آموزش

سامانه همتا

سامانه همتا

چندسالی از زمان آغاز طرح رجیستری گوشی‌های موبایل در ایران می‌گذرد و حالا بسیاری از ما حداقل یک یا دو گوشی موبایل را رجیستر کرده‌ایم. براساس قانونی که حدودا ۵ سال پیش تصویب شد، کاربران فقط در صورتی امکان استفاده از قابلیت تماس و پیامک را دارند که گوشی موبایل را منحصرا با یک سیم‌کارت رجیستر یا ثبت کنند.

ثبت گوشی‌های موبایل از طریق سامانه‌ای به نام همتا انجام می‌شود و کاربران می‌توانند به روش‌های مختلفی مانند کد دستوری، وب‌سایت، اپلیکیشن و پیامک به این سامانه دسترسی داشته باشند و گوشی تازه خریداری‌شده خود را رجیستر کنند.

اگر از داخل یا خارج از کشور یک گوشی هوشمند یا تبلت خریده‌اید و قصد دارید در ایران از آن استفاده کنید، اگر از کسی یک گوشی کارکرده خریده‌اید و یا اگر قصد دارید مالکیت گوشی خود را به شخص دیگری انتقال دهید، مقصد شما مشخص یکی است: سامانه همتا.

در این مقاله قصد داریم با این سامانه کمی بیش‌تر آشنا شویم و ببینیم چه امکاناتی را ارائه می‌دهد. همچنین به نحوه استعلام اصالت گوشی، ثبت گوشی‌های مسافری و عادی اشاره می‌کنیم.

سامانه همتا چیست؟

نام همتا در واقع از سرواژه‌های «سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی» گرفته شده است. این سامانه مجری طرح رجیستری است و خدمات متنوعی را در دسترس کاربران قرار می‌دهد. از جمله خدمات سامانه همتا می‌توان به استعلام گوشی‌های هوشمند و تبلت، فعال‌سازی دستگاه‌ها و ثبت گوشی‌های خریداری شده از خارج کشور یا اصطلاحا گوشی‌های مسافری اشاره کرد.

طرح رجیستری به‌منظور جلوگیری از قاچاق گسترده گوشی‌های هوشمند به کشور اجرایی شد. پس از آغاز این طرح، تمام کاربران پس از خرید گوشی نو یا کارکرده موظف هستند مالکیت گوشی را با یک سیم‌کارت به ثبت برسانند. اگر گوشی را به‌صورت نو و از فروشگاه‌ معتبر موبایل خریداری می‌کنید، دستگاه شما از مبادی معتبر به کشور وارد شده‌اند و به همین دلیل دارای کد رجیستری هستند.

اگر گوشی را به‌صورت کارکرده از شخص دیگری خریداری کرده‌اید حتما باید کد فعال‌سازی را از فروشنده بگیرید تا امکان انتقال مالکیت را داشته باشید. اگر این کار را انجام ندهید، گوشی شما بعد از مدتی (از چند روز تا چند ماه) آنتن نخواهد داشت و بنابراین، امکان مکالمه، ارسال یا دریافت پیامک و یا استفاده از اینترنت موبایل را از دست می‌دهید.

به همین دلیل سامانه همتا به عنوان یک مرجع و مرکز واحد برای ارائه این خدمات به مصرف کنندگان ایرانی راه اندازی شد. خدمات اصلی این سامانه ثبت اطلاعات گوشی‌های موبایل است. کاربران با استفاده از روش‌های مختلفی می‌توانند از خدمات این سامانه استفاده کنند.

مراحل لازم برای رجیستر کردن گوشی در سامانه همتا

بعد از خرید یک گوشی هوشمند نو یا کارکرده باید مواردی را بررسی کنید تا از امکان رجیستر شدن گوشی خریداری‌شده مطمئن شوید.

استعلام اصالت گوشی

برای اینکه اصالت گوشی را استعلام کنید، باید به کد IMEI که معمولا در پشت جعبه گوشی درج شده است توجه کنید. این کد باید دقیقا با کد IMEI که در سیستم عامل گوشی نمایش داده می‌شود یکسان باشد. برای دریافت سریع و راحت‌تر این کد می‌توانید کد دستوری *#۰۶# را شماره‌گیری کنید.

اگر IMEI درج شده بر روی جعبه و IMEI نمایش داده شده در گوشی تفاوت داشتند، به هیچ عنوان نباید آن دستگاه را خریداری کنید.

فعال‌سازی گوشی با سامانه همتا

پس از مرحله اول، باید از طریق اپلیکیشن همتا، وب‌سایت همتا و یا شماره‌گیری کد دستوری #۷۷۷۷* به این سامانه دسترسی پیدا کنید. مراحل رجیستری گوشی در تمام روش‌ها یکسان است و باید چند مرحله را انجام دهید.

سامانه همتا

  • ابتدا سیم‌کارتی که قصد دارید گوشی را با شماره آن ثبت کنید، درون گوشی قرار دهید.
  • کد دستوری #۷۷۷۷* را شماره‌گیری کنید تا پنجره خدمات سامانه همتا ظاهر شود.
  • در صورتی که گوشی را به‌صورت نو و از فروشگاه خریده‌اید گزینه شماره ۲ را انتخاب کنید.
  • در این مرحله کد ۱۵ رقمی IMEI را بدون هیچ کاراکتر اضافی (نقطه، اسلش، خط تیره و …) در کادر مربوطه وارد کنید.
  • پس از ارسال، در این مرحله باید شماره سیم‌کارتی که درون گوشی قرار داده‌اید را وارد کنید.
  • در نهایت، در مرحله بعدی کد فعال‌سازی که بر روی جعبه یا کارت گارانتی گوشی درج شده است را وارد کنید.
  • با انجام این مراحل، اطلاعات شما به سامانه همتا ارسال شده و حالا باید منتظر بمانید تا پیامک تایید را دریافت کنید. معمولا این فرآیند بین چند ثانیه تا چند دقیقه طول می‌کشد. پس از دریافت پیامک تایید، دستگاه شما با همان شماره‌ای که مشخص کردید ثبت شده است و بدون هیچ مشکلی می‌توانید از تمامی امکاناتی که اپراتور سیم‌کارت شما ارائه می‌دهد استفاده کنید.

فعال‌سازی گوشی با اپلیکیشن سامانه همتا

سامانه همتا

این روش برای افرادی که به اینترنت دسترسی دارند راحت‌تر است. برای این کار اپلیکیشن را بازار یا اپ استور ایرانی دانلود و نصب می‌کنید.

برای فعال‌سازی کافیست در صفحه اصلی بر روی گزینه «فعال‌سازی تلفن همراه» لمس کنید. در صفحه‌ جدید می‌توانید کد IMEI را به‌صورت دستی یا از طریق اسکن بارکد جعبه گوشی وارد کنید.

شماره سیم‌کارت اول و دوم (در صورت دو سیم‌کارت بودن گوشی) را به همراه کد فعال‌سازی و شناسه (کد IMEI) را وارد کنید. در نهایت کافیست بر روی دکمه «ارسال» لمس کنید تا اطلاعات برای سامانه همتا ارسال شود.

فعال‌سازی از طریق وب‌سایت سامانه همتا

سامانه همتا

برای این منظور به وب‌سایت همتا مراجعه کنید و در صورتی که تمایل دارید به امکانات بیش‌تری دسترسی داشته باشید، در این سامانه ثبت‌نام کنید. پس از آن تمامی مراحل رجیستری گوشی مشابه دو روش قبلی است و تفاوتی ندارد.

انتقال مالکیت با سامانه همتا

همان‌طور که اشاره کردیم، یکی از خدمات سامانه همتا، انتقال مالکیت گوشی‌های کارکرده به خریدار جدید است. اما انتقال مالکیت همیشه برای گوشی‌های کارکرده نیست؛ گاهی اوقات قصد دارید سیم‌کارتتان را عوض کنید. در این شرایط باید گوشی را با سیم‌کارت جدید رجیستر کنید تا در استفاده از سیم‌کارت جدید با مشکل مواجه نشوید.

این کار نیز از هر سه روش کد دستوری، اپلیکیشن و وب‌سایت همتا قابل انجام است. به این منظور کافیست از بین گزینه‌ها، گزینه «انتقال مالکیت» را انتخاب کنید. پس از انتخاب این گزینه، باید شماره سیم‌کارتی که گوشی در حال حاضر با آن رجیستر شده است را وارد کنید.

سپس باید کد IMEI گوشی را وارد کنید یا از بین کدهایی که قبلا وارد کرده‌اید، گزینه موردنظر را انتخاب کنید.

در مرحله بعدی باید اطلاعات وارد شده را تایید کنید و با ارسال این اطلاعات، یک کد فعال‌سازی دریافت می‌کنید. فرقی نمی‌کند که سیم‌کارت جدید متعلق به خودتان است یا خریدار جدید؛ با استفاده از این کد فعال‌سازی، فرآیند رجیستری مطابق با مراحلی که بالاتر به آن اشاره کردیم انجام می‌شود.

مصطفی طبری

مطالعه در مورد تازه‌های فناوری و گجت‌هایی که عجیب اما کاربردی هستن من رو به وجد میاره. موسیقی بی‌کلام و الکترونیک رو تقریبا روزی 6-7 ساعت گوش میدم و به همراه تماشای فیلم و سریال دو تا از تفریحات اصلی من رو تشکیل میدن.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. من گوشی خریدم و مدتی در سامانه همتا ثبت نام نکردم؛ الان آنتن پریده و دو روزی هست که انتن نمیاد؛ برای ثبت نام در این سامانه هم باید انتن داشته باشم؛ الان باید چیکار کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا