آموزش

تشخیص باتری اصلی آیفون

تشخیص باتری اصلی آیفون

گوشی‌های آیفون به دلیل بهره بردن از تراشه‌های قدرتمند اپل می‌توانند بدون آنکه بخواهید به خرید گوشی جدید آیفون فکر کنید، سالیان سال همراه شما باشند. اما از آنجایی که ظرفیت باتری گوشی های اپل با گذر زمان کاهش می‌یابد، تعویض باتری امری طبیعی برای کاربران قدیمی گوشی آیفون است. از همین رو لازم است با راه‌های تشخیص باتری اصلی آیفون آشنایی کامل داشته باشید تا بتوانید از دست به گریبان شدن با یک باتری فیک و وقوع مشکلات بیشتر جلوگیری کنید.

مراجعه به نمایندگی‌های معتبر

راهی ساده‌ برای اطمینان از اصالت باتری آیفون این است که به تعمیرگاه‌های معتبر محصولات اپل مراجعه کنید. ممکن است بخواهید خودتان باتری گوشی آیفون را تعویض کنید یا آن را به یکی از دوستان مغازه‌دارتان بسپارید؛ اما این کار توصیه نمی‌شود زیرا تعویض باتری نیاز به مهارت و تجربه خاصی دارد. همچنین گوشی‌های آیفون از مواد نگه‌دارنده خاصی مانند چسب‌ها و سایر مواد مخصوص برای اتصال باتری استفاده می‌کنند که جزء ترفندهای کمپانی محسوب می‌شوند. اگر خودتان به این کار بپردازید، ممکن است عملکرد ضد آب گوشی آیفون ۱۳ یا آیفون ۱۴ شما از بین برود.

مراجعه به تنظیمات گوشی

تشخیص باتری اصلی آیفون

با توجه به توضیحات منتشر شده در وب‌سایت رسمی اپل، باتری‌های اصلی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که نرم‌افزار دستگاه نیز قادر به شناسایی آن‌ها است. از طریق سیستم‌عامل iOS، آیفون قادر به اعلام جزئیات درصد شارژ و وضعیت سلامت باتری می‌باشد. باتری‌های غیراصلی یا باتری‌هایی که به صورت صحیح تعویض نشده‌اند، نمی‌توانند اطلاعات دقیق وضعیت سلامت را به iOS ارائه دهند.

اپل از نسخه‌های iOS 15.2 به بالا در تلفن‌های همراه آیفون XR و آیفون XS و نسل‌های جدیدتر از آیفون SE نسل دوم و سوم تا آیفون ۱۴ و همچنین گوشی آیفون ۱۵، قابلیت نرم‌افزاری جدیدی اضافه کرده است که جزئیات تعویض قطعات را اعلام می‌کند. از جمله راه‌های تشخیص تعویض باتری آیفون، بهترین روش بررسی تنظیمات دستگاه است.

برای این کار، به منوی تنظیمات دستگاه خود مراجعه کرده و وارد بخش عمومی (General) شوید. سپس به قسمت درباره دستگاه (About) بروید تا به تاریخچه خدمات و قطعات آیفون دسترسی پیدا کنید. در این بخش، می‌توانید تشخیص دهید که آیا باتری آیفون شما تعویض شده است یا خیر. در صورتی که فرآیند تعویض باتری آیفون به صورت رسمی و با استفاده از قطعات اصلی انجام شده باشد، عبارت “Genuine Apple Part” را در جلوی باتری مشاهده خواهید کرد. اگر آیفون شما هرگز تعمیر نشده باشد، بخش “Parts and Service History” را در منوی About نمی‌بینید.

بررسی تجربی عملکرد باتری

 

زنگ خطر بعدی که حواس‌تان را به فیک بودن باتری متوجه می‌کند، عملکرد ضعیف باتری ا‌ست. باتری‌های نو و اورجینال آیفون بازدهی خیلی خوبی دارند و بسته به ظرفیت‌شان نباید هیچ مشکلی از نظر شارژ خالی کردن داشته باشند. بنابراین اگر جدیداً باتری گوشی را عوض کرده‌اید و حس می‌کنید باتری جایگزین‌شده کیفیت باتری اولیه را ندارد، باید به اصل بودنش شک کنید. مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باید به آن توجه کنید کندی، خاموش شدن ناگهانی، عدم سازگاری با شارژر اورجینال و نرسیدن به توان شارژ آیفون است.

بررسی سلامت باتری

تشخیص باتری اصلی آیفون

آیفون از یک سیستم امتیازدهی به باتری استفاده می‌کند که معیاری برای کیفیت باتری از ۱۰۰ است. تست سلامت باتری یا Battery Health نشان می‌دهد که باتری وقتی به دست شما رسیده چقدر سالم بوده و الان در چه وضعیتی قرار دارد. برای بررسی این ویژگی باید به تنظیمات گوشی بروید. در قسمت تنظیمات به بخش Battery مراجعه کنید. در اینجا روی Battery Status کلیک کنید تا گزارشی از وضعیت مصرف باتری به شما نمایش داده شود. دو معیار مهم در این قسمت به شما نشان داده می‌شود که یکی Maximum Capacity یا بیشترین ظرفیت باتری و دیگری Peak Performance Capability یا اوج عملکرد است. گزینه بیشترین ظرفیت باتری مشخص می‌کند که باتری آیفون شما در مقایسه با روزهای اولیه چقدر تغییر کرده و افت داشته است. مقدار این عدد با معادله زیر محاسبه می‌شود:

۱۰۰% – Maximum Capacity = عمر باتری (Battery Life)

تا اینجای کار یعنی باتری گوشی شما اصل است و هیچ مشکلی ندارد. اما اگر بخش اوج عملکرد در گزارش باتری با پیغام This iPhone cannot determine the battery status مواجه شود، یعنی به احتمال زیاد باتری آیفون فیک است.

استفاده از نرم‌افزار Battery Testing

 

اگر با انجام روش‌های گفته شده همچنان به اصل بودن باتری گوشی آیفون خود شک دارید، می‌توانید از برنامه‌های تست باتری استفاده کنید. این نرم‌افزارها با دقت بسیار بالایی باتری آیفون شما را چک می‌کنند تا خیال‌تان از نتیجه راحت باشد. یکی از این نرم‌افزارها اپ Battery Testing است. این برنامه اطلاعات کاملی از مشکلات باتری و نحوه عملکرد آن در اختیارتان می‌گذارد تا دیگر نگران فیک بودن باتری نباشید.

برای انجام این کار ابتدا به اپ‌استور بروید و اپلیکیشن Battery Testing را دانلود و نصب کنید. حالا برنامه را باز کرده و به بخش Devices و سپس Battery بروید. در این بخش اطلاعاتی از باتری آیفون روی صفحه نمایش داده می‌شود. به قسمت Battery Status Assessment رفته و پس از موافقت با پیام دسترسی به Data Collection گزینه Start Checking را بزنید.

استفاده از تراشه Gas Gauge IC

تشخیص باتری اصلی آیفون

باتری گوشی های موبایل از مشخصات متفاوتی بهره‌مند شده‌اند. یکی از مهمترین عوامل در تعیین سلامت باتری هنگام خرید گوشی، منحنی شارژ و دشارژ باتری است. به طور معمول، باتری لیتیومی با ولتاژ ۳.۷ ولت، شارژ را از ولتاژ ۳.۷ ولت (صفر درصد شارژ) شروع می‌کند و ولتاژ آن به مرور زمان و با شارژ شدن به ۱۰۰٪ به ولتاژ ۴.۲ می‌رسد.

البته این اعداد تقریبی هستند، اما بر اساس این فرض، یک سلول باتری ۳.۷ ولت تا ۵۰٪ شارژ شده را می‌تواند با ولتاژ ۳.۹۵ ولت داشته باشد. گرچه توجه داشته باشید این در صورتی است که منحنی دشارژ سلول باتری به صورت کاملاً خطی باشد. با این حال، متغیرهای مختلفی در فرآیند شارژ باتری تأثیر می‌گذارند. به عنوان مثال:

  • انواع مختلفی از باتری‌های آیفون وجود دارند.
  • سرعت شارژ تحت شرایط حرارتی و دماهای متفاوت متغیر است.
  • نوع بار و زمان شارژ و دشارژ ممکن است متفاوت باشد.
  • ظرفیت باتری در طی مدت زمان طولانی تغییر می‌کند.

اگرچه تشخیص ردیابی باتری‌های غیرقابل پیش‌بینی یک چالش است، سازندگان از سنسور گاز (Gas Gauge) و سیستم مدیریت باتری استفاده می‌کنند تا اطلاعات دقیقی را به دستگاه ارائه دهند. این اجزا معمولاً در دستگاه یا مونتاژ باتری نصب می‌شوند. شرکت Texas Instruments از جمله پیشروهای این حوزه است و اپل از ابتدا تصمیم به استفاده از تراشه‌های دارای سنسور گاز و پروتکل HDQ (که به نام SWI یا Single Wire Interface هم شناخته می‌شود) گرفته است.

تراشه گاز سنج (Gas Gauge IC) قادر به مدیریت و رصد تمامی اطلاعات مرتبط با باتری است و این اطلاعات را به دستگاه ارائه می‌دهد. اپل در حال حاضر برای تعیین دمای باتری، وضعیت شارژ، ظرفیت واقعی، زمان خالی شدن و موارد دیگر از پروتکل HDQ بهره می‌برد. این تراشه قادر به نظارت بر سلول باتری در هنگام شارژ و تخلیه در دماهای مختلف است و اطلاعات را با گذشت زمان به‌روز می‌کند.

پروتکل HDQ اجرا و پیاده‌سازی آسانی دارد و در گوشی‌های مختلفی که در سراسر جهان استفاده می‌شود، مشاهده می‌شود. این پروتکل به ما این امکان را می‌دهد که با استفاده از نرم‌افزارهای ساده مانند ابزار ۳u، به راحتی و با سرعت وضعیت و ظرفیت باتری گوشی را تشخیص دهیم. با این حال، متأسفانه سهولت پیاده‌سازی، استفاده روزافزون از این تکنولوژی، عدم درک کافی و تلاش‌های مداوم برای جایگزینی قطعات ارزان در صنعت تعمیر و نگهداری لوازم الکترونیکی مصرفی، چالش‌ها و مشکلات جدیدی را به وجود آورده است.

نازنین قیاسی

من نازنین قیاسی هستم، فارغ التحصیل ارشد بیوتکنولوژی از دانشگاه تهران که از نوجوانی به کتاب‌خوانی و نوشتن داستان‌های کوتاه علاقه داشتم. احتمالا راحت‌ترین کار در این دنیا برایم نوشتن است به همین دلیل سال‌های زیادی است که در زمینه ترجمه متون انگلیسی و تولید محتوای سئو فعالیت دارم. از دیگر علاقه‌مندی‌هایم تماشای فیلم و انیمه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا