حتما برایتان پیش آمده که در گوگل به دنبال تصویری بگردید اما بعد چندین دقیقه جستجو به هیچ نتیجهای نرسیده باشید. این موضوع به خصوص اگر در حوزه تولید محتوا فعالیت داشته باشید به طور مکرر اتفاق میافتد. اما تقریبا از دو سال پیش که ابزارهای هوش مصنوعی مولد به صورت عمومی در دسترس قرار گرفتهاند و به ویژه یکسال اخیر که عملکرد این ابزارها به طور چشمگیری بهبود یافته است، بسیاری از کاربران ترجیح میدهند تصاویر موردنظرشان را خودشان بسازند.
اکثر این ابزارها روند استفاده بسیار آسانی دارند و صرفا باید با تایپ کردن منظور خود به صورت یک پرامپت (Prompt) یا دستور، به هوش مصنوعی مولد (Generative AI) کمک کنید تا همان تصویری که میخواهید را بسازد.
DALL-E 2 شرکت OpenAI به عنوان اولین هوش مصنوعی مولد تصویر جریان اصلی به دلیل قابلیتهای پیشرفتهای که داشت سر و صدای زیادی به پا کرد. اما از زمان دال ای ۲ تا به این لحظه اتفاقات زیادی افتاده است و شرکتهای مختلف مدلها و پلتفرمهای خودشان را به بازار معرفی کردهاند. در واقع حتی OpenAI نیز DALL-E 3 را معرفی کرده است که پیشرفت قابل توجهی را نسبت به نسل دوم نشان میدهد.
اگر شما هم برای برندسازی، ایجاد محتوای یکتا برای شبکههای اجتماعی، ویژن بورد، دعوت نامهها، آگهیها، کارتهای تبریک و سایر موارد به تصاویر خاصی نیاز دارید که معمولا با جستجو در گوگل یا سرویسهای اشتراکگذاری عکس یا اصلا پیدا نمیشوند یا برای دانلود باید هزینه پرداخت کنید، این مقاله برای شماست. با مطالعه کامل این مقاله میتوانید با چند مورد از بهترین سایتهای ساخت عکس مبتنی بر هوش مصنوعی آشنا شوید.
Image Creator
این سرویس قبلا با عنوان Bing Image Creator در دسترس بود و حالا به Image Creator تغییرنام یافته است. این سرویس از پیشرفتهترین مدل تولید تصویر شرکت OpenAI یعنی DALL-E 3 قدرت گرفته است و تصاویر بسیار دقیقتر و با کیفیتتری را نسبت به نسل دوم ارائه میدهد. استفاده از این سایت تبدیل متن به عکس رایگان است و برای دسترسی به آن فقط کافیست به وبسایت Image Creator بروید و با حساب مایکروسافت خود وارد شوید.
همچنین شما میتوانید مستقیما از طریق چتبات هوش مصنوعی مایکروسافت یعنی Copilot (که قبلا با نام Bing Chat شناخته میشد) به این سرویس دسترسی پیدا کنید.
ImageFX
سرویس ImageFX توسط گوگل و تقریبا یکسال پس از DALL-E 2 معرفی شد و به طور کلی خیلی دیرتر از رقبای خود به این فضا وارد شده است. اما عملکرد این هوش مصنوعی مولد آنقدر خوب است که ارزش این تاخیر را داشته باشد. خروجیهای تصویر ImageFX بسیار با کیفیت و واقعی هستند و حتی برای اجسامی مانند دست که رندر آنها برای مدلهای AI دشوار است نیز نتایج دقیقی را دریافت میکنیم.
برای استفاده از این سرویس کافیست به این آدرس بروید و با استفاده از اکانت گوگل خود لاگین کنید. یکی از ویژگیهای مهم و جذاب ImageFX این است که پرامپت کاربر را به بخشهای مختلف تقسیم کرده و هر بخش را میتوان به راحتی و با استفاده از کلمات پیشنهادی و منوها تغییر داد.
ImageFX همچنین پیشنهادهایی را برای سبک یا استایل تصویری ارائه میدهد تا راحتتر و سریعتر به نتایج موردنظرتان دست پیدا کنید.
DreamStudio
دریم استودیو مبتنی بر مدل هوش مصنوعی پایدار و عالی Stable Diffusion ساخته شرکت Stability AI است. اگرچه سرویس متن به عکس استیبل دیفیوژن به صورت کاملا رایگان در دسترس قرار دارد اما استفاده از آن نیازمند مقداری دانش فنی است. اما DreamStudio امکان دسترسی راحتتر و کسب نتایج دلخواه در مدت زمان کمتر را میسر کرده است.
یکی از ویژگیهای برجسته این پلتفرم این است که ورودیهای مختلفی را برای شخصیسازی ارائه میدهد. برای مثال، شما میتوانید از پرامپت منفی یا Negative Prompt بهره ببرید و دقیقا چیزهایی که نمیخواهید در خروجی وجود داشته باشد را مشخص کنید. همچنین امکان تغییر آسان نسبت تصویر وجود دارد که یک مزیت بزرگ است زیرا اکثر تولیدکنندههای تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی به طور خودکار نسبت تصویر ۱:۱ را ارائه میدهند.
Craiyon
اگرچه این سرویس در ابتدا با نام DALL-E mini معرفی شد اما هیچ ارتباطی به DALL-E ندارد. Craiyon در واقع یک جایگزین رایگان و منبع باز است که تقریبا تمام کارهایی که DALL-E 2 انجام میدهد را با دقت نسبتا کمتری انجام میدهد.
برخلاف دال ای ۲، خروجیهای Craiyon کیفیت پایینتری دارند و رندر شدن نتایج زمان بیشتری میبرد. اما از آنجایی که میتوانید به تعداد نامحدود درخواست ارسال کنید، آنقدر پرامپتها را تغییر میدهید تا به نتیجه دلخواهتان دست پیدا کنید. استفاده از این سایت بسیار ساده است و برای افرادی که میخواهند برای اولین بار با تولیدکنندههای تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی کار کنند یک انتخاب عالی است.
Midjourney
پلتفرم میدجرنی در بین سایتهای ساخت تصویر با هوش مصنوعی جایگاه ویژهای دارد. در واقع در برخی از مواقع هیچ پلتفرمی نمیتواند نتایجی مشابه با Midjourney را ارائه دهد. خروجی تصویر این پلتفرم گاهی آنقدر شفاف و دقیق است که به سختی میتوان باور کرد توسط یک مدل هوش مصنوعی تولید شده باشد.
میدجرنی به حدی عملکرد پایدار و خوبی را ارائه میدهد که برخی از آثار هنری تولید شده با آن موفق به کسب جایزه شدهاند. اما بزرگترین نکته منفی در مورد این پلتفرم کاربرپسند نبودن آن است که باعث میشود بسیاری از کاربران در اولین استفاده سردرگم شوند. مشکل دیگر این است که ممکن است نتوانید به صورت رایگان به آن دسترسی داشته باشید. گاهی اوقات به دلیل حجم بالای درخواستها امکان ارسال پرامپت به صورت رایگان وجود ندارد.
به طور کلی، اگر میخواهید تجربه خوبی در استفاده از میدجرنی داشته باشید باید اشتراک آن را خریداری کنید.
به هر حال هوش مصنوعی به راه خود در مسیر تکامل ادامه میدهد و به لطف پیادهسازی مدلهای هوش مصنوعی در اپلیکیشنهای موبایل انتظار میرود در آیندهای نزدیک ابزارهای ادیت عکس و ویدیو در گوشیهای موبایل نیز از قابلیتهای بسیار خوبی برای تولید تصاویر نزدیک به واقعیت برخوردار باشند.
در واقع شرکت سامسونگ در حال حاضر با معرفی هوش مصنوعی Galaxy AI ابزارهای خوبی را برای افزایش بهرهوری ارائه داده است. بنابراین اگر قصد خرید گوشی سامسونگ را داشته باشید احتمالا در آینده نزدیک خبرهای بیشتری را در خصوص به کارگیری هوش مصنوعی در محصولات این شرکت خواهید شنید.
🥹😍