نقد و بررسی

مقایسه پرچم داران بازار

مقایسه پرچم داران بازار

گوشی‌های موبایل جدید شرکت‌های اپل، سامسونگ و شیائومی طرف‌داران بی‌شماری در سراسر دنیا دارند. خرید گوشی موبایل اگر با دقت انجام شود، بسیار لذت‌بخش خواهد بود. گوشی‌های آیفون، سامسونگ، شیائومی و هواوی بخش زیادی از بازار را به دست گرفته‌اند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. در ادامه به بررسی و مقایسه پرچم داران بازار می‌پردازیم.

 

گوشی آیفون ۱۴ پرو مکس

مقایسه پرچم داران بازار

جدیدترین و هیجان انگیزترین گوشی اپل، گوشی جدید آیفون ۱۴ پرو مکس است که طراحی آن با حذف ناچ Face  ID اپل و جایگزینی آن با یک بخش هوشنمد به نام «جزیره پویا» همراه است. سیستم عامل iOS 16 به طور کامل با ناچ جدید داینامیک اپل هماهنگ است و اطلاعات مورد نیاز کاربر مانند Apple Music، اعلان‌ها و موارد دیگر را به نمایش می‌گذارد. همین موضوع محرک اصلی برای بسیاری از کاربران آیفون و خرید گوشی جدید اپل خواهد بود.

اپل همچنان مانند گذشته چهار مدل گوشی را در سری آیفون ۱۴ در نظر گرفته است با این تفاوت که جای مدل مینی را مدل پلاس گرفته که در ابعاد و اندازه مدل پرومکس است. یکی دیگر از اتفاقات جذابی جدیدترین گوشی آیفون رقم زده اینست که تمام گوشی‌های آیفون سری ۱۴، به حالت ماهواره‌ای اضطراری مجهز شده‌اند.

قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن بالاخره به گوشی‌های آیفون هم رسید که رفرش ریت متغیر را نیز ارائه می‌دهد. صفحه نمایش رتینا امولد iPhone 14 Pro Max با قابلیت پروموشن وارد حالت کم مصرف شده و به طور مداوم زمان، تاریخ، اعلان‌ها، عمر باتری و سایر اطلاعات مهم را به نمایش می‌گذارد.

گوشی آیفون ۱۴ پرو مکس از نظر ویژگی‌های عملکردی نیز بسیار خارق‌العاده‌ است. این گوشی جدید اپل از تراشه A16 Bionic بهره برده که در انجام کارهای گرافیکی و بازی ساعت‌ها بدون لگ و کندی کاربر را همراهی می‌کند.

در قاب پشتی آیفون ۱۴ پرو مکس، دوربین اصلی از ۱۲ مگاپیکسل به ۴۸ مگاپیکسل بهبود یافته که در قسمت زوم و جذب نور بسیار بهتر عمل می‌کند. دوربین سلفی نیز از قابلیت اولترا واید بهره مند شده که اتفاق جالبی در عکاسی سلفی است. قیمت پایه گوشی آیفون ۱۴ پرومکس از ۱۰۹۹ دلار شروع می‌شود.

 

گوشی موبایل سامسونگ S23 Ultra

مقایسه پرچم داران بازار

سری جدید گلکسی اس ۲۳ به تازگی در اوایل سال ۲۰۲۲ توسط شرکت سامسونگ معرفی شد. طراحی گلکسی S23 Ultra کاملاً با نسل قبلی خود متفاوت است. ظاهر اس ۲۳ اولترا به شکل مستطیلی است و شباهت بسیاری با گوشی‌های سری گلکسی نوت دارد. با خرید گوشی سامسونگ جدید اس ۲۳ اولترا یک قلم استایلوس نیز به همراه آن دریافت می‌کنید.

پنل دوربین S23 Ultra کاملا هم‌سطح با گوشی طراحی شده است. این طراحی پنل دوربین، سادگی و در عین حال ظاهر لوکسی را به گوشی سامسونگ اس ۲۳ اولترا بخشیده است. ابعاد این گوشی ۱۶۳.۳ در ۷۷.۹ میلی‌متر است. ضخامت نسخه اولترا به خاطر حضور قلم در داخل بدنه به ۸.۹ میلی‌متر می‌رسد.

نمایشگر گوشی اس ۲۳ اولترا یک سر و گردن بالاتر از پنل نسخه قبلی است و امکانات بسیار متنوعی ارائه می‌دهد. این گوشی سامسونگ به یک نمایشگر بزرگ‌تر ۶.۸ اینچی با رزولوشن بسیار بالای ۲K مجهز است. همچنین حداکثر روشنایی این نمایشگر ۱۷۵۰ نیت است که یعنی اس ۲۳ اولترا روشن‌ترین نمایشگر را در بین تمام گوشی‌های موجود در بازار در اختیار دارد.

سامسونگ در بخش نرم‌افزاری گوشی اولترا S23، از اندروید ۱۳ با رابط کاربری سفارشی One UI 5.1 بهره برده است که امکانات مشابهی را ارائه می‌کند. نسخه گلوبال نسخه اولترا اس ۲۳، از چیپست اگزینوس ۲۳۰۰ با پردازشگر گرافیکی  Xclipse 92و معماری  AMD RDNA 2بهره گرفته‌اند. این گوشی جدید سامسونگ به ۸ یا ۱۲ گیگ رم مجهز است و در نسخه‌های متنوع ۱۲۸، ۲۵۶، ۵۱۲ گیگ و ۱ ترابایتی عرضه شده است.

سامسونگ گلکسی اس ۲۳ اولترا قدرتمندترین گوشی تاریخ سامسونگ از نظر دوربین است. این گوشی به دوربین چهارگانه پشتی با سنسور اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی، دو سنسور دوربین تله فوتو ۱۰ مگاپیکسلی و یک سنسور دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی مجهز است. دوربین تله فوتو پریسکوپی به زوم اپتیکال ۱۰ برابری و دوربین تله فوتو معمولی به زوم اپتیکال ۳ برابری مجهز شده است. در قاب جلویی و بخش دوربین سلفی اس ۲۳ اولترا نیز یک دوربین سلفی ۴۰ مگاپیکسلی تعبیه شده است.

ظرفیت باتری اس ۲۳ اولترا ۵،۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی است. این گوشی از حداکثر توان شارژ ۴۵ واتی پشتیبانی می‌کنند. باتری گوشی سامسونگ S23 Ultra پس از ۳۰ دقیقه با شارژر ۲۵ واتی به ۶۱ درصد شارژ و با شارژر ۴۵ واتی به ۶۰ درصد می‌رسد. بر اساس این بررسی، ادعای نرخ شارژ ۴۵ واتی شرکت سامسونگ کاملاً گمراه کننده است و تفاوت چندانی در سرعت و زمان شارژدهی با شارژر ۲۵ واتی ایجاد نمی‌کند.

 

گوشی موبایل شیائومی ۱۲ Pro

مقایسه پرچم داران بازار

گوشی شیائومی ۱۲ پرو پرچم‌دار شیائومی است که در اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی، رونمایی و عرضه شد. این گوشی موبایل در کنار طراحی بسیار جذاب، از ویژگی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بی‌نظیری هم برخودار است.

نمایشگر گوشی Xiaomi 12 Pro، از نوع پنل LTPO AMOLED با رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ پیکسل و قابلیت نمایش ۱ میلیارد رنگ است. قابلیت دالبی ویژن، پشتیبانی از +HDR10 و نرخ نوسازی تصویر ۱۲۰ هرتز و حداکثر روشنایی ۱۵۰۰ نیت صفحه‌نمایش، یکی از هیجان‌انگیزترین مزیت‌های این گوشی قدرتمند شیائومی است.

خرید گوشی موبایل شیائومی ۱۲ پرو انتخاب بسیار مناسبی برای کسانی است که با کمبود بودجه مواجه‌اند؛ چرا که علاوه بر برخوداری از جدیدترین ویژگی‌ها، از تراشه ساخت کوالکام، یعنی اسنپ‌دراگون ۸ نسل ۱، بهره برده است. این پردازنده با معماری ۴ نانومتری در کنار پردازنده گرافیکی این گوشی، بهترین عملکرد پردازشی را به نمایش می‌گذارد.

پنل دوربین گوشی ۱۲ Pro در نوع خود بی‌سابقه است. پنل سه‌گانه دوربین با وضوح تماما ۵۰ مگاپیکسلی اتفاق نادری را در این گوشی گران‌قیمت شیائومی رقم زده است. لنز هر سه دوربین اصلی، اولترا و تله‌فوتو ۵۰ مگاپیکسل است که در کنار پردازنده جدید ۸ نسل ۱، بهترین کیفیت را می‌آفریند. یکی دیگر از نقاط قوت گوشی ۱۲ پرو، قابلیت شارژ سریع ۱۲۰ وات در بخش باتری است.

 

دوربین گوشی P50 Pocket

مقایسه پرچم داران بازار

طراحی گوشی P50 Pocket هواوی بسیار خاص بوده و حقیقتا چشم‌نواز است. این گوشی حالت تاشو دارد و در دو رنگ نقره‌ای و بژ طراحی شده که هر دو خط و خطوط برجسته زیبایی دارند و یک گوشی جمع و جور برای مناسبت‌های خاص را به وجود آورده‌اند. قاب پشتی گوشی دارای یک نمایشگر کوچک در کنار پنل دوربین است که جذابیت زیادی را برای کاربران به وجود آورده است.

نمایشگر گوشی P50 Pocket از نوع OLED با رزولوشن ۱۱۸۸ در ۲۷۹۰ پیکسل است که از قابلیت یک میلیارد رنگ و نرخ نوسازی آن به ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کند. در بخش پردازنده هم از تراشه Snapdragon 888 4G  بهره گرفته شده که عملکرد خیلی خوبی دارد.

می‌رسیم به بخش دوربین که شاید بهترین ویژگی گوشی هواوی نباشد؛ دوربین گوشی P50 Pocket کمی با چالش مواجه است، اولین ایرادی که می‌توان به دوربین گرفت، وجود لگ و تاخیر در اپ دوربین است که هنگام عکاسی تجربه ناخوشایندی را برای کاربر رقم می‌زند. هواوی پی ۵۰ پاکت دارای ۳ لنز ۴۰، ۳۲ و ۱۳ مگاپیکسلی دوربین اصلی، اولتراواید و تله‌فوتو است. عکس‌ها در شرایط نوری مناسب، کیفیت خوبی از خود نشان می‌دهند و داینامیک رنج مناسبی دارند.

نازنین قیاسی

من نازنین قیاسی هستم، فارغ التحصیل ارشد بیوتکنولوژی از دانشگاه تهران که از نوجوانی به کتاب‌خوانی و نوشتن داستان‌های کوتاه علاقه داشتم. احتمالا راحت‌ترین کار در این دنیا برایم نوشتن است به همین دلیل سال‌های زیادی است که در زمینه ترجمه متون انگلیسی و تولید محتوای سئو فعالیت دارم. از دیگر علاقه‌مندی‌هایم تماشای فیلم و انیمه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا