نقد و بررسی

نقد و بررسی پیکسل ۸ پرو

بررسی پیکسل ۸ پرو

گوگل سرانجام از پرچمدار جدید خود یعنی Pixel 8 Pro رونمایی کرد. این گوشی قدرتمند به دلیل واردات محدودی که در بازار ایران دارد متاسفانه با قیمت بالاتری در دسترس است. بنابراین، می‌توان گفت فقط افرادی به سراغ این گوشی هوشمند می‌روند که سایر دستگاه‌های گوگل را دارند و یا به نوعی تولیدات این برند رو می‌پسندند. در واقع با قیمت تقریبا ۶۰ میلیون تومانی برای نسخه ۱۲۸/۱۲ گیگابایتی این گوشی، گزینه‌های زیادی در دسترس است که می‌توانید آنها را در نظر بگیرید.

دو گوشی پرچمدار قبلی گوگل یعنی پیکسل ۷ پرو و پیکسل ۶ پرو محصولات فوق‌العاده‌ای بودند که توجه بسیاری از کاربران را به سمت این برند خوشنام سوق داد. حالا در این بررسی قصد داریم جدیدترین محصول گوگل در بازار گوشی‌های هوشمند را بررسی کنیم و ببینیم آیا ویژگی یا توانمندی خاصی در این گوشی وجود دارد که پیکسل ۸ پرو را با این قیمت بالا به یک گزینه منطقی تبدیل کند یا خیر.

طراحی

بررسی پیکسل ۸ پرو

گوگل Pixel 8 Pro از نظر فیزیکی تقریبا مشابه نسل‌های قبلی خودش است و یک نوار دوربین بزرگ و متمایز را در پنل پشتی شاهد هستیم. پنل شیشه‌ای عقب مات شده و مانند گذشته براق و جاذب اثر انگشت نیست. اگرچه از نظر ظاهری پیکسل ۸ پرو نسبت به گذشته تفاوت زیادی را نشان نمی‌دهد، اما وقتی آن را در دست می‌گیرد انحنای بیشتر لبه‌ها و حس نرمی بیشتری که به شما منتقل می‌شود ناخودآگاه احساس استفاده از یک گوشی خوش‌دست‌تر را در ذهنتان تداعی می‌کند.

بیرون‌زدگی نوار دوربین تقریبا ۴ میلی‌متر است که بیشتر از نسل قبلی یعنی Pixel 7 Pro محسوب می‌شود. این موضوع باعث می‌شود تا گذاشتن و در آوردن گوشی درون جیب یک شلوار جین اسلیم فیت کار ساده‌ای نباشد! اما با خرید یک کیس مناسب می‌توانید تجربه بهتری داشته باشید.

فریم دور گوشی از آلیاژ آلومینیوم بازیافتی (مانند نسل‌های قبلی) ساخته شده است و خوشبختانه از گواهی IP68 پشتیبانی می‌شود. حسگر اثر انگشت در زیر نمایشگر تعبلیه شده است و عملکرد خیلی دقیقی ندارد. اما قابلیت تشخیص چهره نسبت به پیکسل ۷ پرو بهبود یافته است. در کل می‌توان گفت پیکسل ۸ پرو از نظر طراحی کمی بهبود یافته است، هر چند برخی از نکات منفی قبلی (مثلا بیرون‌زدگی نوار دوربین) همچنان دیده می‌شود.

بررسی نمایشگر پیکسل ۸ پرو

بررسی پیکسل ۸ پرو

گوگل در پرچمدار جدید خود از یک نمایشگر ۶.۷ اینچی با پنل LTPO OLED و رزولوشن ۱۳۴۴ در ۲۹۹۲ پیکسلی استفاده کرده است. این نمایشگر هم‌اندازه نمایشگر پیکسل ۷ پرو است و عملکرد بسیار خوبی دارد. نمایشگر گوگل پیکسل ۸ پرو از +HDR10، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و قابلیت Always-On پشتیبانی می‌کند. محافظت از نمایشگر نیز برعهده شیشه گوریلا گلس ویکتوس ۲ است.

نمایشگر پیکسل ۸ پرو تجربه بصری فوق‌العاده جذاب و هیجان‌انگیز را ارائه می‌دهد و نمی‌توان به مشکل خاصی اشاره کرد.

سخت‌افزار پردازشی

بررسی پیکسل ۸ پرو

پیکسل ۸ پرو به جدیدترین نسل از چیپست انحصاری گوگل یعنی Tensor G3 مجهز شده است که متاسفانه در برابر رقبایی مانند اسنپدراگون ۸ نسل ۳ یا حتی نسل ۲ ضعیف‌تر است. کانفیگ پایه این گوشی با ۱۲ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی به بازار عرضه شده است و بالاترین کانفیگ از ۱۲ گیگابایت رم و ۱ ترابایت حافظه داخلی بهره می‌برد.

پردازنده ۹ هسته‌ای گوشی به همراه تراشه گرافیکی Immortalis-G715s MC10 آن عملکرد رضایت‌بخشی را ارائه نمی‌دهند. برای مثال، وقتی با دوربین ۵۰ مگاپیکسلی گوشی عکس می‌گیرید تقریبا ۱ تا ۲ ثانیه تاخیر را برای ذخیره شدن عکس تجربه می‌کنید. این در حالیست که چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۲ تقریبا در لحظه تصاویر را ثبت می‌کند. یا برای مقایسه، تصاویر RAW با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی آیفون ۱۵ پرو مکس به صورت آنی ذخیره می‌شود.

اما این به معنی ضعیف بودن چیپست گوشی نیست و در استفاده عمومی و ناوبری در اندروید ۱۴ همه چیز روان و بدون تاخیر است. انجام بازی‌های گرافیکی معروف مانند Genshin Impact نیز با تنظیمات گرافیکی حداکثر و با سرعت فریم بسیار بالا اجرا می‌شود. اما این انتظار را داشتیم تا با این سطح قیمتی، پرچمدار گوگل در سایر بخش‌ها نیز عملکرد قدرتمندی را به نمایش بگذارد.

عملکرد دوربین Pixel 8 Pro

بررسی پیکسل ۸ پرو

گوشی موبایل گوگل پیکسل ۸ پرو از یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی واید با لنز ۲۵ میلی‌متری، قابلیت PDAF دوال پیکسل، فوکوس خودکار لیزری چند منطقه‌ای و لرزشگیر اپتیکال، دوربین تله فوتو ۴۸ مگاپیکسلی با زوم ۵ برابر و در نهایت دوربین اولترا واید ۴۸ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۲۶ درجه‌ای بهره می‌برد.

به طور کلی، سیستم دوربین در پیکسل ۸ پرو عملکرد قابل اطمینان و کاملا رضایت‌بخشی دارد. تصاویر ثبت شده با تمام لنزها روشنایی، جزئیات و دقت رنگ بسیار خوبی دارد و همچنین حالت شب عملکرد به مراتب بهتری نسبت به گذاشته دارد. اما در مقایسه با تصاویر آیفون ۱۵ پرو مکس، می‌توان گفت میزان پردازش انجام شده روی تصاویر پیکسل ۸ پرو بیشتر است و برای علاقه‌مندان جدی عکاسی این یک خبر بد محسوب می‌شود.

در طول روز و شرایط نوری مساعد، عملکرد دوربین پیکسل ۸ پرو واقعا خوب است و به راحتی می‌توان آن را با iPhone 15 Pro Max مقایسه کرد. اما در شب، پرچمدار جدید اپل تصاویر بهتری را ثبت می‌کند، هر چند که عملکرد پیکسل ۸ پرو نیز از نظر ثبت جزئیات، دقت رنگ و نویز پایین قابل تحسین است.

گوگل ویژگی‌های جدیدی را برای کنترل هر چه بیشتر روی سرعت شاتر یا وایت بالانس در دسترس کاربران قرار داده است. دوربین جلویی در Pixel 8 Pro یک نمونه ۱۰.۵ مگاپیکسلی است که از لنز اولترا واید و قابلیت PDAF بهره می‌برد. عملکرد این دوربین نیز در شرایط نوری مناسب خیلی خوب است و حتی می‌توان گفت در برخی موارد نسبت به سلفی‌های ثبت شده توسط آیفون ۱۵ پرومکس طبیعی‌تر به نظر می‌رسد.

شارژدهی باتری پیکسل ۸ پرو

باتری ۵۰۵۰ میلی‌آمپرساعتی پیکسل ۸ پرو قابل قبول است اما نسبت به رقبایی مانند گلکسی اس ۲۳ اولترا و سری آیفون ۱۵ در جایگاه پایین‌تری قرار می‌گیرد. در واقع اگر روزی چند ساعت در شبکه‌های اجتماعی وقت می‌گذرانید یا اهل تماشای فیلم و سریال هستید، احتمالا هر شب باید گوشی خود را شارژ کنید.

پیکسل ۸ پرو از فناوری شارژ سریع ۳۰ وات به صورت سیمی و ۲۳ وات به صورت بی‌سیم پشتیبانی می‌کند. شارژ کامل باتری در حالت سیمی تقریبا ۱ ساعت زمان می‌برد که قابل قبول به نظر می‌رسد.

جمع‌بندی

در مجموع می‌توان گفت گوگل پیکسل ۸ پرو یک گوشی هوشمند رضایت بخش است که سطح مناسبی از امکانات را ارائه می‌دهد. اما قطعا نمی‌توان گفت گوگل نسبت به نسل قبلی یک پیشرفت محسوس داشته است و اگر در حال حاضر از پیکسل ۷ پرو استفاده می‌کنید، بهتر است صبر کنید تا پیکسل ۹ پرو معرفی شود.

اما اگر از کاربران پیکسل ۶ یا ۶ پرو هستید و یا برای اولین بار قرار است یکی از گوشی‌های سری پیکسل را امتحان کنید، پیکسل ۸ پرو در مجموع تجربه رضایت بخشی را ارائه می‌دهد.

مصطفی طبری

مطالعه در مورد تازه‌های فناوری و گجت‌هایی که عجیب اما کاربردی هستن من رو به وجد میاره. موسیقی بی‌کلام و الکترونیک رو تقریبا روزی 6-7 ساعت گوش میدم و به همراه تماشای فیلم و سریال دو تا از تفریحات اصلی من رو تشکیل میدن.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا