آموزش

راهکارهای جلوگیری از هک گوشی

گوشی های موبایل شخصی‌ترین و خصوصی‌ترین اطلاعات کاربران در خود دارند. دسترسی افراد بیگانه به این اطلاعات ممکن است زندگی هر آدمی را دچار مشکل کند. مشکلاتی مثل سوء استفاده از ایمیل های کاری و شخصی شما، سوء استفاده از حساب های بانکی شما، سوء استفاده از عکس ها و ویدئوهای شخصی شما و غیره همگی می‌توانند در این شرایط انجام شوند. بر خلاف تصور هک کردن گوشی موبایل کار غیر ممکنی نیست و در ساده ترین حالت با نصب یک اپلیکیشن جاسوسی و مخرب به راحتی اتفاق می‌افتد. اما راه‌کارهایی هم وجود دارد که با استفاده از آن می‌توان مانع هک گوشی شد. در این مقاله قصد داریم، روش هایی که برای جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل کاربرد دارند را بررسی کنیم.

 

آپدیت سیستم عامل گوشی

راهکارهای جلوگیری از هک گوشی

آپدیت یا به روز نگه داشتن سیستم عامل گوشی یکی از بهترین روش هایی که با آن می‌توانید از هک شدن گوشی موبایل خود جلوگیری کنید. شرکت‌های سازنده گوشی موبایل همواره سعی دارند امنیت کاربران خود را فراهم کنند. آپدیت‌هایی که به صورت دوره‌ای برای اندروید و iOS  منتشر می‌شوند از تغییرات امنیتی زیادی برخوردارند که همگی باعث افزایش امنیت گوشی و سخت‌تر شدن نفوذ به آن خواهند شد. همچنین بسیاری از شرکت‌های سازنده گوشی‌های اندرویدی آپدیت های امنیتی مستقل را برای سیستم عاملشان ارائه می‌کنند.

 

دانلود اپلیکیشن از گوگل پلی و اپ استور

راهکارهای جلوگیری از هک گوشی

بعد از آپدیت سیستم عامل باید توجه داشت که نرم‌افزارهای مورد نیازتان را تنها از منابع معتبر شرکت سازنده دریافت کنید. برای مطمئن بودن از عدم نصب اپلیکیشن‌های مخرب و جاسوسی و در امان بودن از خطر هک گوشی سامسونگ یا آیفون خود، توصیه می‌کنیم حتما فقط و فقط اپ‌های مورد نظرتان را از گوگل پلی استور و اپ استور دانلود کنید. چرا که تمام اپلیکیشن‌های منتشر شده در آن از فیلترهای خاصی عبور کرده و به همین دلیل اپلیکیشن‌های جاسوسی و مخرب به حداقل خود می‌رسند.

 

بررسی اپ های نصب شده روی گوشی

راهکارهای جلوگیری از هک گوشی

اکثر کاربران تنها به اپ‌های جدیدی که قرار است به تازگی روی گوشی نصب کنند، دقت خواهند کرد و اصلا توجهی به اپلیکیشن هایی قدیمی‌تر ندارند. در مواردی ممکن است اپلیکیشن‌هایی که قبلا در گوشی نصب کردید مخرب و عامل جاسوسی باشند. برای اینکه از هک شدن گوشی موبایل خود جلوگیری کنید، توصیه می‌کنیم در هر از چند گاهی اپلیکیشن‌های گوشی‌تان را مرور کرده و موارد مشکوک را حذف کنید.

 

پسورد جداگانه برای اپلیکیشن های مهم

راهکارهای جلوگیری از هک گوشی

شما همیشه می‌توانید دسترسی یک هکر به اطلاعات خود را دشوار و دشوارتر کنید. رمزگذاری برای اپلیکیشن‌های مهم و حائز اهمیتی که روی گوشی شما نصب هستند یکی از این روش‌هاست. برای مثال اگر با ایمیل خود اطلاعات مهمی را رد و بدل می‌کنید، سعی کنید برای آن یک پسورد مناسب قرار دهید تا حتی اگر گوشی شما مستقیما هک شد، هکر مستلزم این باشد که دوباره از یک لایه امنیتی دیگر برای دسترسی به اطلاعات اپلیکیشن ایمیل شما عبور کند. روند مشابه را می‌توانید برای سایر اپلیکیشن‌های حائز اهمیت دستگاه هم انجام دهید. دقت کنید که هرچقدر لایه‌های امنیتی گوشی شما بیشتر باشند، هکر هم برای دسترسی به اطلاعات شما باید تلاش بیشتری کند و این مسئله به نفع شماست.

 

عدم استفاده از ذخیره پسورد و لاگین خودکار

حتما اخیرا متوجه شده‌اید که مرورگر‌های اینترنتی و حتی مایکروسافت برای اینکه کارایی بهتری داشته باشد و به ساده‌ترین حالت نیاز کاربر را رفع کند، قابلیت های خاصی ارائه می‌کند. از جمله این قابلیت های می‌توان به ذخیره پسورد یا لاگین خودکار در مرورگر گوشی و حتی لپتاپ اشاره کرد. اما همین کار می‌تواند امنیت شما را به خطر بیندازند. با استفاده از این ویژگی‌ها، پسوردها و یوزرنیم های شما به طور خودکار توسط مرورگر حفظ شده و با مراجعه به سایت‌های مختلف در فیلدهای لازم نوشته می‌شوند. همچنین ممکن است لاگین خودکار توسط مرورگر انجام شود و اطلاعاتتان به هر سایت معتبر و غیر معتبری وارد شود. تصور کنید یک فرد سودجو و آشنا به هکری بتواند خیلی ساده به اطلاعات اکانت‌های مختلف شما دست یابد. مطمئنا این مسئله می‌تواند صدمات جبران ناپذیری را برایتان به همراه داشته باشد.

 

عدم روت یا جیلبریک کردن گوشی

راهکارهای جلوگیری از هک گوشی

شاید با خود بگویید با روت کردن گوشی‌های اندرویدی و جیلبریک گوشی های آیفون می‌توان به قابلیت‌های بسیار جالب و کاربردی دست پیدا کرد، اما روت و جیلبریک کردن گوشی نصب اپلیکیشن‌هایی که نیاز به این فرایند را دارند، یک اقدام خطرناک است و منجر به هک شدن اطلاعاتتان خواهد شد. تقریبا در ۶۰ درصد مواردی که از گوشی های کاربران سوء استفاده شده و به نوعی گوشی آنها هک شده است، دستگاه روت یا جیلبریک شده بوده است.

 

استفاده از آنتی ویروس و فایروال

نصب یک آنتی ویروس و فایروال خوب می‌تواند یکی دیگر از روش های موثر برای جلوگیری از هک شدن گوشی شما باشد. زمانی که یک آنتی ویروس مناسب در گوشی شما نصب شود، اپلیکیشن‌های مختلف گوشی را مورد بررسی قرار می‌دهد و سریعا موارد مشکوک را به گزارش شما می‌رساند. بنابراین شما خیلی سریع اپ‌های مشکوک گوشی خود را شناسایی و در صورت نیاز آن ها را حذف می‌کنید. در سمت مقابل یک فایروال می‌تواند مشخص کند که کدام اپ‌ها به اینترنت دسترسی داشته باشند. طبیعتا لزومی ندارد که اپلیکیشن‌های غیر آنلاین گوشی به اینترنت دسترسی داشته باشند و اگر اپلیکیشنی که اصلا نیاز به اینترنت ندارد در این حالت به رد و بدل اطلاعات بپردازد،  مشکوک بوده و می‌تواند مخرب باشد.

 

توجه به دسترسی های اپلیکیشن

راهکارهای جلوگیری از هک گوشی

تمام اپلیکیشن‌هایی که از گوگل پلی استور یا اپ استور دانلود می‌کنید دارای مجوزهای دسترسی مشخصی هستند. سازندگان این اپ‌ها موظفند برای انتشار اپلیکیشن‌های خود در منابع یاد شده، دسترسی‌های آن را به طور دقیق ذکر کنند. بررسی و مطالعه دقیق این دسترسی‌ها می‌تواند یکی از روش های موثر برای جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل باشد. برای مثال نیاز به دسترسی به لیست مخاطبین برای اجرای یک بازی بسیار مشکوک خواهد بود، زیرا لزومی ندارد یک بازی به لیست مخاطبین گوشی شما دسترسی داشته باشد. با مطالعه دقیق دسترسی اپلیکیشن هایی که روی گوشی خود نصب کرده‌اید، می‌توانید موارد مشکوک را خیلی زود شناسایی کرده و از هک شدن گوشی خود جلوگیری به عمل آورید.

 

استفاده از برنامه Google Authenticator 

استفاده از برنامه Google Authenticator می‌تواند یک لایه امنیتی بسیار خوب و قابل اعتماد را برایتان به وجود آورد. با این برنامه کاربران می‌توانند یک لایه امنیتی جدید را روی حساب های کاربری خود ایجاد کنند که این امر منجر به سخت تر شدن یا حتی غیر ممکن شدن هک اکانت های مختلف کاربر می‌شود.

 

کنترل مصرف اینترنت در اپلیکیشن

راهکارهای جلوگیری از هک گوشی

با کنترل و ردیابی میزان مصرف اینترنت هر اپلیکیشن هم می‌توانید به طور دقیق متوجه شوید که آیا اپلیکیشن مورد نظر نقش مخربی در دستگاه دارد یا خیر. عموما اپلیکیشن های مخربی که با هدف جاسوسی ارائه می‌شوند دائما در پس زمینه گوشی در حال رد و بدل اطلاعات هستند. به همین دلیل مصرف اینترنت بالایی دارند. طبیعتا زمانی که یک اپلیکیشن نیازی به رد و بدل اطلاعات حول اینترنت نداشته باشد اما دیتای زیادی را بدین صورت رد و بدل کند، عملکردی مشکوک داشته و بهتر است سریعا از گوشی شما حذف گردد.

نازنین قیاسی

من نازنین قیاسی هستم، فارغ التحصیل ارشد بیوتکنولوژی از دانشگاه تهران که از نوجوانی به کتاب‌خوانی و نوشتن داستان‌های کوتاه علاقه داشتم. احتمالا راحت‌ترین کار در این دنیا برایم نوشتن است به همین دلیل سال‌های زیادی است که در زمینه ترجمه متون انگلیسی و تولید محتوای سئو فعالیت دارم. از دیگر علاقه‌مندی‌هایم تماشای فیلم و انیمه است.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. با سلام هنگامی که خواستیم جلوی هک گوشی ایی را بگیریم
    با هماهنگی با پلیس فتا مشکلی ندارد لذا از آدم های سمی که بعنوان دوست و فامیل نزدیک می‌شوند بایستی جلوگیری شود بهیچ عنوان گوشی رمز و مشخصات رمز جیمیل را در اختیار غریبه ها قرار ندهید تا فرصت طلبان از شما و گوشی تان سو استفاده نداشته باشند با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا