نقد و بررسی

بررسی گوشی Z Fold 5

بررسی گوشی Z Fold 5

گوشی تاشو سامسونگ Z Fold 5 نسبت به نسل قبلی خود تغییرات زیادی را ارائه نمی‌دهد و به همین دلیل مورد انتقاد قرار گرفته است. شاید بتوان گفت محسوس‌ترین ارتقایی که در زد فولد ۵ اتفاق افتاده است، یک مکانیزم لولای جدید است که به دستگاه اجازه می‌دهد بدون ایجاد شکاف قابل توجه تا شود.

علاوه بر این، نمایشگر Z Fold 5 حدود ۳۰ درصد روشنایی بیشتری را ارائه می‌دهد و چیپست اسنپدراگون ۸ نسل دوم قدرت پردازشی مناسبی را برای این گوشی هوشمند تاشو فراهم می‌کند.

در این بررسی قصد داریم گلکسی زد فولد ۵ را از جنبه‌های مختلف بررسی کنیم و ببینیم در عمل چه عملکردی را از خود نشان می‌دهد.

بررسی طراحی Z Fold 5

بررسی گوشی Z Fold 5

طراحی بخش جلویی و عقبی گلکسی زد فولد ۵ کاملا شبیه به زد فولدهای قبلی است؛ همان کاور دیسپلی باریک و بلند در جلو و سه دوربین با چیدمان عمودی در قسمت پشتی. برخلاف Z Flip 5، گوشی Z Fold 5 دارای پوشش رنگی مات است.

اما وقتی از بالا به پایین به زد فولد ۵ نگاه کنید، مهم‌ترین ارتقا در بخش طراحی آشکار می‌شود. با تا شدن نمایشگر در زد فولدهای قبلی، یک شکاف به وجود می‌آمد که تا شدن نمایشگر به وضوح قابل تشخیص بود. اما این موضوع در خصوص سامسونگ زد فولد ۵ صادق نیست.

بررسی گوشی Z Fold 5

علاوه بر این، ضخامت و وزن زد فولد ۵ کمتر شده است اما نه به طور محسوسی که در استفاده روزمره تفاوت آن را متوجه شوید. البته برای دستگاهی که یک نمایشگر ۷.۶ اینچی را در اختیارتان قرار می‌دهد این وزن و ضخامت کاملا قابل قبول است.

سامسونگ همچنین برای افزایش مقاومت گوشی‌های تاشوی خود در برابر آب و گرد و غبار فکرهایی در سر دارد اما امسال چیز جدیدی را شاهد نبودیم. زد فولد ۵ نیز مانند زد فلیپ ۵ از گواهینامه IPX8 بهره می‌برد و بنابراین، فقط در برابر آب مقاومت دارد و می‌تواند تا ۳۰ دقیقه در عمق ۱.۵ متری آب شیرین دوام بیاورد.

بررسی نمایشگر Z Fold 5

بررسی گوشی Z Fold 5

اندازه نمایشگر و بسیاری از مشخصات فنی آن نسبت به زد فولد ۴ هیچ تغییری نکرده است. گلکسی زد فولد ۵ یک نمایشگر تاشو ۷.۶ اینچی و کاور دیسپلی ۶.۲ اینچی را در دسترس شما قرار می‌دهد. هر دو نمایشگر از نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتزی و پنل Dynamic AMOLED 2X بهره می‌برند و به ترتیب از وضوح ۱۸۱۲ در ۲۱۷۶ و ۹۰۴ در ۲۳۱۶ پیکسلی برخوردارند.

حداکثر روشنایی در نمایشگر اصلی Galaxy Z Fold 5 به ۱۷۵۰ نیت رسیده است که تقریبا ۵۵۰ نیت بیشتر از زد فولد ۴ محسوب می‌شود. نمایشگر داخلی و خارجی زد فولد ۵ به طور کلی بسیار با کیفیت و روشن است و تقریبا تمام مزایای یک پنل AMOLED (رنگ‌های درخشان و رنگ مشکی عمیق) را در ارائه می‌دهد.

اگرچه نمایشگر گلکسی Z Fold 5 در مجموع ظریف و حساس به نظر می‌رسد اما خوشبختانه یک لایه شیشه گوریلا گلس ویکتوس ۲ بر روی آن قرار دارد. این شیشه در برابر خراش مقاوم است و شاید در برابر برخی از ضربات یا سقوط از ارتفاع کم نیز دوام بیاورد. اما در نهایت برای محافظت از این گوشی گران‌قیمت بهتر است از یک قاب با کیفیت استفاده کنید.

بررسی S Pen در گلکسی زد فولد ۵

سامسونگ زد فولد ۵ یکی دیگر از زد فولدهایی است که از قلم S Pen پشتیبانی می‌کند که البته باید آن را جداگانه خریداری کنید. نکته مهم این است که زد فولد ۵ فقط از قلم S Pen Fold Edition پشتیبانی می‌کند که دارای نوک ویژه‌ای است که برای کار کردن با نمایشگرهای تاشو طراحی شده است.

کار کردن با قلم S Pen بر روی یک نمایشگر بزرگ تجربه بسیار خوبی را برای شما فراهم می‌کند که اگر به نقاشی دیجیتال یا یادداشت روزانه علاقه‌مند باشید قطعا این قلم می‌تواند یکی از بهترین اتفاقات در گلکسی زد فولد ۵ باشد.

بررسی دوربین Z Fold 5

بررسی گوشی Z Fold 5

گلکسی زد فولد ۵ از نظر سخت‌افزار دوربین شباهت زیادی با Galaxy Z Fold 4 دارد. شما به یک دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لنز واید، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اولترا واید و یک دوربین تله با بزرگنمایی اپتیکال سه برابر در قسمت پشتی دسترسی دارید. یک دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی نیز در صفحه بیرونی یا کاور دیسپلی قرار گرفته است و در نهایت یک دوربین سلفی نیز در زیر نمایشگر داخلی تعبیه شده است.

اما به لطف استفاده از چیپست اسنپدراگون ۸ نسل دوم و بهینه‌سازی‌هایی که در بخش الگوریتم پردازش تصویر آن اتفاق افتاده است، عملکرد دوربین‌ها در زد فولد ۵ نسبت به نسل قبلی بهتر است. همچنین دوربین‌ اصلی و تله از لرزشگیر اپتیکال و قابلیت PDAF بهره می‌برند.

این سیستم دوربین قابلیت فیلم‌برداری با حداکثر رزولوشن ۸K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را ارائه می‌دهد. همچنین فیلم‌برداری ۴K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه در دوربین اصلی و تله در دسترس کاربر قرار دارد.

دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی نیز قابلیت فیلم‌برداری ۴K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه‌ را در دسترس کاربر قرار می‌دهد و از لرزشگیری هیبرید (EIS و ژیروسکوپ) بهره می‌برد.

بررسی عملکرد سخت‌افزاری Z Fold 5

بررسی گوشی Z Fold 5

چیپست اسنپدراگون ۸ نسل دوم که در خانواده گلکسی اس ۲۳ سامسونگ نیز به کار رفته بود، بسیار قدرتمند است. ایجاد لگ یا تاخیر در اجرای دستورات در محیط کاربری One UI در این گوشی تقریبا غیرممکن است و به لطف تراشه گرافیکی Adreno 740 همه بازی‌ها در روان‌ترین و بالاترین کیفیت اجرا می‌شود.

گلکسی Z Fold 5 در سه نسخه مختلف شامل ۲۵۶/۱۲، ۵۱۲/۱۲ و ۱۰۲۴/۱۲ گیگابایتی به بازار عرضه شده است. حافظه داخلی گوشی از نوع UFS 4.0 است که سرعت بسیار خوبی دارد.

بررسی باتری گلکسی زد فولد ۵

بررسی گوشی Z Fold 5

سامسونگ Galaxy Z Fold 5 مانند نسل ۴ و ۳ به یک باتری ۴۴۰۰ میلی‌آمپرساعتی مجهز است اما به لطف بهینه بودن چیپست، شارژدهی در گلکسی زد فولد ۵ بالاتر است. با استفاده متوسط از این گوشی تاشو به راحتی می‌توانید تا یک روز کامل بر روی شارژدهی باتری حساب باز کنید.

میزان کاهش شارژ در حالت استندبای نیز بسیار کم است و در مجموع تجربه قابل اطمینانی را برای کاربر فراهم می‌کند. این گوشی از فناوری شارژ سریع ۲۵ واتی سامسونگ پشتیبانی می‌کند و شارژ کامل باتری آن تقریبا ۷۰ تا ۸۰ دقیقه طول می‌کشد. متاسفانه مانند سایر گوشی‌های سامسونگ، از آداپتور شارژ در جعبه گلکسی زد فولد ۵ خبری نیست.

جمع‌بندی

سامسونگ Galaxy Z Fold 5 بدون شک بهترین گوشی تاشوی سامسونگ است. اگرچه هنوز جای زیادی برای بهبود وجود دارد اما مزایا و ویژگی‌های مثبتی که کاربر در این گوشی تجربه می‌کند خوشایند است. شاید با بهبود سیستم دوربین، بزرگتر شدن اندازه کاور دیسپلی و اسلات داخلی برای قرارگیری S Pen در نسل بعدی، سامسونگ بتواند یک گوشی تاشوی تمام عیار را روانه بازار کند.

اگرچه گلکسی زد فولد ۵ یک گجت فوق‌العاده است، اما کاربرانی که گلکسی زد فولد ۳ یا ۴ دارند شاید بهتر است صبر کنند و Z Fold 6 را بررسی کنند. اما کاربرانی که برای اولین بار قصد خرید یک گوشی تاشو با فرم فاکتور گلکسی زد فولد ۵ را دارند، نیازی نیست به سراغ هیچ گزینه دیگری بروند.

مصطفی طبری

مطالعه در مورد تازه‌های فناوری و گجت‌هایی که عجیب اما کاربردی هستن من رو به وجد میاره. موسیقی بی‌کلام و الکترونیک رو تقریبا روزی 6-7 ساعت گوش میدم و به همراه تماشای فیلم و سریال دو تا از تفریحات اصلی من رو تشکیل میدن.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا