آموزش

علت پریدن آنتن گوشی

علت پریدن آنتن گوشی

پرش آنتن مشکلی است که از ابتدای ورود اولین گوشی موبایل به ایران که ۳۰ سال از آن می‌گذرد وجود داشته و تا همین امروز نیز ادامه دارد. این مشکل می‌تواند دلایل بسیار متنوعی داشته باشد، به همین خاطر قبل از هر چیز باید علل رخ دادن این اتفاق را بدانید تا نسبت به اصلاح آن بتوانید به درستی اقدام کنید. در ادامه به بررسی علت‌های پریدن آنتن گوشی آیفون و اندروید می‌پردازیم، همراه ما باشید.

 

خرابی یا تغییر مکان سیم کارت

یکی از اولین اقداماتی که کاربران بعد از پرش آنتن باید انجام دهند، بررسی وضعیت سیم کارت است. در گوشی‌های ساده و قدیمی، تقریبا بیش از ۵۰ درصد مواقع مشکل پریدن آنتن از سیم کارت بود. این موضوع در گوشی‌های هوشمند و امروزی نیز امکان پذیر است. چرا که گاهی اوقات به دلیل وارد شدن یک ضربه ناگهانی یا تکان دادن شدید گوشی، ممکن است مکان سیم کارت تغییر کند. پریدن آنتن گوشی هم نتیجه این اتفاق خواهد بود.

گاهی اوقات نیز سیم کارت به دلیل جذب رطوبت، گرد و خاک و سایر آلودگی‌ها به مرور زمان کثیف شده و از جایی به بعد، دیگر توسط گوشی شناخته نمی‌شود. در کنار همه این‌ها، بعضی مواقع هم ممکن است سیم کارت سوخته یا به صورت جدی آسیب داده باشد. با بررسی سیم کارت در هنگام مواجهه با مشکل پریدن آنتن گوشی، به سادگی متوجه این دلایل خواهید شد.

 

قرار گرفتن در ترافیک سنگین

علت پریدن آنتن گوشی

زمانی که ترافیک استفاده از دکل‌های مخابراتی بیش از حد سنگین شده و از ظرفیت آن فراتر می‌رود، به ناچار اتصال برخی از سیم کارت‌ها مسدود می‌شود تا ظرفیت به حد مجاز برسد. در موارد این چنینی ممکن است کاربران با پرش ناگهانی آنتن رو به رو شوند. گاهی اوقات حتی به دلیل فشاری که به شبکه وارد می‌شود، ممکن است این پرش آنتن تا حدودی به طول انجامد.

مصداق بارز این علت در پریدن آنتن گوشی، عید نوروز و پیرامون لحظه تحویل سال است. از آن جایی که در این بازه زمانی بخش زیادی از مردم کشور قصد استفاده از گوشی موبایل خود برای تماس یا ارسال پیامک را دارند، فشار بر شبکه زیاد شده و پرش آنتن را مشاهده می‌کنیم. اکنون که چیزی به شروع سال نو نمانده، برایتان بهترین آرزوها را داشته و امیدواریم به زودی حال همه‌مان خوبِ خوب شود!

 

آب و هوای نامساعد

شاید تعجب کنید اما وضعیت آب و هوا هم می‌تواند بر کیفیت آنتن دهی گوشی های آیفون و سامسونگ تاثیر داشته باشد. معمولا زمانی که هوا طوفانی است، باران شدیدی می‌بارد، بادهای شدید در حال وزش هستند یا به هر دلیل دیگری آب و هوا مساعد نیست، آنتن دهی گوشی‌های موبایل هم به دچار مشکل می‌شود. بنابراین اگر در چنین شرایطی قرار گرفته و متوجه پرش آنتن گوشی تان شدید، می‌توانید تا حد زیادی آن را به آب و هوای نامساعد مربوط بدانید. زیرا شرایط این چنینی امکان ارتباط گوشی با شبکه مد نظر را از بین برده یا‌ این ارتباط را تا حد زیادی ضعیف می‌کند.

 

موقعیت مکانی نامناسب و کور شدن آنتن

علت پریدن آنتن گوشی

دلیل دیگری که می‌تواند موجب ضعیف شدن یا پرش کامل آنتن گوشی شما گردد، موقعیت مکانی‌ شماست. گاهی اوقات به مکان‌هایی سفر می‌کنید که در آن محدوده دکل‌های مخابراتی وجود نداشته و آنتن دهی ضعیفی وجود دارد. در نتیجه به پریدن آنتن گوشی مواجه خواهید شد. گاهی اوقات هم ممکن است حتی در محدوده شهری این مشکل برایتان رخ دهد. اصلی‌ترین دلیل آن هم احاطه شدن ساختمان یا مکانی که در آن قرار دارید، با ساختمان‌های بلندی است که در اطراف آن قرار دارند.

در این گونه موارد، پرش آنتن تقریبا همیشگی بوده و برای همه کاربران وجود خواهد داشت. همچنین مصالح ساختمانی غیر اصولی به کار رفته در خانه‌ها هم می‌تواند دلیل دیگری برای پریدن آنتن موبایل باشد. چرا که برخی مصالح از عبور موج جلوگیری کرده و مشکل پریدن آنتن گوشی را رقم می‌زنند.

 

مشکلات سخت افزاری

برخی مواقع هم دلیل پرش آنتن موبایل، مشکلات سخت افزاری است. همان طور که مشاهده می‌کنید، اکثر گوشی‌های امروزی هیچ گونه آنتن بیرونی ندارند؛ چرا که مدار آنتن آن‌ها به صورت یک قطعه کوچک درون آن‌ها قرار گرفته است. هر گونه آسیب دیدن این قطعه می‌تواند به پریدن آنتن گوشی شما منجر شود. از این رو اگر تمامی دلایل رایج دیگر را بررسی کردید و متوجه نرمال بودن شرایط شدید، باید به سراغ مشکلات سخت‌افزاری بروید.

البته ذکر این نکته هم الزامی است که بررسی این نوع مشکلات تخصصی بوده و به خصوص در گوشی‌های موبایل، امکان رفع آن توسط خود کاربر وجود ندارد؛ پس باید گوشی موبایل تان را به افراد متخصص بسپارید تا وضعیت مدار آنتن گوشی تان را بررسی کرده و بفهمند مشکل پریدن آنتن گوشی از این بخش است یا خیر.

 

قطعی برق یا درصد پایین باتری

علت پریدن آنتن گوشی

با توجه به این که دکل‌های مخابراتی و شبکه‌های اتصال با برق کار می‌کنند، قطعی برق می‌تواند فعالیت آنها را به صورت کامل مختل سازد. به همین دلیل، زمان‌هایی که برق شما قطع می‌شود، احتمال پرش آنتن را هم خواهید داشت. البته این موضوع به خصوص در روستاها و شهرستان‌های کوچک بیشتر رایج است. چرا که معمولا از زیرساخت‌هایی برای تامین برق ذخیره بهره مند نیست.

با این حال، برخی مواقع علت پریدن آنتن گوشی در مناطق شهری هم می‌تواند همین مورد باشد. از طرف دیگر، خالی شدن شارژ گوشی‌های موبایل هم بر آنتن دهی شان تاثیر می‌گذارد. معمولا احتمال پرش آنتن در بیش تر گوشی‌های موبایل زمانی که دارای درصد باتری پایینی هستند، بالاتر است؛ پس در صورت مواجه شدن با این مشکل، بهتر است وضعیت باتری را هم بررسی نمایید.

 

تغییر در تنظیمات شبکه و حالت رومینگ

گاهی اوقات هم تغییر دادن تنظیمات شبکه می‌تواند منجر به پریدن آنتن گوشی تان شود؛ بنابراین باید از تغییر مکرر شبکه موبایل خودداری کنید. جهت این امر می‌توانید با ورود به تنظیمات گوشی و قسمت شبکه‌های موبایل، گزینه «انتخاب خودکار» را انتخاب کنید؛ این گونه گوشی شما در هر وضعیت بهترین شبکه موجود را انتخاب کرده و به آن متصل می‌شود. به این ترتیب، احتمال پرش آنتن تا حد زیادی کاهش می‌یابد. برای دانستن بیشتر در این باره نیز می‌توایند به مقاله روش های برگرداندن آنتن آیفون مراجعه کنید.

موضوع دیگری که در این رابطه می‌تواند موثر باشد، حالت رومینگ است. این حالت برای دریاف آنتن در خارج از محدوده‌های مجاز اپراتور شما طراحی گردیده است. با این حال، برخی مواقع هم می‌تواند مشکل پریدن آنتن گوشی را رقم بزند. در صورتی که در محدوده مجاز اپراتور خود حالت رومینگ را فعال سازی کنید، احتمال پرش آنتن بسیار بالا است. علاوه بر این که امکان ایجاد هزینه‌های اضافی هم برای شما وجود دارد؛ از این رو چک کردن حالت رومینگ یکی از اقدامات مناسب حین پرش آنتن است.

نازنین قیاسی

من نازنین قیاسی هستم، فارغ التحصیل ارشد بیوتکنولوژی از دانشگاه تهران که از نوجوانی به کتاب‌خوانی و نوشتن داستان‌های کوتاه علاقه داشتم. احتمالا راحت‌ترین کار در این دنیا برایم نوشتن است به همین دلیل سال‌های زیادی است که در زمینه ترجمه متون انگلیسی و تولید محتوای سئو فعالیت دارم. از دیگر علاقه‌مندی‌هایم تماشای فیلم و انیمه است.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا