در دنیای امروز، استفاده از گوشی موبایل به جنبهای حیاتی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است. این روزها، گوشیهای هوشمند در تمام جنبههای زندگی ما نفوذ کردهاند. این گجتهای کاربردی به عنوان وسیلهای ارتباطی برای عکس گرفتن، ذخیرهسازی اطلاعات، دسترسی به اینترنت و حتی استفاده به عنوان پاوربانک برای شارژ گوشیهای هوشمند دیگر به کار میروند.
به ندرت میتوانید جایی بروید بدون اینکه حداقل یک نفر را در حال استفاده از گوشی هوشمند نبینید. اما انتخاب یک گوشی هوشمند به دلیل تنوع مدلها و قابلیتها هرگز ساده نیست. برای انتخاب گوشی هوشمندی که به بهترین وجه با مشخصاتی که در ذهنتان دارید مطابقت داشته باشد، باید نکاتی را رعایت کنید.
در این مقاله سعی کردیم به نکاتی اشاره کنیم که هنگام خرید یک گوشی هوشمند بهتر است به آنها توجه کنید تا بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید.
صفحه نمایش
بسته به اینکه چگونه از گوشی هوشمندتان استفاده میکنید، اندازه و وضوح نمایشگر میتواند متفاوت باشد. شکی نیست که سازندگان گوشیهای هوشمند بر روی نمایشگر دستگاههای خود تمرکز زیادی دارند. یک نمایشگر با کیفیت، شفاف و روشن میتواند تجربه بصری فوقالعاده دلنشین و رضایتبخشی را در شرایط مختلف ارائه دهد.
اولین چیزی که میبینید نمایشگر است و به همین دلیل بزرگ و با کیفیت بودن آن اهمیت زیادی دارد. نمایشگر گوشیهای هوشمند جدید از ۶.۱ تا ۶.۷ اینچ متغیر است و وضوح آنها نیز میتواند از اچدی تا ۴K متغیر باشد. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که هر چه نمایشگر گوشی بزرگتر باشد، وزن و ابعاد گوشی بزرگتر است که میتواند برای برخی از کاربرها محدودکننده باشد.
عملکرد پردازشی
گوشیهای رده از چیپستهای قدرتمند (مانند اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و ۲) به همراه ۱۲ گیگابایت رم یا حتی بیشتر بهره میبرند. اما حتی اگر یک گیمر دوآتشه هستید، لزومی ندارد که برای لذت بردن از بازیها در بالاترین تنظیمات گرافیکی، هزینه زیادی برای خرید یک پرچمدار بپردازید.
اکثر گوشیهای میانرده مخصوصا قاتل پرچمدارها مشخصات سختافزاری خیلی خوبی را برای اجرای بازیها ارائه میدهند. به طور کلی، چیپستهای مدیاتک معمولا شارژدهی مناسبی دارند و گرمای کمی تولید میکنند. اگر گیمر هستید بهتر است به سراغ گوشیهایی با چیپست اسنپدراگون ۷۷۸ پلاس، اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲ یا بالاتر بروید که بهترین عملکرد پردازش گرافیکی را تجربه کنید.
چیپستهای اگزینوس از نظر تولید گرما وضعیت بهتری نسبت به چیپستهای اسنپدراگون دارند اما برای اجرای بازیهای سنگین نسبتا ضعیفتر هستند.
عملکرد دوربین
ویژگیهای دوربین در گوشیهای هوشمند جدید پیشرفت چشمگیری دارد. حسگرهای چند ده مگاپیکسلی، لنزهای واید، اولترا واید، تلهفتو و ماکرو به همراه فیلمبرداری ۴K و ۸K از جمله ویژگیهایی است که در بخش دوربین در دسترس کاربران قرار میگیرد.
در حال حاضر، سیستم دوربین سهتایی شامل یک دوربین معمولی، دوربین اولترا واید و دوربین تلهفتو در بسیاری از پرچمداران اندرویدی و آیفونهای پرو یا پرومکس اپل متداول است. حتی برخی از گوشیهای میانرده نیز اکنون به دو یا سه دوربین مجهز هستند.
اگر عکاسی و فیلمبرداری اهمیت زیادی برایتان دارد باید حداقل به سراغ یک میانرده در بازه قیمتی ۱۲ تا ۱۷ میلیون تومان بروید تا عملکرد مناسبی از سیستم دوربین را تجربه کنید. به طور کلی هر چه بیشتر هزینه کنید، قدرت پردازشی چیپست بالاتر میرود و کیفیت تصاویر و فیلمهای ثبت شده توسط سیستم دوربین نیز به طور محسوسی ارتقا مییابد.
ویژگیهایی مانند لرزشگیر اپتیکال، بزرگنمایی اپتیکال، حالت شب برای ثبت تصاویر در شرایط نوری بد و قابلیتهای نرمافزاری میتواند تجربه شما در استفاده از سیستم دوربین را بهبود بخشد. البته عملکرد سیستم دوربین فقط از روی اعداد و ارقام قابل تشخیص نیست و قبل از خرید حتما باید نمونه عکسها و فیلمهای ثبت شده توسط دوربینهای مختلف گوشی را بررسی کنید.
علاوه بر این، بررسیهای تخصصی گوشیهای پرچمدار که سطح بالایی از امکانات را در بخش دوربین ارائه میدهند، میتواند به شما در آشنایی با قابلیتهای مختلف کمک کند.
حافظه داخلی
اکثر گوشیهای هوشمند جدید، حتی گزینههای مقرونبهصرفه با حداقل ۳۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی عرضه میشود. حداکثر ۱۰ گیگابایت از این فضا توسط سیستم عامل و اپلیکیشنهای پیشفرض اشغال میشود. اگر خیلی اهل فیلمبرداری نیستید و با گوشی بازی نمیکنید، ۳۲ گیگابایت میتواند برایتان کافی باشد. اما در غیر این صورت باید حداقل به ۶۴ گیگابایت یا ۱۲۸ گیگابایت فکر کنید.
گوشیهای ردهبالا به ویژه آنهایی که توانایی فیلمبرداری ۴K دارند، ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت یا بیشتر را ارائه میدهند. برخی از گوشیهای میانرده از کارت حافظه microSD نیز پشتیبانی میکنند که امکان ارتقای حافظه تا ۵۱۲ گیگابایت را فراهم میکند. اما هیچکدام از گوشیهای پرچمدار اندرویدی یا آیفونهای اپل از این ویژگی پشتیبانی نمیکنند.
شارژدهی باتری
شارژدهی باتری یکی از مهمترین عواملی است که هنگام انتخاب یک گوشی هوشمند باید به آن توجه داشته باشید. شارژدهی باتری گوشی به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله میتوان به وضوح و نرخ نوسازی نمایشگر و چیپست اشاره کرد. هر چقدر رزولوشن نمایشگر و روشنایی آن بیشتر باشد و یا نرخ نوسازی بالاتری (مانند ۱۴۴ هرتز) را ارائه دهد، طبیعتا مصرف باتری نیز بالاتر است.
به همین دلیل، در گوشیهای هوشمند پرچمدار مانند آیفون ۱۴ پرو یا گلکسی اس ۲۳ اولترا از باتریهای بزرگی استفاده شده است تا تجربه کاربری لذتبخشی برای کاربر فراهم شود. به طور کلی باتریهایی با ظرفیت کمتر از ۳۲۰۰ میلیآمپرساعت شارژدهی مناسبی ندارند.
بسیاری از گوشیهای هوشمند میانرده از باتریهای بزرگ ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی بهره میبرند. این موضوع برای افرادی که با گوشی بازی میکنند یا چندین ساعت در روز از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند بسیار مهم است.
ویژگیهای اضافه
بسیاری از ویژگیهایی که در این بخش به آنها اشاره میکنیم این روزها بهصورت پیشفرض در گوشیهای هوشمند میانرده و پرچمدار ارائه میشود.
حسگر اثر انگشت یک ویژگی کاربردی است که تا حدودی امنیت گوشی هوشمندتان را افزایش میدهد. این حسگر معمولا بر روی دکمه پاور یا زیر نمایشگر تعبیه شده است، اما هنوز هم گوشیهای هوشمندی وجود دارد که حسگر اثر انگشت در قسمت پشتی قرار گرفته است.
علاوه بر این، برخی از گوشیهای هوشمند امکان آنلاک کردن صفحه با استفاده از چهره را فراهم میکنند که امکان دسترسی به گوشی بدون نیاز به لمس صفحه یا دکمه را میسر میکند.
مقاومت در برابر آب که معمولا با گواهی IP53 ،IP67 و IP68 مشخص میشود. اگر قصد دارید در محیطهای مرطوب یا درون استخر از گوشی خود استفاده کنید، گوشی شما باید حداقل از گواهی IP67 برخوردار باشد.
شارژ بیسیم یکی دیگر از قابلیتهای کاربردی است که در بسیاری از گوشیهای هوشمند میانرده و پرچمدار ارائه میشود. فناوری شارژ بیسیم به شما اجازه میدهد تا با استفاده از یک پد شارژ سازگار، باتری گوشی را بدون نیاز اتصال کابل شارژ کنید.