اپل بالاخره از آیفونهای سری ۱۵ خود رونمایی کرد و حالا کاربرانی که به یک آیفون جمعوجور نیاز دارند، با این سوال مواجه شدهاند که آیا آیفون ۱۵ تفاوت محسوسی با آیفون نسل قبل دارد یا خیر.
اپل در نسل جدید تغییرات و بهروزرسانیهایی را ارائه کرده است که به تجربه کاربری کمک میکنند. آیفون ۱۵ حالا به چیپست A16 که در آیفون ۱۴ پرو مکس بهکار رفته بود، مجهز شده است. رابط شارژ از لایتنینگ به USB-C تغییر یافته است و چند ارتقای عالی را در بخش دوربین شاهد هستیم.
اما با این حال، آیفون ۱۴ همچنان یک گزینه عالی است که با قیمت ارزانتری در دسترس کاربران قرار دارد. در این مقاله قصد داریم آیفون ۱۴ و آیفون ۱۵ را با هم مقایسه کنیم و ببینیم آیا آیفون جدید ارزش خرید بیشتری را ارائه میدهد یا خیر.
طراحی
آیفون ۱۵ از نظر طراحی بسیار مشابه آیفون ۱۴ است اما انحنایی که در قسمت لبهها ایجاد شده است، آیفون جدید را به یک دستگاه خوشدستتر تبدیل کرده است. فریم دور گوشی همچنان از آلیاژ آلومینیوم ساخته شده است و پنل پشتی توسط شیشه کورنینگ محافظت میشود.
iPhone 15 ابعادی معادل ۱۴۷.۶ در ۷۱.۶ در ۷.۸ میلیمتر و وزن ۱۷۱ گرمی را ارائه میدهد. به این ترتیب، میتوان گفت به غیر از ۰.۹ میلیمتر افزایش طول، آیفون ۱۵ هیچ تغییری را از نظر مشخصات فیزیکی نشان نمیدهد.
آیفون جدید نیز از گواهی IP68 بهره میبرد و امکان قرارگیری در عمق ۶ متری آب تا ۳۰ دقیقه را فراهم میکند. اما یکی از بزرگترین تغییراتی که در آیفونهای سری ۱۵ دیده میشود، جایگزین شدن رابط استاندارد USB-C با رابط لایتنینگ است. این تغییر سالهاست که توسط برخی از کاربران درخواست شده است و اپل بالاخره این کار را انجام داد.
حالا کاربران میتوانند با استفاده از یک کابل USB-C استاندارد، باتری آیفون ۱۵ خود را شارژ کنند و در واقع نیازی به خرید کابل لایتنینگ ندارند.
نمایشگر
اپل در آیفون ۱۵ از یک پنل Super Retina XDR OLED با وضوح ۱۱۷۹ در ۲۵۵۶ پیکسلی استفاده کرده است. این نمایشگر ۶.۱ اینچی از فناوریهای HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی میکند و حداکثر روشنایی ۲۰۰۰ نیت را ارائه میدهد. به غیر از افزایش جزئی تعداد پیکسلهای افقی و عمودی، تغییر دیگری را شاهد نیستیم.
همچنین، محافظت از نمایشگر در آیفون ۱۵ توسط یک شیشه Ceramic Shield انجام میشود که در آیفون ۱۴ نیز شاهد بودیم.
عملکرد پردازشی
اپل برای iPhone 15 از چیپست A16 Bionic استفاده کرده است. این چیپست قبلا در آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرو مکس به کار رفته بود و قدرت پردازشی بسیار خوبی دارد. اگرچه از نظر عملکرد با چیپست کاملا جدید A17 Pro اپل قابل مقایسه نیست، اما به هر حال نسبت به A15 Bionic یک ارتقاء محسوس به حساب میآید.
این چیپست ۴ نانومتری از یک پردازنده شش هستهای و پردازشگر گرافیکی انحصاری اپل تحت عنوان Apple GPU با پنج هسته پردازشی بهره میبرد. آیفون ۱۵ مانند نسل قبلی خود در سه نسخه با حافظه ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی به بازار عرضه میشود و حافظه رم در هر سه نسخه ۶ گیگابایت است.
همچنین حافظه داخلی آیفون ۱۵ مانند آیفون ۱۴، از نوع NVMe است که سرعت بسیار بالایی دارد.
دوربین
در بخش دوربین، مهمترین تغییری که اعمال شده است، ارتقاء حسگر دوربین اصلی از ۱۲ مگاپیکسل به ۴۸ مگاپیکسل است. دوربین اصلی آیفون ۱۵ حالا به یک حسگر ۴۸ مگاپیکسلی با لنز ۲۶ میلیمتری، قابلیت PDAF دوال پیکسل و لرزشگیر اپتیکال سنسور شیفت مجهز است.
البته حداکثر بازشدگی دیافراگم f/1.6 است که شاید بر روی کاغذ نسبت به f/1.5 در آیفون ۱۴ به نوعی عقبگرد محسوب شود اما از آنجایی که اپل از حسگر جدیدی برای آیفون ۱۵ استفاده کرده است، عملکرد بهتری را در شرایط نوری ضعیف شاهد هستیم.
دوربین دوم یک ماژول ۱۲ مگاپیکسلی با لنز اولترا واید ۱۳ میلیمتری است که زاویه دید ۱۲۰ درجهای را فراهم میکند و به نظر میرسد با ماژول اولترا واید به کار رفته در آیفون ۱۴ هیچ تفاوتی نداشته باشد.
آیفون ۱۵ نیز مانند نسل قبلی خود قابلیت فیلمبرداری ۴K با حداقل نرخ ۲۴ و حداکثر نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را ارائه میدهد. همچنین امکان فیلمبرداری صحنه آهسته با نرخ ۲۴۰ فریم بر ثانیهای در وضوح ۱۰۸۰p میسر است. از فناوری HDR و Dolby Vision HDR در مود فیلمبرداری پشتیبانی شده و صدا بهصورت استریو ضبط میشود.
به طور کلی میتوان گفت که در بخش فیلمبرداری تغییر خاصی را شاهد نیستیم و فقط بهبودهای کلی در کیفیت فیلمهای ضبط شده را تجربه خواهید کرد.
باتری
اپل از یک باتری کمی بزرگتر نسبت به آیفون ۱۴ (۳۳۴۹ در ۳۲۷۹ میلیآمپرساعت) در آیفون ۱۵ استفاده کرده است. به لطف بهینهسازیهایی که در iOS 17 اعمال شده است و همچنین کارایی چیپست A16 Bioinc، کاربران میتوانند ۲-۳ ساعت شارژدهی بیشتر را در پخش ویدیو و سایر کاربردها انتظار داشته باشند.
iPhone 15 از شارژ سریع پشتیبانی میکند و به گفته اپل، باتری گوشی در عرض ۳۰ دقیقه تا ۵۰ درصد شارژ میشود. همچنین با استفاده از شارژرهای بیسیم MagSafe میتوان باتری گوشی را با توان ۱۵ واتی شارژ کرد. از شارژرهای بیسیم سازگار با پروتکل Qi نیز پشتیبانی میشود و میتوان باتری گوشی را با توان ۷.۵ وات شارژ کرد.
جمعبندی
اپل امسال بر روی بهبود تجربه کاربری تمرکز داشت و به غیر از اضافه شدن پورت USB-C و ارتقای دوربین اصلی، تغییر محسوس دیگری را شاهد نیستیم. اما این لزوما اتفاق بدی نیست و میتوان به این صورت دید که اپل آیفون ۱۴ را بالغتر کرده است. چیپست جدیدی که سال گذشته در آیفون ۱۴ پرو مکس استفاده شد، طراحی خوشدستتر، دوربین اصلی ارتقا یافته و عملکرد بهتر با iOS 17 از جمله مزایایی است که نسبت به آیفون ۱۴ بهدست میآورید.