نقد و بررسی

مقایسه شیائومی ۱۴ پرو با آیفون ۱۵ پرو مکس اپل

مقایسه شیائومی 14 پرو با آیفون 15 پرو مکس اپل

اپل در ماه سپتامبر گوشی‌های هوشمند سری آیفون ۱۵ را به بازار عرضه کرد و بسیاری از علاقه‌مندان به حوزه تکنولوژی هنوز هم در مورد فریم تیتانیومی آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس صحبت می‌کنند. تاکنون از متریال تیتانیوم در یک گوشی هوشمند رده مصرفی استفاده نشده بود. اما خب فریم تیتانیومی دیگر در انحصار اپل قرار ندارد و شیائومی نیز در پرچمدار جدید خود Xiaomi 14 Pro که به تازگی در بازار چین معرفی شده از فریم تیتانیوم استفاده کرده است.

در حال حاضر، نسخه ۲۵۶ گیگابایتی شیائومی ۱۴ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس با قیمت تقریبی ۵۲ و ۶۲ میلیون تومان قابل خرید است. امروز قصد داریم این دو گوشی هوشمند جذاب را از جنبه‌های مختلف با یکدیگر مقایسه کنیم تا ببینیم آیا با وجود اختلاف قیمتی ۱۰ میلیون تومانی، iPhone 15 Pro Max ارزش خرید بالاتری را هم ارائه می‌دهد یا خیر.

طراحی و ابعاد

مقایسه شیائومی 14 پرو با آیفون 15 پرو مکس اپل

این دو گوشی هوشمند بیشتر از چیزی که تصور می‌کنید به یکدیگر شباهت دارند. ابعاد کلی، وزن، ضخامت و متریال استفاده شده برای ساخت آنها بسیار شبیه هستند. حتی مکان برآمدگی دوربین و شکل کلی حفره لنزها نیز بین دو گوشی مشابه است. هر دو گوشی از گواهی IP68 بهره می‌برند، اما آیفون ۱۵ پرو مکس مدت زمان بیشتری (۶ دقیقه در برابر ۱.۵ دقیقه) را در عمق ۳۰ متری آب دوام می‌آورد. اما از نظر طراحی تفاوت‌هایی نیز وجود دارد که قابل ذکر است.

شیائومی ۱۴ پرو درست مانند اکثر پرچمداران چینی دیگر، از یک نمایشگر خمیده بهره می‌برد. از سوی دیگر، آیفون ۱۵ پرو مکس به یک نمایشگر خمیده مجهز است. هر دو شیشه توسط یک شیشه حرارت دیده محافظت می‌شود. شیائومی از شیشه Longjing Glass و اپل از محافظ سرامیکی ساخت کمپانی کورنینگ استفاده کرده است.

مقایسه شیائومی 14 پرو با آیفون 15 پرو مکس اپل

در بخش جلویی، هر دو گوشی هوشمند حاشیه اطراف نمایشگر بسیار کمی را ارائه می‌دهند که حاشیه نمایشگر در پرچمدار شیائومی به دلیل خمیده بودن نمایشگر حتی کمتر به چشم می‌آید. شیائومی در پرچمدار جدید خود، دوربین سلفی را درون نمایشگر تعبیه کرده است که استایل رایجی در بین اکثر گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آید. اپل در iPhone 15 Pro Max از یک Dynamic Island به فرم کپسول استفاده کرده است.

مقایسه نمایشگر Xiaomi 14 Pro و iPhone 15 Pro Max

مقایسه شیائومی 14 پرو با آیفون 15 پرو مکس اپل

یکی دیگر از بخش‌هایی که به وضوح می‌توان شباهت‌های دو گوشی را مشاهده کرد، صفحه نمایش است. هر دو گوشی از یک نمایشگر ۶.۷ اینچی با پنل OLED بهره می‌برند که نرخ نوسازی متغیر و حداکثر روشنایی بسیار بالایی را ارائه می‌دهند. شیائومی ۱۴ پرو با رزولوشن ۳۲۰۰ در ۱۴۴۰ پیکسلی خود حداقل روی کاغذ نسبت به رزولوشن ۲۷۸۶ در ۱۲۹۰ پیکسلی نمایشگر آیفون ۱۵ پرو مکس برتری دارد.

حداکثر روشنایی بخش دیگری است که شیائومی ۱۴ پرو نسبت به پرچمدار اپل برتری دارد. نمایشگر این گوشی از حداکثر روشنایی قابل توجه ۳۰۰۰ نیت برخوردار است، در حالی که نمایشگر آیفون ۱۵ پرو مکس حداکثر روشنایی ۲۰۰۰ نیت را ارائه می‌دهد. اما در واقعیت عملکرد هر دو نمایشگر عالی است و این اختلاف ۱۰۰۰ نیتی به معنی کارایی ضعیف نمایشگر آیفون در زیر نور خورشید نیست.

مقایسه شیائومی 14 پرو با آیفون 15 پرو مکس اپل

حسگر اثر انگشت شیائومی ۱۴ پرو در زیر صفحه نمایش تعبیه شده است. این در حالیست که آیفون ۱۵ پرو مکس فقط از Face ID برخوردار است. البته فیس آی‌دی اپل عملکرد بسیار دقیق و قابل اعتمادی دارد، اما تکنولوژی جدیدتری که در Xiaomi 14 Pro Max استفاده شده است یکی از نقاط قوت جذاب آن به حساب می‌آید.

عملکرد پردازشی

مقایسه شیائومی 14 پرو با آیفون 15 پرو مکس اپل

جای تعجب نیست که شیائومی ۱۴ پرو به آخرین چیپست کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ مجهز باشد. عملکرد پردازشی و مصرف باتری این چیپست عالی است و یک رقیب جدی برای چیپست انحصاری A17 Pro اپل که در آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس به کار رفته است به حساب می‌آید.

نسخه ۲۵۶ گیگابایتی شیائومی ۱۴ پرو به ۱۲ گیگابایت رم مجهز است و اگر تمایل داشته باشید با تهیه نسخه ۵۱۲ گیگابایتی یا ۱ ترابایتی می‌توانید به رم ۱۶ گیگابایتی دسترسی داشته باشید. این میزان رم حتی در اندروید نیز بالاترین سطح عملکرد مالتی‌تسکینگ را ارائه می‌دهد و خیالتان تا چند سال راحت خواهد بود.

اپل در تمام نسخه‌های آیفون ۱۵ پرو مکس (۲۵۶، ۵۱۲ و ۱۰۲۴ گیگابایتی) از رم ۸ گیگابایتی استفاده کرده است. اما به لطف بهینه بودن سیستم iOS 17 و به‌روزرسانی‌های مداوم اپل، در این گوشی نیز از لحاظ روان بودن و جابجایی سریع بین برنامه‌ها هیچ کم و کاستی وجود ندارد.

دوربین

مقایسه شیائومی 14 پرو با آیفون 15 پرو مکس اپل

اپل امسال از لنز جدید منشوری خود در آیفون ۱۵ پرو مکس استفاده کرده است تا بزرگنمایی اپتیکال ۵ برابری را ارائه دهد. از سوی دیگر، شیائومی ۱۴ پرو نیز از لنز زوم پریسکوپی استفاده می‌کند اما بزرگنمایی اپتیکال ۳.۲ برابر را ارائه می‌دهد. علاوه بر این، دیافراگم متغیر در دوربین اصلی شیائومی ۱۴ پرو می‌تواند در برخی شرایط یک برگ برنده باشد.

حسگر ۵۰ مگاپیکسلی دوربین اصلی Xiaomi 14 Pro از لرزشگیر اپتیکال، قابلیت PDAF و فوکوس لیزری بهره می‌برد. دوربین تله فوتو در این گوشی نیز از حسگر ۵۰ مگاپیکسلی و لرزشگیر اپتیکال بهره می‌برد و در نهایت دوربین اولترا واید با حسگر ۵۰ مگاپیسکلی و لنز ۱۴ میلی‌متری از قابلیت فوکوس خودکار بهره می‌برد.

مقایسه شیائومی 14 پرو با آیفون 15 پرو مکس اپل

در آیفون ۱۵ پرو مکس به یک دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با قابلیت PDAF دوال پیکسل و لرزشگیر اپتیکال سنسور شیفت، دوربین تله فوتو ۱۲ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال سنسور شیفت و PDAF دوال پیکسل و در نهایت دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اولترا واید با لنز ۱۳ میلی‌متری و قابلیت PDAF دوال پیکسل دسترسی دارید. در نهایت، یک اسکنر TOF 3D LiDAR برای عمق‌سنجی دقیق تکمیل کننده سیستم دوربین iPhone 15 Pro Max است.

از نظر فیلم‌برداری نیز شیائومی ۱۴ پرو با پشتیبانی از رزولوشن ۸K و نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه، برتری نسبی دارد. اما از لحاظ کیفیت تصاویر و ویدیوهای ثبت شده، می‌توان گفت آیفون ۱۵ پرو مکس یک گزینه قابل اعتمادتر است که در اکثر شرایط شما را ناامید نخواهد کرد. همچنین در بخش دوربین سلفی، برتری با آیفون است، زیرا دوربین ۱۲ مگاپیکسلی آن از قابلیت PDAF و لرزشگیر اپتیکال بهره می‌برد.

شارژدهی باتری

مقایسه شیائومی 14 پرو با آیفون 15 پرو مکس اپل

شیائومی ۱۴ پرو به یک باتری ۴۸۰۰ میلی‌آمپرساعتی مجهز است و از شارژ سریع سیمی ۱۲۰ واتی و شارژ سریع بی‌سیم ۵۰ واتی پشتیبانی می‌کند. شارژ کامل باتری فقط در ۱۸ دقیقه انجام می‌شود که فوق‌العاده است.

از سوی دیگر، آیفون ۱۵ پرو مکس مانند نسل قبلی خود از فناوری شارژ سریع ۲۰ واتی پشتیبانی می‌کند که در نیم ساعت ۵۰ درصد از ظرفیت باتری ۴۴۴۱ میلی‌آمپرساعتی را شارژ می‌کند. اپل این بار از پورت USB Type-C استفاده کرده است که بسیاری از دردسرهای رابط لایتنینگ را از بین برده است.

شارژدهی باتری هر دو گوشی بسیار خوب است و با استفاده معمول می‌توانید تا یک روز با گوشی کار کنید. طبیعتا با بازی و روشن بودن مستمر صفحه نمایش، شارژدهی باتری به چند ساعت کاهش می‌یابد.

جمع‌بندی

گوشی‌های شیائومی معمولا افت قیمتی قابل توجهی را تجربه می‌کنند و از آنجایی که شیائومی ۱۴ پرو تقریبا در بدو ورود با قیمت ۵۲ میلیون تومانی به بازار ایران راه یافته است، انتظار می‌رود در آینده‌ای نزدیک قیمت رقابتی‌تری را ارائه دهد. اما به هر حال، این گوشی یک نمایشگر فوق‌العاده عالی، سیستم دوربین قوی و کارآمد، چیپست قدرتمند و شارژ بسیار سریع به همراه آداپتور درون جعبه را در دسترس شما قرار می‌دهد. علاوه بر این، شیائومی در رابط کاربری جدید HyperOS برخی از باگ‌ها و مشکلات MIUI را برطرف کرده است.

همچنین نمی‌توان به مشکل رجیستر نشدن آیفون ۱۵ پرو مکس اشاره نکرد. این موضوع برای اکثر خریداران یک مسئله مهم است که باید در نظر گرفت. انتظار می‌رود در ماه‌های آینده اختلاف قیمتی بین دو گوشی به بیش از ۱۵ میلیون تومان برسد که در این صورت به راحتی می‌توان نسخه ۵۱۲/۱۶ گیگابایتی شیائومی ۱۴ پرو را خریداری کرد.

اما اگر رجیستر شدن را در نظر نگیریم، می‌توان گفت آیفون ۱۵ پرو مکس یک پکیج بسیار عالی است که تجربه‌ کامل‌تر و مطمئن‌تری را ارائه می‌دهد. این گوشی به خصوص برای کاربرانی که برای تولید محتوا به قابلیت‌های عکاسی و فیلم‌برداری موبایل رده بالا نیاز دارند یک گزینه ایده‌آل است. همچنین در صورت تمایل می‌توانید مقایسه آیفون ۱۵ پرو مکس و گلکسی اس ۲۳ اولترا، یکی از بهترین پرچمداران ۲۰۲۳ را مطالعه کنید.

مصطفی طبری

مطالعه در مورد تازه‌های فناوری و گجت‌هایی که عجیب اما کاربردی هستن من رو به وجد میاره. موسیقی بی‌کلام و الکترونیک رو تقریبا روزی 6-7 ساعت گوش میدم و به همراه تماشای فیلم و سریال دو تا از تفریحات اصلی من رو تشکیل میدن.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا