در هنگام خرید گوشی موبایل ممکن است این سوال پیش آید که بعد از خرید گوشی موبایل جدید، گلس هم باید خرید، یا چه نوع گلسی بهتر است و کارایی بیشتری دارد. شاید شنیده باشید شرکتهای سازنده گوشیهای جدید و گرانقیمت، هزینه گزافی را بابت طراحی صفحهنمایش گوشیهای خود کرده تا بهترین محافظت از آنها به عمل آید و کاربر از خرید لوازم کمکی همچون گلسها بینیاز شود.
به عبارتی گوشیهای مدرن از صفحهنمایش کورنینگ گوریلا گلس (Corning Gorilla Glass) استفاده میکنند. گوریلا گلس مقاومت بسیار زیادی داشته و جلو ضربه و خط و خش را تا حد زیادی میگیرد. اما اتفاق یک بار است و تضمینی برای اینکه گوشی از دستتان نیفتد یا به یک جسم نوکتیز برخورد نکند، وجود ندارد. همچنین گوریلا گلس کاملا ضدخش نیست و در گذر زمان خط و خشهایی روی صفحه ظاهر میشوند که در هنگام فروش گوشی موبایل خود یک نقصان به حساب آمده و از قیمت گوشی موبایل میکاهد.
از طرفی دیگر صفحات معمولی گوشی موبایل، به دلیل عدم تجهیز به محافظ صفحه، حتما به یک گلس نیاز دارند تا جلو خط و خش و آسیبهای احتمالی گرفته شود. به طور کلی برای اینکه نگرانیتان را بابت صفحهنمایش گوشی برطرف کنید نصب گلس بهترین و راحتترین کار است. همچنین قیمت گلس موبایل در مقایسه با قیمت تعمیر و تعویض صفحه نمایش به مراتب کمتر است و با یک هزینهی ناچیز از مشکلات زیادی پیشگیری میکنید.
حال که به ضروریت خرید گلس موبایل برای هر نوع گوشی موبایلی پی بردید، در این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی انواع گلس موبایل، زمان تعویض آن و دیگر نکات لازم بپردازیم.
گلس یا محافظ صفحه گوشی موبایل
گلس نوعی محافظ شفاف است که روی صفحهنمایش گوشی موبایل چسبیده و جلوی آسیبهای احتمالی به صفحهنمایش را میگیرد. صفحه گوشی بسیار حساس بوده و قیمت زیادی هم دارد. بنابراین اگر اتفاقی گوشی از دستمان بیفتد و یا ضربهای به آن وارد شود، باعث صدمه دیدن و هزینههای بعد از آن خواهد شد. همچنین با استفاده طولانی مدت و ساییده شدن صفحه گوشی به دیواره کیف یا جیب لباس، خط و خشهای زیادی روی آن میافتد.
از طرفی سنسورهای لمسی یا تاچ گوشی موبایل هم روی صفحه نمایش قرار داشته و با کوچکترین فشار یا ضربهای ممکن است از کار بیفتند و باعث لگ و تاخیر در کارکرد گوشی خواهند شد. گلسها برای همین کار ساخته شدهاند و به عنوان یک پوشش جلو ضربات، خط و خراش و فشار را میگیرند. با خرید گلس مناسب میتوان از وضوح و مقاومت بالا صفحهنمایش مطمئن بود.
انواع گلس گوشی موبایل از نظر جنس
گلسهای گوشی موبایل به طور کلی از جنس شیشه، پلاستیک فشرده، سرامیکی و نانو هستند که بعضا هر کدام انواع متفاوتی دارند. گلسهای شیشهای در هنگام برخورد ضربه مقاومت بهتری داشته و خودشان خرد میشوند اما این ضربه را به صفحه گوشی انتقال نمیدهند.
گلسهای پلاستیکی دارای انعطافپذیری بالا ولی مقاومت پایین در برابر ضربات هستند. به این معنی که خود گلس در هنگام ضربه منعطف است اما ممکن است آسیب اصلی به صفحه گوشی وارد شود. این نوع گلسها معمولا قیمت کمتری نسبت به گلسهای شیشهای دارند.
گلسهای پلاستیکی به دلیل قیمت پایین و انعطافپذیری بالا، در بازار طرفداران زیادی دارد. گلسهای پلاستیکی به ۲ نوع اصلی TPU و PET دسته بندی میشوند که در ادامه هر کدام از آنها را معرفی خواهیم کرد.
محافظهای سرامیکی حالتی بین گلسهای PET و TPU دارند. این گلسها نه ژلاتینی هستند و نه شیشهای. در هنگام برخورد ضربات دچار شکستگی نمیشود، اما با خم کردن بیش از حد ممکن است بشکند.
گلسهای نانو در بازارهای جهانی رتبه خوبی از نظر کارایی دارند. در بازار دو نوع گلس نانو وجود دارد، جامد و مایع. گلس جامد شبیه به گلس شیشهای معمولی است و شفافیت و مقاوت بهتری نسبت به آن دارد. مدل مایع اما شناخته شدهتر است. این گلس از طریق مایعی که از سیلیکون دی اکسید (پایه شیشه) و ترکیبش با چند حلال دیگر ساخته شده میشود. در ادامه به توضیح تمامی این گلسها خواهیم پرداخت.
گلس نانو مایع بعد از ریختن روی صفحه گوشی توسط یک دستگاه مخصوص که نور فرابنفش میتاباند، سخت شده و صفحهنمایش گوشی را دربرمیگیرد. در صورت استفاده از مواد مرغوب، مقاومت این گلس از سایر گزینهها بالاتر بوده و تحمل بیشتری در برابر ضربات شدید وارد شده به گوشی موبایل گرانقیمت شما را دارند. اما خب گلس گوشی نانو قیمت بیشتری هم دارد.
انواع گلس گوشی موبایل از نظر ظاهر
گلسهای موبایل بر اساس شکل طاهریشان یا ساده و بدون حاشیه هستند، یا اصطلاحا فول کاور بوده و کل صفحهنمایش را دربرمیگیرند، یا سه بعدی بوده و داری لبههای منحنی هستند که دورتادور گوشی مینشیند، یا اصطلاحا پرایوسی هستند که دید را از کنارهها محدود میکنند و یا ظاهری مات دارند که برای گیمرها مناسب بوده و ضد لک و ضد عرق هستند.
تمامی گلسهایی که برای گوشیهای موبایل هوشمند که نام بردیم هم میتواند شیشهای باشند هم از جنس پلاستیک، به جز گلس مات که معمولا پلاستیکی هستند و یک مقدار جلوی روشنایی صفحه را گرفته ولی خط و خش و اثر انگشت کمتر روی آنها میماند. گلسهای پرایوسی نیز نور صفحهنمایش را کاهش میدهند.
گلس گوشی موبایل PET
گلس پت یا PET سادهترین گلسهای بازار هستند. این نوع از گلس از جنس پلاستیک به کار رفته در بطریها نوشیدنی و غیر قابل انعطاف هستند که در برابر ضربات وارده محافظت بسیار کمی دارند ولی در برابر خط و خش مقاومت خوبی از خود نشان میدهند.
گلسهای پت از ارزانترین گلسهای موجود در بازار بوده و پیشنهاد میشود از ان استفاده نکنید. زیرا نه تنها در برابر ضربات بسیار ضعیف عمل میکنند بلکه وضوح تصویر را نیز کاهش میدهند.
گلس صفحهنمایش TPU
نوع دیگری از محافظ صفحه که گفتیم از جنس پلاستیک هستند گلسهای TPU هستند که حالتی ژلهای دارند. این نوع گلسها انعطافپذیری بالایی دارد و در برابر خط و خش از گلسهای PET بهتر عمل میکنند. همچنین حالت ژلهای آنها در هنگام ضربات تا حد نسبتا خوبی از نمایشگر محافظت میکند.
قیمت گلس تی پی یو کمی از گلسهای PET بالاتر است ولی به دلیل محافظت بیشتری که از صفحهنمایش به عمل میآورد، ارزش خرید بیستری هم دارد. گلسهای TPU معمولا در بازار ایران به دلیل عدم استفاده کاربران به راحتی پیدا نمیشود.
ویژگیهای یک گلس و محافظ صفحه خوب
طبق مواردی که در قسمتهای قبل گفتیم، این مورد شاید کمی سلیقهای باشد. اما سه ویژگی اصلی یک گلس خوب طبق تجربه کاربران با استفاده طولانی مدت، شامل موارد زیر است.
• یک گلس گوشی مناسب باید در برابر ضربه و خط و خش مقاومت خوبی داشته باشد.
• گلس گوشی موبایل بهتر است از کیفیت صفحهنمایش نکاهد. (برای مثال نور و یا جزییات صفحه)
• گلس موبایل باکیفیت، نباید قدرت تاچ و عملکرد لمسی گوشی را کاهش دهد.
بهترین زمان تعویض محافظ صفحه یا همان گلس گوشی
شاید به این فکر کنید که بعد از گذشت چه مدتی باید گلس گوشی را عوض کرد. طبق تجربه خریداران گوشی تنها زمانی لازم است محافظ صفحه آن را تعویض کنید که آسیب دیده باشد و این آسیب باعث کاهش عملکرد صفحه نمایش و کاهش کیفیت تصویر شود.
آسیبهایی که باید به آن توجه شود عبارتند از: ترک خوردن و یا شکستن گلس که ممکن است باعث اختلال در عملکرد لمسی شود، خراشیده شدن و ایجاد خط و خش روی گلس که می تواند کیفیت تصویر را دستخوش تغییر کند و از بین رفتن چسب پشتی گلس که منجر به کاهش عملکرد لمسی و حتی آسیب به خود نمایشگر گوشی موبایل خواهد شد.
سلام. به نظر من بهترین گلس، گلس شیشه ای هستش.
مقاله مفیدی بود
ممنون از سایت خوبتون
سلام
معرفی خوبی بود. بعضی از این محصولات رو ندیده بودم، ممنون که باعث شدید با این محصولات آشنا بشیم.
من هم می خوام چند تا محصول خوب دیگه معرفی کنم:
محافظ گوش