰۰ مگاپیکسلی ساخت سامسونگ است و با چیزی که در گوشی گلکسی اس ۲۳ اولترا به کاررفته، زمین تا آسمان تفاوت دارد.
دوربین اولتراواید از حسگر کوچک ۸ مگاپیکسل S5K4H7 ایزوسل سامسونگ با فوکوس ثابتشده روی بینهایت استفاده میکند. در دوربین ماکرو نیز حسگر ۲ مگاپیکسل OV02B1 امنیویژن با فوکوس ثابت روی فاصله ۴ سانتیمتری دیده میشود. شیائومی برای دوربین سلفی حسگر ۱۶ مگاپیکسل IMX 471 سونی همراه یک لنز واید به کار برده که از HDR پشتیبانی کرده و توانایی ضبط ویدوهایی با حداکثر کیفیت ۱۰۸۰p@60fps را دارد.
گوشی شیائومی ۱۲
گوشی شیائومی ۱۲ ارزانترین نسخه از گوشیهایی با این نام است که طبق انتظار از ویژگیهای پایینتری برخوردار است. برای مثال با اینکه ساختار دوربینهای پشتی گوشی شیائومی ۱۲ سهگانه است، اما در گوشی Xiaomi 12 خبری از دوربین تلهفوتو برای دسترسی به زوم اپتیکال نیست. دوربینهای تشکیلدهندهی ماژول اصلی دوربین، واید، اولتراواید و تلهماکرو هستند و یک دوربین عریض نیز وظیفهی عکاسی و فیلمبرداری سلفی را عهدهدار است.
دوربین اصلی از حسگر ۵۰ مگاپیکسل با همراهی لرزشگیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار تشخیص فازی بهره میبرد. دوربین بعدی از نوع فوقعریض بوده و به حسگر ۱۳ مگاپیکسل OV13B10 مجهز است. دیگر دوربین ماژول سهگانه را یک حسگر ۵ مگاپیکسلی S5K5E9 سامسونگ با قابلیت فوکوس خودکار شکل میدهد. دوربین سلفی نیز حسگری ۳۲ مگاپیکسل ساخت امنیویژن بهنام OV32B40 دارد. متاسفانه امکان ضبط ویدئو ۴K با دوربین سلفی وجود ندارد و حداکثر به رزولوشن ۱۰۸۰ و نرخ فریم ۶۰ محدود میشود.