نقد و بررسی

بررسی گلکسی واچ ۶

بررسی گلکسی واچ ۶

ساعت هوشمند گلکسی واچ ۶ سامسونگ در دو نسخه با قاب ۴۰ و ۴۴ میلی‌متری در ۱۱ آگوست ۲۰۲۳ به بازار عرضه شد. این ساعت هوشمند نسبت به نسل قبلی خود تغییرات کمی داشته است و ظاهرا سامسونگ بیشتر بر روی بهبود تجربه کاربری تمرکز کرده است. در این مقاله قصد داریم ساعت هوشمند Galaxy Watch 6 را بررسی کنیم و ببینیم آیا نسبت به نسل قبلی ارزش خرید مناسبی را ارائه می‌دهد یا خیر.

طراحی

 

گلکسی واچ ۶ سامسونگ همان شکل و طراحی کلی گلکسی واچ ۵ را حفظ کرده است. در واقع می‌توان گفت سامسونگ از گلکسی واچ ۴ در سال ۲۰۲۱ تا به الان تغییرات خاصی را در طراحی گلکسی واچ ارائه نکرده است. نسخه ۴۰ میلی‌متری گلکسی واچ ۶ و نسخه ۴۴ میلی‌متری گلکسی واچ ۶ به ترتیب ۲۸.۷ و ۳۳.۳ گرم وزن دارد و ضخامت در هر دو نسخه نیز ۹ میلی‌متر است.

هر دو نسخه حس بسیار خوبی را بر روی مچ دست ایجاد می‌کند و اصلا احساس استفاده از یک گجت سنگین یا حجیم را نخواهید داشت. بندهای سیلیکونی ساعت از عرض ۲۰ میلی‌متری برخوردار است که امکان تعویض آن با بندهای استاندارد موجود در بازار را میسر می‌کند. سامسونگ Galaxy Watch 6 از گواهینامه IP68 و استاندارد نظامی MIL-STD-810H پشتیبانی می‌کند و تا عمق ۵۰ متری آب مقاوم است.

فریم اصلی از جنس آلیاژ آلومینیوم مات ساخته شده است که خوش ساخت و مقاوم به نظر می‌رسد. طراحی محصول به‌طور کلی مینیمال و یکپارچه است و حس خوبی را به کاربر منتقل می‌کند.

نمایشگر

بررسی گلکسی واچ ۶

نمایشگر گلکسی واچ ۶ از یک پنل سوپر امولد برخوردار است که وضوح آن بسته به مدل انتخابی، متفاوت است. در مدل ۴۰ میلی‌متری به یک نمایشگر ۱.۳ اینچی با وضوح ۴۳۲ در ۴۳۲ پیکسلی دسترسی دارید و در مدل ۴۴ میلی‌متری یک نمایشگر ۱.۵ اینچی با وضوح ۴۸۰ در ۴۸۰ پیکسلی در اختیار شماست.

سامسونگ با باریک کردن ضخامت حاشیه اطراف نمایشگر موفق شد در هر دو مدل اندازه نمایشگر را ۰.۱ اینچ نسبت به مدل‌های مشابه در نسل قبلی افزایش دهد. همچنین اپلیکیشن‌ها و محتوای تصویری تمام صفحه را پر می‌کنند که باعث می‌شود همه چیز خواناتر شود. علاوه بر این، نمایشگر گلکسی Watch 6 از حداکثر روشنایی ۲۰۰۰ نیتی بهره می‌برد که نسبت به محدودیت ۱۰۰۰ نیت در گلکسی واچ ۵ یک ارتقاء قابل توجه است.

با این ارتقا، عملکرد صفحه نمایش گلکسی واچ ۶ حتی در زیر نور شدید آفتاب بسیار خوب است و خوانایی رضایت‌بخشی را ارائه می‌دهد.

امکانات سلامتی

سامسونگ در گلکسی واچ ۶ نیز از یک حسگر BIA (آنالیز امپدانس بیوالکتریکی) استفاده کرده است که امکان اسکن ترکیب کامل بدنی را فراهم می‌کند. از نتیجه آنالیز این اسکن می‌توانید به اطلاعاتی مانند ماهیچه‌های اسکلتی، توده چربی، آب بدن، چربی بدن، شاخص توده بدن (BMI) و میزان متابولسیم پایه (BMR) دست پیدا کنید.

همه این اطلاعات در عرض چند ثانیه در دسترس شما قرار می‌گیرد که در نوع خودش فوق‌العاده است. نمایش بصری داده‌ها در اپلیکیشن سامسونگ هِلث بسیار خوب است و می‌توانید به راحتی تغییرات در طول زمان را مشاهده کنید.

سنسور دماسنج در گلکسی واچ ۶ نیز استفاده شده است و قابلیت اندازه‌گیری خودکار دمای پوست شما در هنگام خواب را دارد. به غیر از این، گلکسی واچ ۶ مجموعه کاملی از قابلیت‌های مرتبط با ردیابی سلامتی را ارائه می‌دهد.

پایش ۲۴ ساعته ضربان قلب، پایش سطح استرس، ردیابی عادت ماهیانه، ردیابی اکسیژن خون (شاخص SpO2)، اپلیکیشن ECG، بیش از ۹۰ حالت ورزشی و تشخیص خودکار نوع فعالیت ورزشی، امکانات Galaxy Watch 6 در این زمینه هستند.

گلکسی واچ ۶ همچنین امکان تعیین محدوده‌های مجاز ضربان قلب در هنگام تمرینات ورزشی و آموزش پیشرفته بهبود کیفیت خواب را به کاربر ارائه می‌دهد. خوشبختانه داده‌های ثبت شده توسط حسگرهای ساعت از نظر دقت کاملا با ساعت‌های هوشمند پرچمدار و رده بالایی مانند اپل واچ اولترا و گارمین هنیکس ۷ پرو قابل رقابت است. علاوه بر این، اپلیکیشن Samsung Health کاملا رایگان ارائه شده است که یک نکته جذاب محسوب می‌شود.

رابط کاربری و عملکرد سخت‌افزاری

ساعت هوشمند سامسونگ گلکسی واچ ۶ از یک پردازنده دو هسته‌ای اکسینوس W930 با سرعت ۱.۴ گیگاهرتز بهره می‌برد. این پردازنده به ادعای سامسونگ نسبت به پردازنده W920 تا ۱۸ درصد عملکرد سریع‌تری را ارائه می‌دهد. اجرای اپلیکیشن‌ها و ناوبری در منوهای رابط کاربری One UI 5.0 در اکثر مواقع روان و بدون مشکل است.

موتور ویبره قدرت مناسبی دارد و اگرچه به خوبی موتور تپتیک اپل واچ نیست اما کاملا رضایت‌بخش محسوب می‌شود. رابط کاربری One UI 5.0 کنترل بسیار خوبی را از نظر مدیریت نوتیفیکیشن‌ها در دسترس کاربر قرار می‌دهد. ماژول GPS و وای‌فای عملکرد قابل اعتماد و خوبی دارند. این ساعت هوشمند از بلوتوث ۵.۳ و استاندارد ۸۰۲.۱۱ a/b/g/n برای اتصال وای‌فای پشتیبانی می‌کند.

باتری

سامسونگ Galaxy Watch 6 به یک باتری لیتیوم یونی با ظرفیت ۴۲۵ میلی‌آمپرساعتی مجهز است. شارژدهی باتری گلکسی واچ ۶ به لطف بهینه‌سازی‌هایی انجام شده کاملا قابل قبول است. برای درک بهتر، اگر گلکسی واچ ۶ را ساعت ۷ یا ۸ صبح روی مچ دستتان ببندید و در طول روز به طور معمول از آن استفاده کنید، ساعت ۱۰ یا ۱۱ شب احتمالا بیشتر از ۵۰ درصد از شارژ باتری باقی می‌ماند.

گلکسی واچ ۶ از شارژ ۱۰ واتی پشتیبانی می‌کند و یک شارژر ۱۰ واتی قادر است در عرض ۱۵ دقیقه ۳۰ درصد از ظرفیت باتری را شارژ کند. شارژ کامل باتری نیز کمی بیشتر از یک ساعت طول می‌کشد. متاسفانه سامسونگ همچنان از استاندارد WPC برای شارژ ساعت‌های هوشمند خود استفاده می‌کند.

این یعنی برای شارژ گلکسی واچ ۶ نیز باید از کابل انحصاری سامسونگ که درون جعبه محصول ارائه شده است استفاده کنید. شارژ بی‌سیم در Galaxy Watch 6 از استاندارد Qi پشتیبانی نمی‌کند و حتی اگر آن را در پشت گلکسی اس ۲۳ اولترا قرار دهید هم قادر به شارژ باتری نخواهید بود.

جمع‌بندی

اگر بخواهیم خیلی ساده و خلاصه بگوییم، گلکسی واچ ۶ برای تمام کاربرانی که به یک ساعت هوشمند سازگار با گوشی‌های اندرویدی نیاز دارند یک گزینه عالی است. سامسونگ در گلکسی واچ ۶ بسیاری از نقاط ضعف مدل قبلی را برطرف کرده است و با ارتقای چند بخش و افزودن ویژگی‌های جدید یک محصول بالغ را در دسترس کاربران قرار داده است.

اگرچه سیستم عامل Wear OS هنوز مشکلاتی دارد که گوگل باید آنها را برطرف کند، اما در سال ۲۰۲۳ و در بازار ساعت‌های هوشمند اندرویدی و در این بازه قیمتی فعلا گزینه‌ای بهتر از گلکسی واچ ۶ وجود ندارد.

مصطفی طبری

مطالعه در مورد تازه‌های فناوری و گجت‌هایی که عجیب اما کاربردی هستن من رو به وجد میاره. موسیقی بی‌کلام و الکترونیک رو تقریبا روزی 6-7 ساعت گوش میدم و به همراه تماشای فیلم و سریال دو تا از تفریحات اصلی من رو تشکیل میدن.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا